Dagbok

 
Start
Uppåt

 

 


Torsdag 5 februari 2009
Nu är "bara" drygt 4 månader kvar tills vi åker till Cypern. Härligt härligt!!! Tjejerna pratar ofta om det och de längtar nog lika mycket som vi!!! :)

Måndag 5 juni 2009
Klockan stod ställd på 04.00. Jag vaknade redan kl 3.00 och Amanda strax efter. Ingen av oss kunde somna om så då gick vi upp och gjorde oss klara. Johanna väckte jag kl 04.00 och Rasmus lite senare. Kl 04.30 så åkte vi hemifrån. Alla barnen var vakna i bilen. Rasmus klämde en yoghurt och 1 banan. Johanna åt också en banan. Vi mötte upp mamma, pappa och Pär på Lindskrogs långtidsparkering, de hade kommit någon minut före oss. När vi kom til Arlanda var kl ca 05.50 och incheckningen gick jättefort och smidigt. Innanför säkerhetskontrollen så åt vi våra medhavda mackor och drack juice (tjejerna), mjölk (Rasmus), te (jag), kaffe (mormor) och öl (Daniel, pappa och Pär). Killarna har som ”tradition” att alltid ta en öl på Arlanda innan avgång, oavsett vilken tid planet går. :D

Rasmus äter frukostmacka på Arlanda
 


I år gick planet från gate 18 – skönt att det inte var från F69, som det varit tidigare, för den ligger så himla långt bort. Ombordstigningen gick över förväntan. Dock kom vi iväg ca 30 min senare för det var problem att lasta på de containrar som allt bagage ligger i på planet. Vi hade bokat platser på nerresan och satt på rad 35, vilket innebär mittraden med 4 platser precis vid toaletterna i mitten av planet = gott om benutrymme. Resan tog ca 3 timmar och 40 min. Tjejerna målade i sina målarböcker och lyssnade på musik i sina mp3-spelare. Jag och Daniel roade oss emellanåt åt med att spela på tjejernas Nintendo DS – KUL!!! Rasmus har ju väldigt svårt att sitta still, men det gick ändå bra. Han somnade strax innan vi skulle lyfta och sov ca 20 minuter.

Pappa och mamma på flygplanet

Amanda på planet

Johanna, Amanda och jag på planet

Landningen gick också bra. Ingen av tjejerna mådde dåligt. Amanda hade dock ont i öronen p g a lock.

Värmen slog emot oss när vi klev ur planet. Den känslan är sååå härlig! Det tog längre tid än vanligt att få bagaget. Vi köpte öl och drack under tiden vi väntade (inte jag då – Eva, eftersom jag inte tycker om öl).

Pappa dricker en Keo i väntan på resväskorna

Resan till hotellet tog ca 40 minuter. Alla barnen somnade i bussen, det var välbehövligt. Rasmus sov vidare i sin vagn när vi kom fram till hotellet, så han sov väl totalt 1 timme. Under den tiden hann vi packa upp våra grejer också. Mamma och jag skötte incheckningen. Vi fick de 2 lägenheter vi önskat via mail för några veckor sedan, nr 579 och 581. Det är samma lägenheter som vad hade förra gången vi var här. De har så bra läge och ligger vägg i vägg.

När vi packat upp och Rasmus vaknat så gick vi till poolen och badade. Det var varmt och härligt i poolerna. Rasmus var helt sjövild och tjejerna tyckte också det var jätteskönt!

Nybadade och nyduschade barn

Vi bokade bord på Fino till kl 18.00. Vi åt alla välkomstmenyn, som bestod av grekisk sallad och friterad fetaost till förrätt, tournedos med valfritt potatis/ris-tillbehör och valfri sås, sen glass och jordgubbar till efterrätt. Barnen åt från Lollo och Bernies buffé och åt väl ganska bra.

Mamma och pappa på restaurang Fino

Johanna vid första middagen

Underbar tornedous (hur man nu stavar det...)

Vi gick och handlade lite vatten och sånt efter middagen. Sen la vi Rasmus när vi kom hem. Tjejerna och vi satt ute på terrassen, de målade i sina målarböcker. Vi la dem strax före 21, de var jättetrötta även om de inte riktigt ville medge det. ;) De somnade ganska fort. Vi satt ute en stund till. Daniel gick och la sig före mig. Jag och mamma satt kvar en stund till. Termometern visade ca 25 grader igår kväll.


Tisdag 16 juni 2009
Amanda vaknade några gånger i natt och klagade på illamående och ont i magen. Hon kräktes dock aldrig. Gårdagen innehöll nästan mer godis och snacks än riktig mat så det var väl egentligen inte så konstigt. Johanna somnade först, sen Rasmus och Amanda sov längst. Vi gick och åt frukost vid 8. Det fanns glutenfritt bröd på frukostbuffén, det var nytt för det har det inte gjort tidigare. Det var hembakat på supermarketen dock så var det lite väl torrt och smuligt. Rasmus åt väl någon macka, lite frukt och drack mjölk. Johanna åt inte så mycket , men Amanda åt flingor, frukt och mjölk och lite macka.

Efter frukosten begav vi oss till poolen.

Poolen på morgonen innan alla börjat bada

Vi tog platser vid Lollo-poolen och Bernie-duschen. Rasmus var snabbt i och vill inte gå upp. Han blir blå om läpparna och skakar, men fortsätta bada ska han göra ändå. ? Tjejerna badar för fullt också. Amanda simmar jättebra och Johanna tar bra arm- och bentag också, men med simpuffar på. Vi ska öva lite utan också, så kanske hon kan simma när vi åker härifrån. Amanda lärde sig ju simma när vi var här förra gången, i september 2007. Vi har badat och solat hela dagen.

Rasse badar

Jag med semesterns första Frozen Strawberry Daquiri (FSD)

Johanna och Amanda - Amanda lite solröd

Kl 09.30 så invigde vi baren, med semesterns första Frozen Strawberry Daquiri (= FSD). Pär och Daniel tog varsin öl. 10.30 öppnade glassbaren och då var vi ju tvungna ;) att köpa glass också – mumsigt värre.

Pappa och jag gick och handlade lite till lunch. Daniel gick och beställde varsin grekisk sallad till mig och honom. Barnen åt kräm, mjölk och smörgås. Efter lunch så sov Rasmus och Johanna middag. Hon sov ca 1,5 timme och Rasmus bara drygt 1 timme. Vi trodde nog att han skulle sova minst 2 timmar. Jag gick till poolen och solade i värmen. Termometern har idag visat 32 grader i skuggan. Det har dock fläktat en hel del vilket är skönt. Efter en stund kom mormor och Amanda till poolen. Amanda ritade i sin målarbok och sen gick vi och badade alla tre. Vi handlade lite dricka i baren – fanta till Amanda och FSD till mig och Lime-daquiri till mormor. Morfar och Johanna kom i nästa sväng och sen Daniel och Rasmus. Då badade vi allihopa. Sen blev det lite mer glass förstås. Mormor köpte varsitt glasskort till barnen. Det är ett klippkort med 10 st klipp. För varje klipp får barnen 1 kulglass med 2 kulor eller en läsk.
Vi gick tillbaka till lägenheterna vid 15.45. Nu har vi duschat och gjort oss klara. Kl är 17.30. Kl 18.30 har vi bokat bord på La Tasca och den cypriotiska buffén. Den åt vi förra gången och den var god! Jag sitter med en Smirnoff Ice och svalkar mig lite inne med ac-n på.

Amanda har blivit lite röd på sina axlar och lite i ansiktet så henne har jag smörjt med aloe vera gelé, så det borde snart vara borta!
---
Nu sitter jag i lägenheten efter en god cypriotisk buffé. Rasse verkade lite hängig vid middagen och såg febrig ut. Han åt ingenting till middag. Gick hem med honom och tog tempen. Den visade 39,7. Han fick en ipren och nu ligger han för att sova. De andra ska på Björnshowen som börjar nu kl 20. Hoppas att hans feber går över snabbt så han inte blir hängig i flera dagar. Räcker det inte med att han hade vattkoppor förra veckan??!!?? Jag passar på att skriva lite dagbok och surfa lite under tiden. Vi har med vår lilla mini-pc och en nätverkssladd så vi kan surfa i lägenheten, mot en kostnad, som är samma som när man sitter uppe vid receptionen och surfar. Kl 22 ikväll är det uppträdande i Lime Bar – ”Welcome show”. Den skulle jag vilja se. Få se om mamma och pappa kanske kan passa barnen när de sover så jag och Daniel kan gå på det, eller om jag och mamma kanske går och Daniel är hemma med barnen.


Onsdag 17 juni 2009
Igår kväll gick jag, Pär och mamma iväg och kollade på showen som började vid 22. Den höll på 30 minuter. De var jätteduktiga de som uppträdde. Jag åt en banana split, mamma tog en cappucino och Pär drack någon drink. Daniel sov när jag kom hem.

Inatt har vi sovit jättebra allihopa. Rasmus vaknade vid 5.15 och somnade sen om till 7.15. Tjejerna vaknade runt 7.30. Rasmus hade 39,5, så han fick en ipren. Sen var det dags för insmörjning och packning av alla badgrejer. Det är ju sååå mycket som ska med till poolen. Rasmus åt nästan ingen frukost, så det märks att han är lite krasslig. Han är lite geggig i ena ögat också. Idag har vi legat vid ”Fun pool” i närheten av där den sluttar, så att Rasmus kan gå i och ur själv, självklart när vi är med honom. Han älskar verkligen att bada och vill knappt gå upp. Han badar tills han skakar och blir blå om läpparna. ? Vi tog varsin drink på morgonkvisten och tjejerna barnen fick en glass när glassbaren öppnade. Rasmus åt inte ens upp hela sin…..

Det blev kräm- och smörgåslunch för barnen. Rasmus åt knappt något då heller, en skinkskiva, lite majs och lite vindruvor. Efter lunch var Daniel hemma med alla barnen. Allihopa somnade, inkl Daniel. Mamma och jag gick till poolen och sen en sväng ner till Sandy bay för ett dopp i havet. Det var helt ljuvligt. Varmt och mysigt!!!!! De har rensat upp lite stenar från botten där, så det var mycket bättre än förra gången tycker jag. Pappa och Pär kom till poolen på em. Vid 15.15 gick jag hem för att kolla om det var någon vaken hos oss, men då sov alla 4 fortfarande så skönt. Kl 15.45 vaknade dem ungefär. Då gick vi till poolen och badade. Vi vuxna drack varsin frappé – mumsigt i värmen. Rasmus njöt i poolen, skönt att svalka sig. Han hade 39,8 när han vaknade, så det var bara i med en ipren igen, så blev han på g. ;) Tjejerna fick varsin glass in kiosken stängde. Eftermiddagssolen vid poolen är så himla skön. Idag har termometern visat 33 grader som högst i skuggan.

Nu har vi duschat och klätt oss allihopa. Kl är 18.00. Kl 18.30 börjar happy hour i Lime bar så det ska vi gå på idag. Sen är det middag på Fino kl 19.00.

Daniel, pappa och brorsan på Fino

Johanna vässar målarpennorna, i Lime bar

Härlig bouganvilla i Lime bar

Kl är 21.45 och vi har nyss kommit hem. Rasmus hade 39,1 innan vi gick iväg förut. Idag bjöd Daniel och jag på middagen på Fino. 4 av oss åt lammytterfilé med potatisgratäng. Pär åt 250 gr entrecote och potatisgratäng. Det smakade ljuvligt!!! Jag frågade innan om det var gluten i såsen till lammet och till den goda fisken som de har och de var glutenfria – tjohooo. Just de 2 rätterna är så smaskiga så det vore synd om jag inte hade kunnat äta dem. Barnen åt ”riktigt bra” idag, t o m Rasmus som knappt ätit något idag. Det var bl a chicken nuggets och köttfärssås och spagetti. Jag och barnen gick lite tidigare från middagen, över till Lime bar för att kolla på Björnshowen. Rasmus tyckte det var kul att se björnarna. Han somnade i vagnen vid 21. Då gick vi en sväng på ”streetan” utanför. Handlade lite ljus och lite öl. Tjejerna är förvånansvärt pigga. Det var bra att de sov middag idag båda två. Nu sitter vi på terrassen och äter godis och dricker lite. Jättemysigt! Det är ca 25 grader nu.


Torsdag 18 juni 2009
Inatt har barnen också sovit bra! Rasmus vaknade någon gång i natt och då lyfte vi över honom till oss, sen sov han till 07.30 i morse. Amanda vaknade 07.00 och Johanna samtidigt som Rasmus. Han hade 38,2 när han vaknade. Han fick en ipren i natt för han var glödhet då. Efter frukosten så gick jag hem med Rasmus för att ge honom en ipren. Då visade tempen 40,8. Han kräktes upp den lilla mjölk som han fick i sig till frukost. Det var nog en reaktion på den höga febern i värmen. Sen har det inte kommit något mer och han har ätit lite grann. Han går stadigt på ipren/alvedon för att han inte ska få dessa febertoppar igen. Jag och Amanda spelade minigolf i värmen. Det var lite väl jobbigt!!! ;) Daniel var hemma en stund med Rasmus, tills febern gått ner. Sen gick vi till poolen för att svalka av Rasmus. Det tyckte han var skönt! Har solat och badat hela förmiddagen. Till lunch blev det kräm, mjölk och mackor. Gott med kall mat i värmen. Barnen + Daniel stannade kvar hemma – som vanligt. Jag gick iväg själv till poolen och solade och mös i värmen. Tog mig en frappé – mumsigt!

Mamma, pappa och Pär kommer senare på em. Då tog de varsin frappé och jag en FSD. Jag gick hem och kollade till sömntutorna och då vaknade Johanna och Rasmus efter en stund. De hade väl då sovit ca 2 timmar. Jag gick tillbaka med dem till poolen. Vi köpte lite glass. Precis när vi skulle i och bada så stängde de av fun pool. Det var tydligen någon som hade bajsat i poolen så de skulle stänga den i 2 timmar för att rengöra ordentligt. Vi tog ett dopp i den kantiga poolen med trappan, ner mot miniland. Rasmus klättrade upp och ner i trapporna. Vi gick tillbaka till lägenheterna vid efter 17, då hade Daniel och Amanda inte kommit tillbaka ännu. De var precis på väg när vi kom hem. Amanda hade sovit jättelänge, typ 2,5 timme. Daniel och hon gick en snabbis och tog ett dopp i poolen medan jag hoppade in i duschen med Rasse och Johanna. Sen gick jag, tjejerna, mormor och Pär och handlade lite på supermarket. Middag till barnen – köttbullar och makaroner. Vi åt middag hemma idag. Tjejerna åt väl ganska bra, men Rasmus åt nästan inget. Han har ju fortfarande hög feber… Jag, Daniel, mamma, pappa och Pär köpte hem varsin sallad från La Tasca som vi åt till middag på terrassen. Gott!!!

Efter middagen så gick vi till Lime bar och hann precis med att beställa drinkar på happy hour innan den slutade kl 19.30. Jag drack 2 FSD och de andra varsin Irish Coffee. Tjejerna fick varsin glass. Idag var det ministars kl 20. Vi satt inne och kollade på det, medan mamma och Pär gick och handlade grejer till i morgon – då vi ska äta midsommarlunch med matjesill, gräddfil, färskpotatis, lök och ägg. Tjejerna ”var med” och dansade på minidiscot även om de inte stod framme vid scenen, men de shakade loss! :D När det var slut så gick Daniel, Rasmus och pappa hem och la Rasmus. Vi andra gick en sväng på ”streetan” och ner till Sandy bay och kollade i mörkret. Tjejerna tyckte det var mysigt! Sen satt vi på terrassen och mös när vi kom hem. Åt lite godis och drack lite gott. Då var det 24 grader ute. Det är en hel del knott så man får spraya/rolla sig med lite myggmedel. Johanna la vi vid 21.45, då var hon så trött. Kl 22 gick jag, Daniel, Amanda och Pär på uppträdandet i Lime bar. Idag var det ”Radio Mega Hits”. Den var så där. Det var ganska många låtar som man inte ens kände igen. Amanda tyckte det var kul men hon var jättetrött och somnade nästan när jag bar hem henne efter showen 22.45. Mamma och pappa var kvar hemma och passade J och R under tiden eftersom de låg inne och sov. Vi vuxna satt ute en liten liten stund till men sen gick även vi och la oss.

Idag har termometern ute visat som högst 33 grader, men legat runt 31 mest hela tiden.


Fredag 19 juni 2009 - Midsommarafton

Idag är det midsommarafton! Just nu är jag ensam vaken – kl är 06.50, det tidigaste jag varit uppe än så länge. Barnen har sovit till 7.30 ungefär på morgnarna. Skönt!!! Inatt när Rasmus vaknade vid 1.30 så kändes han rejält varm igen. Han fick en ipren då, men vi tog aldrig tempen. Få se vad den visar nu när han vaknar.

Det anordnas lite midsommarfirande här på hotellet idag, få se om vi är med på det eller om vi håller oss till den svalkande ljuvliga poolen. Sen har de även midsommarbuffé till middag på La Tasca, men vi ska äta egen sillunch hemma så vi hoppar nog den buffén. Ev tar vi oss in till Ayia Napa ikväll och äter middag där, vi får se.

Rasmus temp visade 36,4 när han vaknade. Kanske det är på väg att gå över nu!?!?

Frukost som vanligt och sen till poolen. Vi har hittat ett så bra ställe att ligga vid där man får massa skugga från ett stort träd – mysigt! Det är ju mest mamma och jag som vill ligga i solen och de andra håller sig till skuggan.

Miniland

Rasmus och Amanda i Miniland

Solat och badat. Jag, mamma, Pär och tjejerna gick ner till Sandy Bay en sväng. Tjejerna samlade lite stenar. Det var jättehärligt i havet. Daniel och Rasmus gick hem, då Rasmus verkade ha feber igen. Den visade 40,1…..

Till lunch blev det midsommarmat idag. Matjesill, färskpotatis, gräddfil, rödlök och ägghalvor. Barnen åt korv och makaroner. Rasmus klämde 5 st små korvar. Det är väl det mesta han ätit de senaste dagarna….

Midsommarlunchen + tillhörande snaps

Efter lunch så sov Daniel och barnen ca 2 timmar. Jag och mamma gick och solade vid poolen. Idag var det väldigt varmt där, som mest 34 grader.

En liten kattunge som bodde på hotellet med sin magra mamma

Nu är kl 17.15 och Rasmus har nu 40,2 i feber. Jag var uppe i receptionen och pratade med dem, så hotellets barnläkare ska komma hit nu kl 17.30 för att kolla på Rasmus. Man undrar ju om man kan få så hög feber bara av att vara i värmen eller om han har någon infektion eller något. Få se vad läkaren säger. Rasmus sitter och ritar lite nu, de andra är kvar vid poolen men kommer nog när som helst. Vi hade tänkt att ev gå in till Ayia Napa idag, men vi får väl se vad läkaren säger. Jag återkommer…..

Jag med en underbar sjötunga

Nu är kl 21.50 och vi har kommit tillbaka från våra kvällsaktiviteter. Läkaren var här förut och kollade på Rasmus. Han tog halsprov och CRP (stick i fingret), kollade i öronen och halsen, lyssnade på hjärta och lungor och klämde och kände lite var stans. Rasmus var lite röd i öron och hals. Streptokockprovet var negativt men sänkan visade 139 !!! Det värdet ska normalt vara under 10. Han har alltså en infektion och fick penicillin mot det. Han ska äta 3,5 ml en gång per dag i 6 dagar. Hoppas att det hjälper! Sen ska vi ge alvedon/ipren var fjärde timme, för att slippa febetopparna. Han ska heller inte vara i solen och helst inte bada. Läkaren kommer tillbaka på söndag för en ny koll. Då läkarbesöket drog ut lite på tiden så kom vi aldrig iväg in till Ayia Napa, utan vi åt middag på Fino kl 19. Idag blev det fisk för oss alla vuxna utom för Pär, han åt lammytterfilén som vi andra åt häromdagen. Vi gick en sväng på ”streetan” efter middagen, sen hamnade vi i Lime bar och åt lite glass och drack drinkar. Barnen kollade på papegojshow kl 21. Nu ligger barnen. Rasmus har hållit sig vaken hela kvällen. Vi vuxna sitter på terrassen i värmen. Det är ca 27 grader och hög luftfuktighet så man känner sig helt svettig.

I morgon skulle mamma och pappa ha åkt på en busstur till Paphos och västra Cypern, men den blev tyvärr inställd då det inte var så många deltagare. Få se om de kommer iväg nästa lördag istället. Vi hade tänkt att åka på båttur på söndag, men eftersom läkaren kommer tillbaka då så vill vi vara hemma med Rasmus. Få se om vi kanske tar en katamarantur någon dag nästa vecka istället.


Lördag 20 juni 2009
Barnen har sovit bra inatt och sover fortfarande. Kl är 06.55. Jag vaknade strax efter 6. Har suttit och surfat runt lite och uppdaterat bloggen. Vi har med vår lilla mini pc och en nätverkssladd så vi kan sitta i lägenheten och surfa, mot avgift förstås, men det är ganska så billigt. Ska nog gå ut och sätta mig på terrassen och stund och passa på att smörja in mig med solkräm.

Kl är nu 20.30 och jag (Eva) har precis lagt en febrig Rasmus. Han fick sin andra dos penicillin i morse och den har redan gjort att han är piggare och äter och dricker bättre. Febern har inte varit över 40 gr idag – skönt. Vaknade med 38,6 tror jag. Han har fått ipren/alvedon var fjärde timme ungefär. Han har varit med oss ute och badat en del också och ”imma” som han säger om simma! :D Han är helt vild i vattnet och älskar verkligen att bada.

Rasmus ritar lite

Rasmus pillar och lyssnar lite på mp3-spelaren

Johanna ordkryssar

Morfar löser sudoku

Tjejerna var med på Minilands Adventure mellan kl 11-13 idag. Det gick jättebra och de tyckte det var kul. Lunch efter det bestående av kräm/yoghurt och macka. Sen sov alla en stund utom jag. Jag och mamma gick och solade vid poolen. Det var dock svettigt idag. Termometern har legat runt 28-29 grader ”bara” men det har inte blåst så mycket. Barnen sov ca 1,5 timme. Sen blev det glass och lite mer bad. Efter duschning och så, så gick vi mot Ayia Napa och åt middag hos ”mexicanaren i y-korsningen”. Smarrigt! Rasmus åt inte så mycket dock så drack han mycket. Amanda åt en halv liten pizza och Johanna 5 chicken nuggets.

Syskonkärlek! Promenad till "mexicanaren"

Rasse åker motorcykel ;)

Vi kollade björnshowen kl 20, men jag gick hem med Rasmus lite tidigare då han var så trött och kändes varm. Tog tempen nu innan jag la honom och då visade den 39,8. I morgon kommer läkaren på återbesök, få se vad han säger då.

När resten kommer hem så sitter vi nog en stund på terrassen. Det är nu 25 grader ute, rejält varmt alltså!!!


Söndag 21 juni 2009
Idag sov vi till 7.20, då vaknade Rasmus först av alla. Sen vaknade Johanna vid 7.30 och Amanda vid 7.45. Skönt med sovmorgnar för oss!!! ? Rasmus var feberfri när han vaknade, tempen visade 36,9. Vi åt frukost vid 8.30 ungefär. Rasmus åt lite macka, drack mjölk och åt russin. Tjejerna äter väl så där. Johanna har så svårt att koncentrera sig utan sitter mest och kollar på alla andra. Vi gick och la oss vid poolen sen och alla badade utom jag, som stod lite vid poolkanten och låg och solade en stund. Strax före 10 gick jag, Daniel och Rasmus hem, eftersom läkaren skulle komma mellan 10-11. Han kom prick 10! Han kollade halsen på Rasmus och det såg bättre ut där. Han sa också att det är okej för Rasmus att bada nu och hålla honom borta från solen om han har feber. Han skrev även ett intyg som vi kan lämna till försäkringsbolaget. Rasmus har badat som en tok idag. Igår köpte vi ”dykpinnar” till tjejerna, det är plastpinnar som sjunker ner till botten i poolen, som de sen dyker efter. Det är jättekul tycker de!

Nu är vi hemma i lägenheten och äter lunch. Kräm, mjölk och macka. Rasmus äter bra också – skönt! Sen blir det siesta för barnen. Få se om vi går en sväng till Sandy bay på eftermiddagen. Jag och mamma lägger oss nog en stund vid poolen – som vanligt med andra ord! Skriver mer sen…

Kl är nu 17.00 och vi har kommit tillbaka från poolen. Johanna och Rasmus sov ca 1,5 timme på em. Amanda sov inte alls. Rasmus hade 38,0 när han vaknade, det är ju feber, men betydligt mindre än de andra dagarna. Jag, Daniel och Amanda gick ner en sväng till havet och badade förut. Jag och mamma var nere en snabbis efter lunchen. Jättehärligt! Det var lite vågor idag, det var kul. Idag blir det middag på Fino kl 18.30. Nu ska vi duscha allihopa. Det är inte så bra tryck i duschen, för det är lite vattenbrist här på Cypern.

Daniels nya favoritsysselsättning - spela på tjejernas nya Nintendo DS

Vi har ätit en underbar middag på Fino idag, brorsan bjöd oss alla. Jag åt 250 gr tournedous med ris och bearnaisesås, Daniel åt entrecote, pommes och bearnaisesås, pappa åt surf & turf med pommes och bearnaisesås, Pär och mamma åt vegetarisk pasta. Efter middagen så flyttade vi över till Lime bar och där bjöd pappa på valfri dessert/drink. Jag och barnen åt glass, Pär också. De andra drack varsin Irish coffee.

Rasmus och Amanda äter glass i Lime bar

Idag var det ingen björnshow utan det var ”Teen idol”. Det var bara 2 tjejer som ställde upp så det gick fort. Sen var tjejerna med på minidiscot och efter det var det kramning av Lollo & Bernie. Nu sitter vi på terrassen. Rasmus sover. Daniel, pappa och Rasmus gick hem lite tidigare än oss andra. Kl 22 är det 90’tals show i Lime bar. Det ska jag och Daniel gå på. Mamma och pappa passar barnen när de sover under tiden.


Måndag 22 juni 2009
En vecka har redan gått och den har gått fort! Skönt att inte behöva åka hem idag!

Igår kväll gick jag, Daniel och Pär iväg på uppträdande i Lime bar kl 22. Det var jättebra! Sen gick vi och la oss när vi kom hem.

Rasmus vaknade 6.30 i morse, så det märks att han är frisk nu och inte behöver sova lika mycket ;) Amanda sov nog till 8 ungefär. Det var mycket folk vid frukosten idag, då det är avresedag, men desto mindre vid poolen. På fm gick jag, Daniel, tjejerna och Pär ner till Sandy bay och badade. Tjejerna tyckte det var mysigt med lite vågor. Rasmus var hemma i poolen med mormor och morfar. Han badade nog nästan hela förmiddagen.

Jag och Daniel köpte med varsin grekisk sallad hem från La Tasca. Tjejerna åt stekt potatis och korv i lägenheten och Rasse åt kräm, mjölk och 5 mackor! Sen sov han i ca 2,5 timme och tjejerna sov nog 1,5 timme. Jag och mamma gick till poolen. Jag läste min braiga bok, men satt även lite i skuggan. Tog varsin drink mor och jag. Mamma och pappa gick en sväng till havet. Daniel och barnen kom tillbaka vid 16.30. Då åt vi glass och sen badade för fulla muggar.

Nu är kl 18.30 och vi ska äta på La Tasca idag. Få se vad det blir för smarrigt då. Idag är det inga aktiviteter, men vi hamnar nog en sväng i Lime bar – som vanligt.
Ikväll blev det en tidig kväll och inget Lime bar. Nu sitter vi på terrassen och kl är 20.30. Daniel håller på att lägga Rasmus och tjejerna är inne hos mormor. Nu ska vi sitta på terrassen en sväng och fika, dricka och äta lite gottis. Rasmus har varit i stort sett feberfri idag. Han hade nu 37,8, det är ju inte 100% okej, men nästan. ? Maten på La Tasca var god. Vi var 3 som åt souvlaki, pommes och tzatziki, mamma åt moussaka och Daniel åt bbq spareribs.

Bror min och mamma på La Tasca

Daniel och Rasse gnager på bbq spareribs


Tisdag 23 juni 2009

Nu märks det att Rasmus är frisk igen och inte behöver sova så mycket. Imorse vaknade han kl 6… Då var inte vi andra så pigga. Vi låg och mös lite i sängen. Jag låg och läste i min bok. Vi hade ätit frukost och låg vid poolen efter 9. Barnen badade med mormor, morfar och Pär. Jag och Daniel solade lite, innan det blir alldeles för stekhett.

Schakaranda vid poolen

Alla utom morfar gick en sväng ner till Sandy bay. Rasmus tyckte att det var lite läskigt med lite vågor och så, men det gick bra. Tjejerna tycker det är kul.

Trädgårdsmästaren klippte buskarna och då passade tjejerna på att plocka lite blommor

Rasse var så trött så han somnade i matstolen...

Lunch hemma, som vanligt. Kräm/yoghurt och macka. Rasmus var så trött så han somnade nästan i matstolen. Sen sov han 2,5 timme. Tjejerna och Daniel sov också ett bra tag. Jag gick till poolen och läste min bok. Började på min andra bok – Mari Jungstedts tredje bok i serien om kommissarie Anders Knutas på Gotland. De böckerna är mycket bra! Tog en frappé i värmen. Tempen visade som mest 30 grader idag, men det har ändå känts väldigt varmt. Det är inte länge man orkar ligga och sola. Glass åt vi både fm och em. Gick hemåt strax före 17. Kl 18.30 åt vi middag på Fino. Idag bjöd mor och far – igen! Det blev toast skagen till förrätt (glutenfri) för mig och de andra åt ”Fino Deli”, som bestod av en toast skagen och lite rökt lax + ett litet snapsglas med hummersoppa i. Det tyckte de var jättegott. 4 av oss åt lammytterfilé och Daniel åt tournedos. Kl 20 var det björnshow, men nu när man är inne på andra veckan så har ju barnen sett alla shower redan så det är ju lite tråkigt. Provade en Cosmopolitan i Lime bar, den var så där. Tranbärsjuice är ju inte en av mina favoriter.

Nu är kl 21.45. Rasse sover och tjejerna har precis lagt sig. Vi sitter på terrassen. Det är 25 grader ute.

På torsdag ska jag, Daniel, Amanda, Johanna och Pär åka på en katamarantur, en halvdag. Hoppas det går bra! Det ska tydligen gunga mindre på en katamaran än på en ”vanlig” båt.

God natt!


Onsdag 24 juni 2009
Idag var ungefär som de andra dagarna ;) Frukost, sola och bada vid poolen, köpa dricka/glassar, bada lite till, sen lunch och siesta. Mamma och jag låg vid poolen, men en hel del i skuggan. Det har varit varmt och hettande. Jag blir nog inte heller brunare än vad jag är just nu :D.

Delar av vår Crocs-samling :D

Middag intog vi på Fino, mor och far bjöd, igen….. Maten på Fino är så underbart god! Vi kollade lite på björnshowen och gick sen hem. Rasse somnade omgående, vi andra var vakna ett tag till, men inte så sent. Jag låg och läste min bok.


Torsdag 25 juni 2009
Idag har jag, Daniel, Amanda, Johanna och Pär varit iväg på katamarantur. Vi blev upphämtade med buss kl 08.40 och var tillbaka hemma igen kl 14. Det var en härlig tur. Tjejerna fick varsitt åksjukepiller i morse, för säkerhetsskull och resan gick jättebra. De tyckte det var mysigt! Det var skönt att det fläktade. Vi gjorde 2 badstopp, jättehärligt och svalkande var det i havet. Vi hade med lite lunch, mackor och grekisk sallad, chips och kakor + dricka. Det var endast lite frukt (meloner) som ingick i själva resan.

De coooola tjejerna i familjen Mankler

Daniel på båten

Jag solar lite

Tjejerna myser

Härligt med en båttur!

Daniel och Johanna badar i havet

Amanda och Johanna

Rasmus har varit hemma med mormor och morfar. Det hade såklart gått jättebra! De var vid poolen på fm och badade och åt glass. Sen blev det lunch och vila mellan 12-14. Han vaknade precis när vi kom hem. Då gick vi till poolen och badade lite till och åt lite mer glass.

Jag gick hem en sväng med Johanna då hon var jättetrött. Hon sov en timme mellan 15.30-16.30. Sen duschade vi och gick in till Paula’s.

Rasse i coola solbrillor

Det var nästan fel dag att gå in på, då det varit jättevarmt och det inte blåste något. Vi var alla helt sjöblöta när vi väl kom fram. Tjejerna var trötta. Mamma, pappa, Rasmus och Pär gick hem medan vi andra tog en taxi, för att tjejerna skulle slippa gå. Rasse somnade i vagnen och sov hela vägen hem. Sen vaknade han till lite i Lime bar, så Daniel gick hem och la honom och då somnade han om igen. Vi andra var kvar i baren och tog lite dricka.

Nu är kl 21.00 och vi har kommit hem. Termometern visar NU 30 grader, det är varmast hittills!


Fredag 26 juni 2009
Imorse vaknade Rasse 06.45. Jag har sovit som en stock i natt – skönt! Jag började plocka ihop lite smutstvätt och rena kläder som vi inte kommer hinna med att använda. Efter frukost gick vi till poolen. Barnen badade på en gång. Jag solade lite och läste min bok. Är nu inne på bok nr 3 på semestern – härligt!

Nu har vi ätit lunch ute på terrassen. Barnen ska sova middag, Rasse somnade på en gång. Jag och mamma går nog en sväng till poolen. Ikväll blir det nog middag på Fino, det är min och Daniels tur att bjuda.

Kl är nu 18.00 och vi är nyduschade och påklädda allihopa. Tjejerna sitter och kollar på Tom & Jerry på tv.

Rasmus sov mellan 13-16 och tjejerna sov 2 timmar ungefär. Skönt för dem att komma undan solen och värmen lite. Snart bär det av till happy hour på Lime bar och dricks lite drinkar innan maten.

Vi åt jättegott, som vanligt, på Fino. Idag blev det lammytterfilé, fino burger, lammkotletter och entrecote. Mumsigt värre!

Rasmus surplar äppeljuice

Rasmus snor mormors lammkotletter

Efter middagen gick vi och handlade lite på ”streetan”. Köpte lite ouzo som vi ska ha med hem. Sen hamnade vi en snabbis i Lime bar och åt lite glass och sen gick vi hem. Alla var vi ganska sega. La oss vid 22 ungefär. Vi la oss samtidigt som tjejerna. Låg och läste en stund innan jag somnade. Daniel spelade lite nintendo.


Lördag 27 juni 2009
Idag är mamma och pappa iväg på utflykt. De åker busstur till västra Cypern och Paphos bl a. De åkte kl 8 i morse och kommer tillbaka nu vid 18 ungefär. Vi andra har legat vid poolen idag. Det har varit blåsigt värre på eftermiddagen och t o m en hel del moln. Ganska skönt faktiskt! Vi tog en siesta allihopa efter lunch. Jag sov 2 timmar och barnen också. Daniel sov väl en halvtimme ungefär.

Nu har vi duschat och gjort oss klara. Väntar på att mor och far ska komma hem. Kl 19 blir det middag på La Tasca och imorgon, sista kvällen, blir det nog på Fino. Jag och Daniel har dessutom bröllopsdag i morgon – 6 år!!!

Jag har börjat packa ihop lite smutskläder och andra rena kläder som vi inte kommer hinna använda.

Vi åt god middag på La Tasca. Jag och Daniel åt nachotallrik och de andra åt bbq spareribs. Efter middagen gick vi till Lime bar och kollade på björnshowen. Tog lite glass/dricka och sen gick vi hem till terrassen och satt ute en stund.


Söndag 28 juni 2009
6-årig bröllopsdag firar jag och Daniel idag! Vi har inte gjort något särskilt. Tänk va fort tiden går!

Vi har solat och badat, sista hela dagen. Det har blåst en hel del idag – ganska skönt faktiskt. Tjejerna var med på Lollos födelsedagsparty nere på Miniland mellan kl 11-13. Det var jättekul tyckte dem! Vi andra låg vid poolen så länge. Efter lunch blev det siesta för barnen och Daniel. Jag och mamma låg vid poolen och solade det sista. Jag är inne på min fjärde bok nu, av Mari Jungstedt. De är jättebra!!!

Sista badet i poolen

Middag åt vi på Fino, mor och far bjöd igen!!! De har ju typ betalat middagen var och varannan dag under semestern. Tack snälla ni!

Vår älskade restaurang Fino!!!

Sista middagen på Cypern, Daniel njuter av en kall Keo!

Vi satt en stund i Lime bar efter middagen, hann med lite drinkar innan happy hour var slut.

Irish Coffee på happy hour - sista kvällen

FSD på happy hour - sista kvällen

Sen gick vi hem och satt ute en stund. Rasmus somnade på en gång. Vi packade lite. La oss runt 22.30. Låg och kryssade lite.


Måndag 29 juni 2009
Hemresedagen är här! Packade det sista på morgonen. Rasmus vaknade 6.30. Kl 7.30 gick vi och åt frukost, innan vi checkade in allt vårt bagage. Det är så skönt att lämna ifrån sig resväskorna + vagnen redan på hotellet och sen inte behöva tänka på det förrän vi landat på Arlanda.

Vi satt ute på terrassen och spelade spel, kryssade och läste – i skuggan. Skönt!

I väntan på bussarna...

Bussarna kom och hämtade oss kl 12.05. Vi åkte olika bussar, vi Manklers åkte i en och Claessons i en annan.

Rasmus somnade mot Amanda i bussen

Vi möttes upp på flygplatsen. Vi kom iväg 30 min senare än planerat, p g a att det tog längre tid att städa ur planet??? Rasmus somnade innan vi lyfte och sov 45 min. Han sov 10 min i bussen till flygplatsen. Flygresan gick bra. Rasmus har ju dock så svårt att sitta still. ? Amanda hade ont i sina öron under landningen. Hon är ju lite förkyld också så det gör ju inte saken bättre.
Det gick bra att hämta väskorna och vagnen, som kom på bandet för Specialbagage??? Vi var hemma innanför dörren i Järna 20.15. Då hade vi gjort en avstickare till Mc Donalds på vägen hem. Köpte lite mat till barnen som de åt i bilen.

Nu är kl 23.00 och vi håller på att tvättar för fullt. Har packat upp det mesta. Börjar bli lite mör nu, så snart är det nog läggdags!

Tack för en underbar semester!!!





 

Start

Webbplatsen uppdaterades torsdag 09 juli 2009