December 2007
 

Start
Uppåt
Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007
Juli 2007
Augusti 2007
September 2007
Oktober 2007
November 2007
December 2007

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då. Den senaste anteckningen ligger längst ner!

Söndag 2 december 2007
Igår var Daniel iväg och hämtade våra 2 kattungar - Puzzel och Sezzan. De är sååå söta och små!!!

Puzzel är jättebusig, framåt och kelig. Sezzan är lite mer rädd av sig. Igår kväll låg hon nästan hela kvällen under soffan och kom fram först när tjejerna gått och lagt sig. Katterna sov i tvättstugan i natt, med stängd dörr. Därinne har de mat och vatten, kattlådan, klösträd och sovplats.

De gick på lådan och åt nästan på en gång igår när de kom hit. De är så duktiga så!!!Sezzan (till vänster) och Puzzel (till höger) äter sin första måltid hos oss.Puzzel busar.En "nytvättad" Puzzel.Närbild på Puzzel.Den lite rädda Sezzan.Puzzel.Sezzan och Puzzel busar i köket.

Amanda och Johanna tycker det är jättekul, men Johanna är blir lite ledsen då hennes katt, Sezzan, inte alls är lika kelig som Amandas katt, Puzzel. Så då blir hon lite avis på att Amanda kan sitta och kela så med Puzzel och Amanda är väl inte den som i första hand låter Johanna kela med "hennes" katt. Men Sezzan blir nog busig och kelig hon också snart. Man ser redan skillnad på igår och idag. Det är klart att det tar ett tag för dem att vänja sig vid sitt nya hem och vid oss.


Onsdag 12 december 2007
Nu har vi haft katterna i ca 10 dagar och det funkar bra. Sezzan som var så rädd i början är nu också jättekelig. Båda två är superkeliga med mig på dagarna när jag är hemma. :) De får sova i tvättstugan på nätterna. Vi hade de ute i huset en natt och då vaknade vi kl 4 på morgonen av att de kom in till oss och busade runt både på golvet och i sängen och så vill vi inte ha det. Iofs kan vi stänga vår sovrumsdörr men då hör vi inte om tjejerna ropar på oss, vilket de göra i bland på nätterna, om de t ex är törstiga. Vi får se hur länge vi har katterna instängda i tvättstugan nattetid. Det verkar funka bra i alla fall. De har ju mat, vatten, lådan och sitt klösträd därinne. Sen släpper vi ut dem på morgonen när vi vaknat.

I helgen var på barnkalas hos Sofie i lördags. I söndags var jag och Amanda på IKEA. Daniel, Johanna och Rasmus var hemma. D och J bakade lussebullar.

Igår em/kväll var jag inne i Södertälje med mamma. Daniel var hemma före kl 15 så då passade jag på att åka in. Köpte nytt lucialinne till Amanda, doppresent till Viggo, en "jultröja" till mig.

Idag har vi varit på luciafirande på dagis. De var så fina alla barnen! Sen var det fika inne efteråt, skinkmacka, pepparkakor, glögg och julmust.

I morgon går tjejerna sista dagen på dagis, sen har de 3 veckors jullov. Få se vad vi hittar på nästa vecka.


Måndag 17 december 2007
Då har den helgen också passerat - varför går helgerna så fort?!?

I fredags kom mina föräldrar hit på em och stannade kvar på middag - trevligt!

I lördags åkte jag och Amanda till Coop och storhandlade på morgonen. Sen åkte vi hela familjen in till Plantagen och köpte julgranar. Det blev 2 st, en liten som vi ska ha ute på baksidan och sen en stor kungsgran som vi har inne. På eftermiddagen så klädde vi granarna. Vi satte faktiskt några julkulor även i den granen som står ute. :)Vår kungsgran innan vi klädde den.Tjejerna hjälper till att hänga upp kulor och polkakäppar.Rasmus fick titta på när vi klädde granen.Pricken över i:et - stjärnan i toppen.Den färdigklädda granen.

I går var vi ute en stund på förmiddagen. Tjejerna lekte med William. Kl 14 var vi dop i Ytterjäna kyrka. Det var Christian och Jennys lilla Viggo som döptes. Det var fint! Efteråt bjöds det på smörgåstårta och fika - mums.Rasmus och pappa som är finklädda inför Viggos dop.Jag och Amanda i Ytterjärna Kyrka.

I dag är tjejernas första dag på deras 3 veckor långa jullov. Daniel är ledig nästa vecka och sen får vi se hur han jobbar mellan nyår och trettonhelgen, om han ev kan jobba hemma något.

Rasmus hade feber igår och har varit lite lös i magen i 2 dagar nu. Vi misstänkte att det kunde vara någon tand på gång, men än så länge så har ingen tand spruckit igenom. Tjejerna fick också feber och blev lösa i magen när deras tänder kom. Vi får se. I morse när jag tog tempen på honom så hade han ingen feber i alla fall. Vi får hoppas att det håller i sig. Idag blir vi nog mest hemma och kurerar Rasmus lite så får vi se vad vi hittar på i veckan. Åker nog in till mamma och pappa  någonting.

Senare den 17 december:
Nu ikväll har 1 tand brutit igenom i Rasmus mun, så det ÄR därför han varit som han har varit de sista dagarna. Nu syns det ett litet gryn där och det är lite vasst också när man känner. Man ser nästan den andra tanden bredvid också, så det dröjer nog inte länge innan även den bryter igenom.


Torsdag 27 december 2007
Jaha, då har ännu en jul passerat. Vi har haft det jättebra, trots lite magsjuka hos både Amanda och Rasmus. :(

På julafton var min mamma, pappa, brorsan och min mormor här hos oss och firade. Det var jättelyckat!Johanna och Amanda fick varsitt pussel på morgonen.Sezzan myser i Rasmus matstol.Lunchen - dopp i grytan och skinkmacka, dricka och snaps. Tjejerna fick pasta carbonara.Mormor, Rasmus och morbror Pär.Middagsdukningen.

    

Amanda och Johanna delar ut julklapparna.

    

Amanda och Rasmus öppnar julklappar.

På juldagen kom Daniels mamma, pappa och mormor hit, så då blev det ännu mer julklappar. Vi bjöd på thaikyckling till middag.

Vi har alla fått en massa fina julklappar - pengar, spel, leksaker, kläder m m.

Igår åkte vi in till min mamma och pappa i Södertälje. Jag var nere en snabbis på stan och bytte lite kläder som barnen fått.

Rasmus har varit jättekinkig de 2 sista dagarna. Knappt ätit något och haft svårt att komma till ro på kvällen när han ska sova. Igår fick vi förklaringen, hans andra tand har nu spruckit igenom, så nu har skrutten 2 små risgryn där fram. :)

Idag ska vi åka till veterinären med katterna. De ska få sin första vaccination + att de ska chip-märkas.
 

Start | Januari 2007 | Februari 2007 | Mars 2007 | April 2007 | Maj 2007 | Juni 2007 | Juli 2007 | Augusti 2007 | September 2007 | Oktober 2007 | November 2007 | December 2007

Sidan uppdaterades senast 2007-12-27 11:23