December 2005

Start
Uppåt
Januari 2005
Februari 2005
Mars 2005
April 2005
Maj 2005
Juni 2005
Juli 2005
Augusti 2005
September 2005
Oktober 2005
November 2005
December 2005

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Lördag 31 december 2005
På nyårsafton 2005 så kom Jim, Elinor och Sofie hem till oss. Vi brukar fira nyår tillsammans med dem, även så 2005 ! Jag mötte upp Elinor i Södertälje, där Jim släppte av henne. Vi åkte och kollade på smycken på Zmycket.

Daniel, Amanda och Johanna var ute och lekte när Jim och Sofie kom så då åkte de pulka och snowracer allihopa. Kul ! Till lunch åt de köttbullar och makaroner. Jag och Elinor var tillbaka vid 12.30. Johanna sov middag efter lunchen och vi andra var inne. Jim, Daniel och Amanda bastade.



Tjejerna sprang runt runt och busade med varandra.




Elinor läste saga för Amanda och Johanna.




Johannas nya favorit är "Nor", d v s Elinor. Hon skulle sitta i hennes knä, hjälpa till på toaletten, läsa bok, ta på pyjamas, rita etc etc. *hihihi*




Daniel och Johanna vid middagen. Tjejerna fick fiskpinnar och makaroner - efter eget önskemål.

Vi andra åt:

Förrätt: Krustader med kantarellstuvning

Varmrätt: Grillad (Jim och Daniel stod ute på altanen) oxfilé med Pommes Anna, vitlökssmör och bearnaisesås.

Efterrätt: Mjölkchokladtårta med varma hallon. Se bilden nedan.






Tjejerna hade disco till Astrid Lindgrens barnskiva.


Amanda och Johanna somnade vid strax efter 20. Sofie vid 23 ungefär. Strax före tolv-slaget så gick vi ut på gångvägen upp i backen och tände de fyrverkerier som Jim och Elinor hade med sig.



En av fyrverkerierna som vi hade.


Vi såg en hel del raketer runt omkring oss - jättefint!

Familjen Gustavsson begav sig hemåt strax före 1.00 och vi plockade då undan lite och gick sedan och la oss, med hopp om att få sova måååånga timmar..... Vi fick sova 6 timmar. Kl 07.00 så vaknade tjejerna med ett leende på läpparna. Vi var väl desto mindre pigga. *ler*

Torsdag 29 december 2005
Den 29 december 2005 så fyllde Johanna 2 år. Då det är mitt i jul- och nyårstider så har vi valt att även i år fira henne i januari. Vi kommer att ha barnkalas lördagen den 14 januari och kalas för släkten söndagen den 15 januari.

Johanna väcktes med tårta, sång och paket på sängen.





Hon ville inte blåsa ut ljusen så jag fick hjälpa till lite.




Här är den smarriga tårtan.







Här öppnar Johanna paketet med ett silverhalsband.

Hon fick även trosor, strumpor, ett Fisher Price garage och en jeep med hästkärra och en häst.




Amanda assisterar vid presentöppningen.




Fisher Price garaget som hon fick senare på eftermiddagen.




Amanda och Johanna äter tårta. Det var populärt med tårta till "frukost" ! (Vi åt dock riktig frukost lite senare..... *ler*)


På dagen åkte vi in till Södertälje och var på lite mellandagsrea. Vi åt lunch på restaurang Kringlan och firade Johanna lite. På eftermiddagen kom Ulla, Pelle och May-Britt hit och fikade och åt upp resten av tårtan. Johanna fick bl a en fin docka av farmor och farfar (en sådan som Amanda också fick vid någon födelsedag).








Lördag 24 december 2005
På morgonen så "våfflade" jag Amandas och Johannas hår, så de skulle vara lite "julfina".



Denna jul kom min mamma, pappa, storebror och mormor Karin till oss kl 11.00. Strax därefter åt vi lunch - dopp i grytan och skinkmacka. Mums!

Johanna sov middag mellan klockan 12-14.30. Klockan 15.00 var det dags för Kalle Anka.



Jag och tjejerna kollar på Kalle. Min mormor och mamma i bakgrunden.




Johanna äter mellis - satsumas, framför Kalle.


Jag och Daniel hjälptes åt att förbereda maten medan Kalle var på TV.






Julbordet som bestod av hårt och mjukt bröd, ost, skinka, Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, potatis, sill, sylta, korv, rödbetssallad, ägghalvor, sillsallad, rödkålssallad, rökt + gravad lax, gravlaxsås och grisfötter.
 

Ulla, Pelle och May-britt kom vid 16.30 och då åt vi middagen. Gott !!!



Här intar vi middagen. Vi dukade långbord i vardagsrummet.


När vi ätit klart och plockat bort och diskat allt så var det dags för tomtens entré. Han kom gående nerför backen bakom vårt hus med sin säck och lykta.



Amanda hjälpte tomten att läsa på paketen vem det var till.




Daniel och Amanda öppnar paket från tomten.




Farfar hjälper Johanna.




Tomten får en kram av Amanda innan han går vidare. Johanna ville inte krama tomten!


När tomten gått så fortsatte julklappsutdelning. Det var en massa fina paket! Tjejerna fick bl a kläder, olika spel, tavlor, DVD-filmer, pussel m m. Jag och Daniel fick pengar och lite olika presentkort - perfekt.



Amanda och Johanna hjälps åt med en del paket.




Jag fick presentkort på smycken av min man, på affären Zmycket i Södertälje där jag brukar handla en del !!!




Tjejerna fick nya bad- / morgonrockar av oss.
 

Julklappsutdelningen tog sin lilla tid. Sist av alla paket så fick tjejerna varsin dockvagn av mormor och morfar + varsin ny docka av Pär.





Tjejernas dockvagnar - Brio. Det är helt otroligt för de ser ut precis som en riktig vagn med sittdel och mjuklift. De leker för fullt med dem !!!
 

Ulla, Pelle och May-britt åkte hem vid 20. Då la vi precis tjejerna som var jättetrötta. Amanda var övertrött och ledsen, men de somnade jättefort. Vi åt mammas gröt lagom till "På spåret" klockan 21. Därefter kollade vi lite på "Göta Kanal". Jag och Daniel, som varit uppe sedan 6 var lite trötta så vi gick och la oss vid 22.45.

På annandag jul var vi hos Ulla och Pelle och firade jul med Thomas & Annelie och Linda & Fredric, Margit och May-britt, så då blev det ännu mer paket. Tjejerna fick bl a Bolibompa-påslakan, målarböcker, pengar, mjukisdjur, playmobil m m. Jag och Daniel fick en hel del pengar och jag fick presentkort på Thorberg & Hansen, som är ett SPA här i Järna. Ska nog boka in mig på en ansiktsbehandling !!!


Lördag 17 december 2005
I går var jag, min pappa, Amanda och Johanna först på Coop och handlade. Sedan var vi på "Bolaget" och inhandlade dricka till jul. Efter det åkte vi till Mc Donalds och åt lunch. Tjejerna tyckte det var jättegott ! När vi kom hem så sov Johanna middag. Under tiden så gjorde jag, Amanda och pappa ett pepparkakshus.



 Min pappa åkte hem vid 15 ungefär. Daniel kom hem vid 15.40. Då klädde vi granen.







Visst blev den fin ?!?!?! På kvällen när tjejerna somnat så slog vi in julklappar och gjorde knäck i micron. Den blev god !!!

I dag ska vi åka till Sofie på 2-års kalas, det ska bli jättekul !


Torsdag 15 december 2005
I går var det Lucia-firande på dagis. De brukar fira dagen efter, för att det är så många andra som kanske är upptagna med andra lucia-firanden just på lucia. Vi var där efter jobbet. Farfar Pelle kom också. Tjejerna var så fina och tyckte att det var jättekul med ljus på huvudet och i handen. *ler*



Eftersom lucia-firandet är utomhus så får man dra på lucialinnena över overallerna, därför blir det lite bylsigt. De sjöng bl a "Midnatt råder", "En sockerbagare", "Sankta Lucia", "Nu tändas tusen juleljus". De sjöng även Johannas favorit - "Blinka lilla stjärna". Den kan hon sjunga själv, nästan hela.

I dag hämtade Ulla och Pelle tjejerna på dagis, vid 14. De fick då väcka Johanna. Hon hade sovit utan blöja och var torr. Ingen nerkissade kläder heller. Skönt! Två dagar nu har det gått JÄTTEBRA att lämna Johanna. Hon har varit jätteglad när vi gått därifrån och vinkat glatt i fönstret till oss. Det känns verkligen bra !!! Önskar bara att det kunde vara så varje dag... Jag och Daniel åkte till Plantagen efter jobbet och köpte julgran, det var därför Ulla och Pelle hämtade tjejerna, för att vi skulle komma senare. Vi hittade en jättefin kungsgran som vi ska ställa in i kväll och ev klä i morgon, med tjejerna. Min pappa kom ner i dag också. Han ska sova hos oss i natt och vara med oss i morgon. Jag och tjejerna är ju lediga på fredagar. Vi åker nog en tripp till Ica Maxi eller Coop och handlar samt ett litet besök till "Gröna skylten" (= Systembolaget). Vi installerar bilstolarna i pappas bil i kväll, eftersom Daniel åker vår Opel till jobbet.


Lördag 10 december 2005
Första dagboksanteckningarna i december kommer här. I dag har vi varit i Huddingehallen och badat med Jim, Elinor och Sofie. Det var jättekul !!! Johanna var lite reserverad och kinkig i vattnet, men vi har inte badat sedan i somras, förutom hemma i badkaret då. *ler* Det fanns vattenrutschkana och en massa "småpooler" med djungeltema. Jätteskoj! Vi hade med mat till tjejerna som vi åt i det café som fanns. Båda två somnade i bilen på vägen hem, de var väl helt slut efter dagens övningar. Vi passade på att åka förbi McDriven i Moraberg, så jag och Daniel fick i oss varsin Mc Feast. *mums* Johanna fortsatte att sova inne när vi kom hem och sov totalt 2,5 timme. Amanda vaknade, men låg och mös lite i soffan. Sen så bakade vi lussebullar - de blev jättegoda !!! Vi provsmakade dem sen till Bolibompa. Amanda och Johanna tryckte i sig 2 var. Johanna är helt galen i lussebullar.

Efter mycket velande fram och tillbaka om vi ska åka utomlands nästa år eller inte, vart vi ska åka o s v så har vi nu bestämt oss !!! I onsdags så bokade jag nästa års resa. Vi åker i juni 2 veckor till Cypern - Sunwing Resort Sandy Bay. Det ska bli såååå skönt !!!

Tjejerna har varit på dagis hela veckan. De har varit lite småsnoriga bara, men inte så de har behövt vara hemma. Jag jobbar numera 80 % och är ledig varje fredag. Jätteskönt !!! Då är tjejerna lediga från dagis, så de behöver "bara" gå 4 långa dagar istället för 5. Det är skönt att ha en extra dag i samband med helgen !!!

I morgon ska vi in och storhandla och e v köpa julgran. Vi ska ha en Kungsgran som vi hade förra året, för den var så fin.




 

Start | Januari 2005 | Februari 2005 | Mars 2005 | April 2005 | Maj 2005 | Juni 2005 | Juli 2005 | Augusti 2005 | September 2005 | Oktober 2005 | November 2005 | December 2005

Sidan redigerades senast måndag 15 januari 2007 08:40