Juli 2008
 

Start
Uppåt
Januari 2008
Februari 2008
Mars 2008
April 2008
Maj 2008
Juni 2008
Juli 2008
Augusti 2008
September 2008
Oktober 2008

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då. Den senaste anteckningen ligger längst ner!

Onsdag 9 juli 2008
Daniel har nu varit ledig i ca 1 vecka. Han ska vara hemma tills den 1 februari ungefär, semester + pappaledig med Rasmus. Jag börjar jobba igen den 1 september så nu har vi 9 veckors ledigt tillsammans - härligt! :)

I torsdags var hela familjen till Hågelbyparken i Tumba. Det var jättemysigt! Barnen lekte i lekparken, tittade på djuren, åkte elbilar och så hade vi såklart picnic med oss.



Rasmus sover i vagnen. (Hågelbyparken)



Tjejerna leker i lekparken. (Hågelbyparken)



Amanda åker elbil. (Hågelbyparken)



Amanda och änderna nere vid dammen. (Hågelbyparken)



En "Pippi-holk". (Hågelbyparken)



Daniel och barnen. (Hågelbyparken)



Våra sötnosar! (Hågelbyparken)



Johanna och pappa busar. (Hågelbyparken)



Amanda och Rasmus myser på picnicfilten. (Hågelbyparken)

I lördags var jag och Amanda iväg till ICA Maxi och storhandlade. Vi passade även på att åka och köpa en cykelstol + hjälm till Rasmus. Han ska få det i 1-års present av oss, men vi var ju tvungna att inviga det samma dag. Då var hela familjen ute på en liten cykeltur.



Rasmus i sin nya cykelstol och cykelhjälm.


Idag har vi kommit hem från Rejmyre. Vi har varit nere hos min kusin Ingela och hennes familj i deras sommarstuga. Rejmyre ligger mellan Katrineholm och Norrköping ungefär. Vi åkte ner i söndags och kom hem idag.



Daniel spelar tv-spel - Guitar Hero. Gick väl sådär.....

I måndags var vi i Norrköping på ett lekställe som heter Busfabriken. Det tyckte barnen var superkul!!!



Johanna i kön på Busfabriken.



På Busfabriken.



Rasmus bland en massa bollar. Han var helnöjd!!!



Amanda leker.

I går var vi in till Norrköping och åt lunch och bowlade. Det har nämligen regnat söndag-tisdag, typiskt. Idag när vi vaknade och skulle åka hem så var sol och klarblå himmel.

Vi är jättenöjda med nya bilen. Den är så flexibel. Johanna satt fram nu när vi åkte till Rejmyre, för att undvika hennes åksjuka. Det funkade bra. Airbagen fram på passagerarsidan kopplar man lätt ur med bilnyckeln bara, genom ett vred i handskfacket.

Den här veckan har vi inte så mycket mer inplanerat, förutom 1-årskalas på lördag. Rasse fyller ju 1år på fredag. Det är svårt att fatta att han redan blivit så stor och att tiden gått så fort!!!


Torsdag 10 juli 2008
Nu har vi precis kommit hem från en cykeltur. Vi cyklade hela familjen till Saltå Kvarn och fikade. Vi har aldrig varit där innan, trots att vi bott flera år här. Det var jättemysigt!!! Jag och Daniel åt varm smörgås med lax och philadelfiaost + sallad till. Barnen åt lunch hemma innan vi åkte så de fick bulle och saft på caféet. Sen handlade vi lite i deras butik, ett solrosbröd och burktomater.



Jag, Rasmus, Amanda och Johanna på Saltå Kafé.



En grimaserande Rasmus, som nästan åt upp syrrans bulle.



Amanda smaskar stor kanelbulle.



Johanna.



Älskling.


Nu ska vi baka kanelbullar, i värmen..... Men det måste ju göras och tjejerna vill gärna vara med, annars skulle vi kunna göra det senare i kväll.


Fredag 11 juli 2008
Idag är det Rasmus STORA dag - han fyller 1 år idag!!! Kl 10.29 idag för 1 år sedan så kom Rasmus till världen med planerat kejsarsnitt. Tiden har gått jättefort och vi kan knappt förstå att han blivit så stor redan.

Han har blivit uppvaktad och fått presenter av oss. Han har fått en cykelsits och cykelhjälm (som han fick förra veckan redan), en badpool och en namnskylt till hans rumsdörr.



Rasmus öppnar paket.



Rasmus öppnar paketet med badpoolen i.



"Vad kan det vara häri??"





Så här såg namnskylten till rumsdörren ut.



Poolen efter att mamma blåst upp den och var halvt svimfärdig! :)



Till mellis blev det jordgubbstårta.

    

Mums va gott med födelsedagstårta!


Till middag blir det lasagne, som är en av Rasmus favoriträtter. I morgon blir det kalas här hemma.


Fredag 18 juli 2008
I tisdags var Daniel iväg på dagskryssning till Åland med min pappa och min bror. De åkte buss från Tekniska högskolan och sen Eckerölinjen från Grisslehamn till Åland. Han bunkrade med lite öl och åt gott smörgåsbord. :)

I onsdags var min kusin Karin från Dalarna och hennes familj här. Det var jättekul att ses igen. Sist vi träffades var på mitt och Daniels bröllop, alltså 5 år sedan... Då hade de inga barn och vi hade ju bara Amanda, så det var kul att få träffa varandras barn!

Igår var det en väldigt "väderomväxlande" dag. Ena stunden var det sol och blå himmel och i nästa så var det spöregn. Vi åkte upp till Skärholmen och åt lunch där, sen gick vi till Barnens Trollskog, ett stort lekland. Barnen tyckte det var jättekul! Magnus och barnen var med också. Jenny är bortrest med jobbet.



Daniel och Johanna åker rutschkana. (Barnens Trollskog)



Daniel - smilfink. (Barnens Trollskog)



Johanna gömmer sig bland alla bollar. (Barnens Trollskog)



Rasmus sussar sött i vagnen. (Barnens Trollskog)



Rasmus på upptäcksfärd. (Barnens Trollskog)



Detta var toppen för Rasmus, han som ÄLSKAR bollar! (Barnens Trollskog)



Daniel i klättrartagen. (Barnens Trollskog)

Idag ska jag och Daniel gå på min mormors begravning. Det känns jobbigt.....


Lördag 19 juli 2008
Igår var vi som sagt på begravning, jag och Daniel. Den var jättefin och prästen var jättebra. Det var jobbigt såklart, men samtidigt är det ju kul att träffa släktingarna som man så sällan träffar.





Den här fina kransen var från mormors barn, barnbarn och barnbarnsbarn.



Blommor från mormors systrar.



Daniel på mottagningen efter begravningen.


Idag har Daniel och barnen varit ute på en liten cykeltur. De cyklade upp till ICA och handlade korvbröd som vi skulle ha till lunchen.



Barnen i full "cykelmundering".


Rasmus har precis somnat nu och nu ska vi in till grannarna och fika.


Söndag 27 juli 2008
I onsdags åkte vi ner till landet på morgonen. Mamma och pappa var hemma över dagen i stan då för att tvätta etc. De kom ut på em igen och hade då min brorsa med sig. Vi badade nere vid sjön, det var jätteskönt. Till middag blev det spagetti och köttfärssås - mums!

Det har varit supervarmt onsdag till lördag, nästan på gränsen till för varmt. Vi har badat flera gånger per dag. Rasmus har badat i balja på altanen.



Rasmus älskar blåbär !



Johanna och morfar.



Johanna och Amanda äter blåbär och mjölk till efterrätt.

I torsdags så byggde pappa och Daniel ett eget litet bord till barnen, som de kan sitta vid och äta på altanen. Det blev jättebra!



Barnens nya bord.



Rasmus och Daniel svalkar sig framför fläkten.

I torsdags kväll hade vi kräftskiva, som vi har varje år. Det var mysigt och gott!!!



Smarriga kräftor.



Tjejerna busar, innan vi ska ner till sjön och bada.

Igår var vi på Malma Marken, vilket inte var så skönt i 30 graders värme. Vi var inte där speciellt länge för barnen tyckte det var jättejobbigt. Tjejerna stannade kvar på landet med mormor, morfar och Pär med jag, Daniel och Rasmus åkte hem. Tjejerna kommer hem på tisdag förmiddag, så nu har vi bara en liten buse här hemma. :)

Igår kväll var Jenny, Magnus och Isabella här, de hade också bara ett barn hemma. Vi grillade och hade mysigt. Satt och drinkade på altan tills klockan var över tolv. Vi hade beställt sovmorgon av Rasmus idag, men tji fick vi. Kl 6 vaknade han - som vanligt alltså. ;) Dock så har han 2 morgnar sovit till 7.30 nere på landet - kors i taket.

Idag blir det nog en sväng till Ulla och Pelle för att bada. Daniel pratade med dem igår och det var 30 grader i poolen. Sen ska vi hälsa på Linda, Fredric och deras lilla Tyra!!! Efter det ska jag iväg på Tupperware-party så det är mycket att göra idag.




 

Start | Januari 2008 | Februari 2008 | Mars 2008 | April 2008 | Maj 2008 | Juni 2008 | Juli 2008 | Augusti 2008 | September 2008 | Oktober 2008

Sidan uppdaterades senast 2008-07-27 06:52