Januari 2005

Start
Uppåt
Januari 2005
Februari 2005
Mars 2005
April 2005
Maj 2005
Juni 2005
Juli 2005
Augusti 2005
September 2005
Oktober 2005
November 2005
December 2005

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Fredag 21 januari 2005
Det blir inte så mycket skrivet här nu när jag har börjat jobba. Det blev ju inte så mycket förut heller, men nu är det ännu mindre *ler* Jag får be Daniel uppdatera sidan lite då och då.

Veckorna bara rinner i väg. Johanna växer på och utvecklas. Nu går hon HELA TIDEN, nästan springer i bland, reser sig själv från golvet utan stöd när hon ska gå, klättrar ÖVERALLT, i soffan, barnstolarna, i trappen säger det bara svisch då är hon halvvägs uppe om vi inte stängt grinden. Busfrö !

Hennes sovrutiner på dagarna är det lite si så där med. I bland sover hon 1 timme på fm, ibland 2 och ibland inte alls. Ibland blir det 1,45-2 timmar på em och ibland ingenting. Idag t ex sov hon mellan kl 09.45-11.00 och sedan har hon INTE SOVIT något mer. Hon ville inte sova på em hemma hos farmor och farfar. Konstigt nog så har hon inte varit det minsta gnällig nu på em/kvällen. Skönt! Vi la henne kl 18.30 och hon däckade på typ 1 minut.

Matmässigt så äter hon bra när det är sån mat hon tycker om. Till middag äter hon oftast det vi äter, med lite undantag. Ibland vill hon inte ha det vi serverar av vår mat och du brukar vi värma en burk, och det brukar bara säg *slurp* så är den slut. Till frukost äter hon 1 hel portion gröt, har börjat med 1-års grötarna nu, det är lite mer "matiga" känns det som. Efter gröten så äter hon nästan alltid 1 smörgås med smör och leverpastej, det älskar hon.

Nu har Amanda gått på dagis 2 veckor efter all julledighet. Hon var lite ledsen förra måndagen, som var första dagen. Sedan har det gått jättebra att lämna henne. Skönt ! I måndags och tisdags denna vecka var hon dock hemma för hon var så snorig och hostig. Det är lite bättre nu, men nu har Johanna blivit snorig också.

Hon sover nästan aldrig middag längre, så nu somnar hon mellan kl 18.30-19. Vi läser saga och hon somnar oftast efter bara några minuter. Sedan så vaknar hon runt 6-7, ibland t o m före 6. Så vissa morgnar hinner jag säga hej då till henne innan jag sticker till jobbet.

Förra veckan började vi på simlekis på Södertälje sjukhus. Jättekul. I morgon ska Daniel och hon åka och bada. Det är jättemysigt, hon verkligen älskade det !


Söndag 9 januari 2005
Den 29 december 2004 så fyllde Johanna 1 år. Då det är mitt i jul- och nyårstider så valde vi att fira henne i början av januari istället, närmare bestämt söndagen den 9.

Johanna öppnar paket från mormor och morfar. Hon fick en tröja, ett par shorts, en talande apa som smaskar på en banan, samt en jättefin Nalle Puh soffa till sitt rum.
Johanna med fint hårspänne, dagen till ära.


Johanna inviger sina nya gympaskor som hon fick av farbror Thomas och Annelie. Hon tycker jättemycket om skorna !


Amanda hjälper Johanna att öppna paketen.


Jättefin tröja som Johanna fick av Sofie, Jim och Elinor.


Johanna försöker blåsa ut ljuset på tårtan, men det gick inte så bra, så pappa fick assistera.


"Mums, va gott det var med gammelmormor May-britts hembakta gifflar !"


Här är Johannas bästis Sofie.


Från vänster: Johanna, Daniel, Amanda, Cathrine och Filippa.


Från vänster: Julia, hennes lillasyster Sofia och mamma Annie.


Alla småbarnsföräldrar placerade sig på golvet.


Sofia och Sofie har dragkamp om handväskan.


Tjejligan busar i hallen. Från vänster: i röda byxor och randig tröja - Julia, bakom Julia - Amanda, i mitten i lila klänning - födelsedagsbarnet Johanna, framför henne i röd klänning - Sofie, till höger bakom pallen - Filippa.


"Ojojoj va lampan rör på sig när man vickar på lampfoten......!"


Sams & Cathrines lilla sötnos Filippa !


Söndag 2 januari 2005
Jaha, då var det nytt år då - 2005. I dag har vi varit hos Thomas och Annelie och firat Thomas som fyller år. De har 2 katter som Amanda tycker är jätteroliga. Johanna tyckte de var lite läskiga i början, men sedan tyckte hon att de var ganska spännande.....

Nu går Johanna jättemycket. Så fort man ställer henne upp så knatar hon iväg. Hon är jätteduktig !!!
 

Start | Januari 2005 | Februari 2005 | Mars 2005 | April 2005 | Maj 2005 | Juni 2005 | Juli 2005 | Augusti 2005 | September 2005 | Oktober 2005 | November 2005 | December 2005

Sidan redigerades senast söndag 29 april 2007 11:24