April 2006
 

Start
Uppåt
Januari 2006
Februari 2006
Mars 2006
April 2006
Maj 2006
Oktober 2006
November 2006
December 2006

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Fredag 28 april 2006
I måndags fyllde Daniel 31 år. Han blev uppvaktad med paket och sång på morgonen.Daniel, precis nyvaken, öppnar paket.


Han fick 2 tröjor och en övernattning på Park Hotell, Södertälje + middag på restaurant. Det blev han glad för!

I tisdags jobbade vi lite senare då Daniel hade en aktivitet på jobbet på eftermiddagen. Ulla och Pelle hämtade tjejerna på dagis vid 14. Vi kom hem vid 17 ungefär. Då stod middagen på bordet - lyxigt. Det  är ju inte så ofta det händer. *ler*

I onsdags var det drop-in-fika på dagis, så då var vi där vid 14.40 ungefär. Jag och tjejerna gick hem därifrån. Sen var vi ute och lekte lite innan middagen. Det var riktigt kanonväder!

I torsdags åt vi pizza till middag - mums!!!

I dag, fredag, så har Elinor och Sofie varit här och lekt med oss, det har varit jättekul !!! De kom i morse. Vi har busat, ätit lunch, fikat och varit ute. Dessvärre var det inte så fint väder i dag. Lite regn och grått. Daniel grillade till middag. Det blev fläskfilé, potatisgratäng och rosépepparsås.

Tjejerna sover nu. Jag och Daniel ska kolla på "Alias" som vi spelade in i veckan. Det är såååå spännande och bra!!!

I morgon kommer mina föräldrar och hämtar tjejerna. De ska åka med till landet och vara där ända tills på måndag. Jag och Daniel ska åka till stan i morgon och shoppa lite. Sen blir det middag på restaurant och ha det lite mysigt. På söndag kommer vi nog fixa en del i trädgården, d v s plantera nya blommor i blomlådor/blomkrukor.


Onsdag 19 april 2006
I måndags var vi till Inter Sport och köpte en motionscykel så jag och Daniel kan börja röra lite på oss. *fniss* Det blir ju aldrig att man kommer i väg och tränar någonting. I måndags + tisdags cyklade vi 1 mil var, i dag cyklade jag bara 6,5 km, det var superjobbigt i dag.... Daniel håller på att cykla just nu, så vi får väl se hur långt han orkar.

Pelle hämtade tjejerna på dagis i går. Vi åkte förbi Power vid Coop i Södertälje på vägen hem och köpte en bärbar DVD-spelare. Det blev en Philips PET810, med 8 tums skärm och 2 hörlursuttag:I dag har vi varit på 4-årskontroll med Amanda. Det gick jättebra. Hon vägdes och mättes, 15,6 kg tung och 99 cm lång. BVC-tanten kollade även synen och hörseln och även det gick bra. Amanda fick gå balansgång på ett sträck på golvet, räkna klossar och säga färger, måla en gubbe och trä på träkulor på ett snöre - allt utan problem, så hon fick en OK-stämpel i rumpan! *ler* Vi passade även på att mäta och väga Johanna, hon vägde 14,3 kg och var 90,5 cm lång. Hon hade växt mer än vad Amanda gjort sedan december.


Måndag 17 april 2006
Nu var det ett par veckor sedan vi skrev här !!! Vi har hunnit med att ha kalas för mig, som blev 30 den 23 mars, för Amanda som blev 4 i tisdags och för Daniel som blir 31 den 24 april. Vi slog i hop allt och firade oss tillsammans den 8 april. Det var hellyckat och jättekul !!! Vi bjöd på tacos med tillbehör och sedan äppelpaj och vaniljsås till fikat. Vi var nästan 30 st så det var fullt hus !!!Tillbehören är framdukade.
Drickat till maten.
Amanda öppnar paket. Hon fick jättemycket fina saker!
Mera paket...... Sofie hjälper till att öppna.
Dags för fiskdamm!

Som sagt, i tisdags så blev vår stora tjej 4 år !!!! Tiden går så fort så fort! Läs mer under Amanda - Amandas 4-års dag.

I torsdags (13 april) var det skärtorsdag och vi skulle jobbat halvdag. Både jag och Daniel tog kompledigt så vi var lediga hela dagen - skönt. Vi åkte till Coop och storhandlade. I fredags (14 april) morse åkte vi till landet. Johanna blev lite åksjuk så hon kräktes en gång i bilen. Det är ganska kurvigt och guppigt på vägen till landet.

Min mamma, pappa och bror kom ut på lördag morgon. Mina föräldrar var på 50-års fest på fredagen så därför kom de inte förrän på lördagen. På lördagen var det jättefint väder. Strålande sol och ganska varmt. Vi var ute i stort sett hela dagen. Till middag så grillade vi fläskfilé - mums! I går söndag, så åkte vi hem vid 11.45 ungefär. Johanna somnade och sov hela vägen i bilen. Amanda var vaken men somnade nästan när vi var hemma så hon var lite trött hon också. I går var vi ute på eftermiddagen. Daniel krattade lite och fixade på tomten. Sen så tvättade vi upp all tvätt. Skönt när man snart, förhoppningsvis, kan börja hänga ut tvätten på torkvindan. Det torkar ju lite fortare då !!!


Tisdag 11 april 2006
Amanda blev uppvaktad med tårta och paket på sängen på hennes födelsedag.Amandas födelsedagstårta.
Amanda blåser ut ljusen på tårtan.
Paketöppningen är i full gång.
Amanda fick en ny Bamse-tröja,
CD-spel med Mammu Mu,
en Bamse-t-shirt,
en t-shirt,
ett Bamse-spel,
ett memoryspel,
en till Bamse-tröja (det blir mycket Bamse.....) och
ett Brio-tåg med elektriskt lok.
Mums med tårta kl 6 på morgonen !!!


Hon blev även uppvaktad på dagis med fin papperskrona, ljus och glass till mellis. Hon var jätteglad när hon berättade om det!

På kvällen så åt vi lite mer på tårtan som vi hade börjat på på morgonen. Amanda fick välja vad vi skulle äta till middag och det blev köttfärssås med pastaskruvar.


Lördag 1 april 2006
I veckan har Johanna varit jättehostig och snorig så tjejerna har varit hemma tisdag - torsdag + att de är lediga fredagar. I måndags så ringde de från dagis vid 13.15 och berättade att Amanda trillat av gungan. Hon hade stått upp och gungat och sedan flygit av. Hon hade slagit sig i munnen och var jätteledsen. Det var dock ingen fara med tänderna men hon var ledsen och ville att vi skulle komma, så vi åkte och hämtade dem lite tidigare. Hon hade fläskläpp och var svullen precis bredvid näsan och var lite blek och dämpad. Det blev bättre frampå kvällen. I veckan har det läkt bra och i går så var nästan hela sårskorpan borta.

I dag har det varit kalas hela dagen. Kl 12.00 var vi hos Julia på 4-års maskeradkalas. Tjejerna var utklädda till feer/änglar:De var jättesöta !!!
Våra små feer äter varmkorv.

Johanna åt 3 varmkorvar och Amanda 2 st. Vi vuxna fick en jättegod pastasallad och bröd. Sen var det fika och fiskdamm - kul !!!

Strax före kl 15 så åkte vi vidare till min bror Pär som också fyllde år i dag. Där bjöds det på pajer, sallad, ost och bröd och sedan fika med tårta, havrebollar och sockerkaka. Det var jättekul!Amanda och Johanna hos Pär.


         

Johanna och Amanda fikar - havrebollar och mjölk. MUMS!

Johanna sov en kvart i dag på hela dagen. Hon somnade som en stock i bilen på vägen hem från Pär, vid 19 ungefär. Hon har inte varit det minsta gnällig på hela dagen, trots så lite sömn. Skönt! Amanda somnade också i bilen på vägen hem. Vi hade bytt om till pyjamas på dem hos Pär och borstat tänderna, så det var bara att lägga över i sängen när vi kom hem. Amanda blev lite arg och ledsen av att hon vaknade fastän hon var så trött. Hon somnade dock om efter en stund och efter en Totte-saga.


 

Start | Januari 2006 | Februari 2006 | Mars 2006 | April 2006 | Maj 2006 | Oktober 2006 | November 2006 | December 2006

Sidan uppdaterades senast 2007-04-09 09:24