December 2004

Start
Uppåt
Januari 2004
Februari 2004
Mars 2004
April 2004
Maj 2004
Juni 2004
Juli 2004
Augusti 2004
September 2004
Oktober 2004
November 2004
December 2004

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva
något varje dag, utan lite då och då.

Torsdag 30 december 2004
I går blev Johanna 1 år !!! Otroligt va fort tiden har gått. Vår lilla tjej har blivit så "stor".

Nu har jag börjat jobba igen. Jag började i måndags. Det känns faktiskt jättebra !!! Tjejerna har det så bra med pappa hemma och jag njuter av lite mer vuxet socialt liv igen.

Johanna har börjat gå nu. Hon går inte hela tiden och inte hur långt som helst men en 6-7 steg flera flera gånger per dag blir det. Hennes balans har också blivit mycket bättre bara på ett par dagar. Nu kan hon stå själv utan stöd länge, samtidigt som hon t ex klappar händerna eller vrider lite på överkroppen. Duktig tjej !!!

I går var Johanna på 1 års kontroll på bvc. Allt var bara bra. Hon fick den tredje sprutan. I dag har hon haft lite feber, antagligen som följd av sprutan. Hon är ganska lång och har "stort" huvud lillskruttan.

I dag sov hon 2 timmar både på förmiddagen och eftermiddagen. Det är inte så vanligt längre. Numera brukar hon sova max 1 timme på förmiddagen och nästan alltid 1,45 - 2 timmar på eftermiddagen, mellan kl 14-16 ungefär. Sedan somnar hon vid 19.

Hon äter nästan alltid vår mat till middag, det går bättre och bättre. Till lunch blir det någon matlåda, burkmat eller om Daniel lagar någon lunch, typ fiskbullar, det tycker hon om. I dag åt vi kycklinggryta med ris och champinjoner till middag. Det tyckte hon var jättegott. Hon fick flera kycklingbitar som hon höll i handen och tog tuggor på. Mums !!!

I morgon ska vi till Jim, Elinor och Sofie och fira nyår. Vi har ju det som tradition att fira varannan nyår hos dem och varannan hos oss. Förra året blev det dock inget sånt, då vi kom hem från bb på nyårsafton och Sofie var ju också nyfödd då. Det ska bli jättekul att ses, det var ett tag sedan. Vi har köpt raketer så Jim och Daniel får "leka av sig" lite, medan vi tjejer tittar på och småtjejerna sover antagligen inne......

Den här veckan + nästa vecka är Amanda ledig från dagis. Det var så ont om personal och det skulle inte vara så många barn där så då fick Amanda också jullov. Hon är inne i en väldigt väldigt jobbig "period" nu. Det är mycket skrik, skrik och skrik. Hon skriker och pratar så mycket så hon har blivit alldeles hes. I måndags var Daniel, Amanda, Johanna och farfar och handlade på Coop. I tisdags var de hos Ulla och Pelle. Linda och Amanda bakade muffins. På kvällen var jag och Amanda och klippte oss hos Marianne. Det blev jättebra. Amanda var superduktig. Satt så snällt och stilla i stolen när hon blev klippt ! I dag sov både Amanda och Johanna mellan kl 9-11. Amanda vakande 6 i morse så hon var jättetrött redan vid kl 9. Skönt var Daniel med en lugn stund. *ler* Han passade på att titta på DVD med "Sagan om Konungens återkomst" som han fick i julklapp.

Amanda fick en massa fina julklappar. Mycket kläder och mycket fina leksaker.


Fredag
24 december 2004 - Julafton
Julen 2004 är den första julen i vårt nya hus !!! Vi firade nästan hela "den närmsta släkten". De som var här var min (Evas) mamma Gunilla, pappa Tobe, storebror Pär och mormor Karin, Daniels mamma Ulla, pappa Pelle, lillasyster Linda och mormor May-britt. De som saknades var Daniels lillebror Thomas och hans sambo Annelie, som firade jul i sitt nya hus tillsammans med Annelies familj. Senare på kvällen dök Lindas nyblivna fästman Fredric upp.

 

Amanda i sin nya klänning.

 

Tobe, Gunilla, Pär och Karin kom vid ca 11.15. Då satt tjejerna och åt lunch, pannkaka. Mums! Vi åt en liten lätt jullunch vid 12, som bestod av dopp i grytan och skinksmörgås.

Tobe, Pär, jag och Karin.


Det dukade långbordet ! Vi var 10 vuxna + 2 barn.
 

Amanda hjälper morfar att vispa (= provsmaka) grädden till rödkålssalladen.
 

Ulla, Pelle, Linda och May-Britt kom strax före Kalle Anka.

De flesta samlade framför Ernst och Kalle Anka kl 15.00 på SVT 1. (Jag och Daniel var dock mest i köket.....) Ulla och Pelle fick ej plats på bilden.


Julbordet, som bl a bestod av skinka, leverpastej, sill, lax, julkorv, sylta, janssons frestelse, prinskorv, köttbullar, potatis, rödkålssallad, sillsallad, rödbetssallad, ägghalvor, salami + lite till.
 

Eftersom våra små tjejer varit såååå snälla i år *ler* så kom tomten till oss och hälsade på !!!

Tomten gör entré !


Amanda och Johanna är helt fascinerade av tomten som just kom. Johanna tyckte att han var okej så länge han inte kom för nära.


Julklappsutdelning....... Amanda var inte rädd och gå fram till tomten. Hon hann knappt lämna ut en julklapp förrän det var dags för nästa. Det gick som på löpande band.


Amanda hjälpte Johanna lite grann att öppna paketen. Johanna fick här en Fisher Price sköldpadda som man ska banka ner lite figurer på ryggen, då åker huvudet ut ur skalet och det säger "boink". Jättekul !!! Johanna blev helt vild.


Ååh va roligt med julklappar !


Amanda var jätteduktig på att öppna paketen.


Johanna däremot fick lite assistans av pappa.


Här får tomten en kram av Amanda. Hon vågade inte gå fram själv och ge en kram, men det gick bra när pappa följde med.


Här säger tomten adjö för denna gång. Kanske han kommer nästa jul igen ?!?!?!?


Här sitter Johanna och myser med sin docka som hon fick av Ann-Sofie. Jättefin! Amanda fick en nästan likadan.


Amanda öppnar klappar för fullt, medan Johanna leker med diverse kartonger.


Amanda och Johanna fick fina "stapel-skålar" utav Jim, Elinor och Sofie. Mycket populära !!!


Denna kassaapparat fick Amanda av mig och Daniel. Det finns en mikrofon som man kan göra "utrop" i. Den användes flitigt av oss vuxna på kvällen, med en hel del skratt som resultat. "Eva till köket, Eva till köket", "2 gröt klara, 2 gröt klara" etc..... *skrattar*


Vid kl 22 var det dags för lite gröt som avslutning. Min mamma hade gjort den, lika god som alltid !!!!!


Vi har aldrig sett så mycket julklappar som vi hade i år. Alla fick så mycket fina paket. Johanna och Amanda fick en massa fina kläder, dockor, ritpennor, pussel, klossar etc. Jag och Daniel fick en del presentkort på bl a Dressman (Daniel), Twilfit (Eva) och skönhetsvård (Eva). Utav Daniel fick jag ett par jättefina moccastövlar/kängor och presentkort på nagelförlängning. Han fick högtalare till datorn, kalsonger, 3 t-shirtar och långkalsonger utav mig.

Tack allihopa som var med och gjorde julafton 2004 till en underbar dag !!!!!


Söndag 12 december 2004
I dag har vi varit och hämtat Amanda hos mormor och morfar. Hon har varit där ända sedan i torsdags eftermiddag då morfar hämtade henne. Det har gått jättebra. I lördags var de på julmarknad i Gamla stan. När de kom hem därifrån så hade de bakat pepparkakor.


Torsdag 9 december 2004
I dag är Amanda hemma från dagis. Hon är lite hostig och är trött och allmänt gnällig. Hon sover nu lite på morgonen, runt 9. Det brukar hon ju aldrig göra annars..... I morgon, om hon är frisk, ska hon åka till mormor och morfar och vara där hela helgen. De ska åka in till Gamla stan och gå på julmarknad.

Förra veckan så sov Amanda middag flera dagar när hon kom hem från dagis. Man märker en rejäl skillnad på hennes humör när hon sovit. Inte alls lika många "utbrott".

Just nu ligger Johanna och sover förmiddagsluren. Amanda ligger också. Hon är hemma från dagis i dag då hon är lite hängig och vill sova. Hon är lite hostig också, Johanna med.

Johanna har de senaste dagarna bara sovit ca 45 minuter på förmiddagen istället för 1,5-2 timmar. På eftermiddagen blir det oftast mellan 1,5-2 timmar fortfarande. Skönt !

Nu är det mest hemlagad mat som gäller. Det är några få burksorter, typ 4 st, som duger. Allt annat är bläää. Då öppnar hon inte ens munnen, hon bara vrider bort huvudet. Så den här veckan har Johanna ätit bl a fiskbullar med potatis och morötter, köttbullar och potatismos, korv och potatismos, blodpudding. I dag blir det pannkaka med fruktpuré (istället för sylt) till middag.


Onsdag 1 december 2004
I lördags så var Johanna och Amanda hos Ulla och Pelle hela dagen, för Daniel och jag adventsstädade och handlade julklappar. Det hade gått jättebra. Amanda och faster bakade lussebullar. Johanna var så snäll hela tiden. Hon sov 2 timmar på förmiddagen och 2 timmar på eftermiddagen.

Fr o m den här veckan så är Amanda ledig på fredag istället för på onsdagar. Så nu går hon måndag-onsdag kl 9-13 och torsdag kl 9-12.

Nu har Amanda börjat sova middag igen lite oftare. Både måndag och tisdag har hon sovit. Hennes utbrott blir nu färre och inte alls lika "jobbiga".

I går var jag och Johanna hos Elinor och Sofie. Johanna sov ute i vagnen i ca 1,5 timme.

I dag har vi varit på bvc och mätt och vägt. Det gick bra. Sedan var vi och åt lunch på Café Andrum. Linda kom också dit och åt lunch med oss. Efter det uträttade vi lite ärenden "uppe i centrum".
 

Start | Januari 2004 | Februari 2004 | Mars 2004 | April 2004 | Maj 2004 | Juni 2004 | Juli 2004 | Augusti 2004 | September 2004 | Oktober 2004 | November 2004 | December 2004

Sidan redigerades senast söndag 29 april 2007 11:24