Juni 2005

Start
Uppåt
Januari 2005
Februari 2005
Mars 2005
April 2005
Maj 2005
Juni 2005
Juli 2005
Augusti 2005
September 2005
Oktober 2005
November 2005
December 2005

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Onsdag 29 juni 2005
I dag blir Johanna 18 månader !!!! Tänk 1,5 år har gått sedan lillskruttan föddes ! I går var vi på bvc på 18-månaders kontroll. Hon skulle ha fått trippelvaccinet då (Mässlingen Påsjuka Röda hund) men eftersom hon är så hostig så får vi vänta med att ta den. Johanna fick bygga med klossar, rita med kritor och peka ut lite kroppsdelar, hår, näsa, mun, öga, öra och fot. Det gick galant !!! Vågen visade stadiga 11960 gram och måttstocken stannade på 83 cm. Huvudmåttet var 49,5 cm !!! Det är nästan lika stort som Amanda.

I går hade jag och Daniel 2-årig bröllopsdag så vi var ute och åt middag, bara vi två. Vi var på Grillgården i Södertälje. Jag åt tournedos med tryffelsås och klyftpotatis. Daniel åt en mix-grill-tallrik (med kyckling, tournedos och biff eller entrecôte på) + klyftpotatis och pepparsås. Det var suveränt gott !!! Tjejerna var hemma hos oss med farmor och farfar. Det hade gått jättebra - som vanligt ! Vi passade t o m på att storhandla på Coop innan vi åkte hem. Skönt att ändå få det gjort när vi var inne i stan.

Amanda har sommarlov nu. Hon gick sista dagen på dagis i onsdags förra veckan. Nu är hon ledig och börjar igen vecka 34. Amanda har varit lite ledsen när Daniel har lämnat henne på dagis ganska ofta den sista tiden, sedan vi kom hem från Cypern är det nog. Hon är lite mammig också. Det första hon frågar när hon vaknar på morgonen när jag åkt till jobbet brukar vara "var är mamma?". Så fort hon blir ledsen och jag inte är hemma så är det bara mamma hon ropar efter...... Johanna börjar sin inskolning på dagis tisdagen vecka 33, vilket är min sista semestervecka.

Måndagen den 8 augusti så åker vi till Kolmården och ska bo en natt på Vildmarkshotellet. Det ska bli jättemysigt. Tjejerna kommer nog älska att kolla på alla djuren. Johanna blir så fascinerad så fort hon ser något djur på tv eller ute.
Det är det enda som vi har planerat på semestern, förutom att vi nog är lite hos mina föräldrar på landet, det brukar vi ju vara. Min mamma har också sen semester.

Johanna har börjat "prata" lite mer nu. Hon säger t ex mamma, pappa, amma (= Amanda), mmma (= blomma), icka (= dricka), tack tack, hej, heja, titta där och nästan titt ut. Det är så roligt när man hör att hon härmar allt mer. Förut var ju allt bara ett stön "ööhh ööhh" när hon ville något.


Fredag 24 juni 2005 - Midsommarafton
Midsommarafton 2005 var den första midsommar som vi FIRADE i vårt hus ! Jim, Elinor och Sofie kom hit på förmiddagen. Sofie sov ett tag i vagnen då, för hon hade somnat i bilen.

               

Elinor.                                                                                Jim.

Till lunch åt Daniel och Jim hemgjord inlagd sill (som jag gjorde i tisdags), Jims egenodlade färskpotatis och snaps (OP). Jag, Elinor och tjejerna åt kokt korv med bröd.

Strax före kl 13.00 åkte vi till Rönneberga gård på midsommarfirande. Jim sköt luftgevär, tjejerna fiskade i fiskdammen och fick varsin liten mjukisnalle. Kl 13.30 restes midsommarstången.

Jag och Johanna vid midsommarstången.

Amanda och Johanna på Rönneberga.

Stången håller på att resas.

Jim, Sofie, Daniel och Amanda dansade runt den. Johanna ville inte. Hon satt i vagnen och tittade på. Hon var jättetrött och ville bara hem och sova.....Jim, Sofie, Daniel och Amanda ska dansa runt stången.

Vi åkte hem strax före 14 och Johanna somnade när vi kom hem och sov knappt 2 timmar. Barnen lekte ute, gungade, lekte i sandlådan, cyklade etc.

Till middag åt vi grillad oxfilé, ugnsstekt potatis, morötter och rödlök. Till det hade vi en creme fraiche sås med thaichilisås och vitlök (á la Cathrine&Sam). Vi grillade på vår nyinvesterade gasolgrill. Det blev SUPERBRA !!!!!!!!!!!!!Vår nya gasolgrill !

Jordgubbar, glass och vispgrädde blev det till dessert. Varken Johanna eller Sofie tyckte att det var gott med jordgubbar. Vi andra åt desto mer.

Det var verkligen en härlig sommardag. Det har varit 25-30 grader hela dagen och jättesoligt. Ett tag på Rönneberga blev det nästan för varmt, för det fläktade så lite där.

Johanna somnade vid 19.30 och Amanda vid 20.15. De var jättetrötta båda två. Jim, Elinor och Sofie var väl kvar tills klockan var knappt 22.00 tror jag. Vi har haft en jättetrevlig och rolig midsommarafton med dem !!!


Torsdag 16 juni 2005
Ojojoj va fort tiden går, det är redan mitten av juni. I morgon om en vecka är det midsommarafton !!! Jag har "bara" 5 veckor kvar att jobba nu innan semester. Jag har semester vecka 30-33. På midsommar kommer Jim, Elinor och Sofie hit till oss. Det ska bli jättekul ! Vi träffade dem förra helgen. Då var vi på Trosa marknad tillsammans och sedan var de med hem till oss på fika och middag. Det blev en heldag - härligt !

Vi har inte skrivit här inne på länge. Däremot finns det lite dagboksanteckningar från Cypern, på Resor-sidan.

Det är så härligt nu med sol och värme. Daniel och tjejerna är ute mycket. Både Amanda och Johanna älskar att gunga och leka i sandlådan. I dag efter dagis var de hemma hos farmor och farfar och badade i poolen. Det var 29 !!! grader varmt. Jag åkte dit efter jobbet och tog mig ett dopp. Superskönt! Amanda och Johanna var helt vilda, hoppar från kanten och har sig. Jättekul !!! Blir det fint väder i morgon så åker de nog dit då också.

Klockan är nu 19.00 och tjejerna är på väg att somna. Daniel åkte precis iväg till Coop för att storhandla.

Jag har bestämt mig för att prova på att jobba som Tupperware-försäljare. Har gått och tänkt på det ett tag och har nu bestämt mig. Få se hur det går !!! Jag känner inte att jag till en början gör det för att tjäna pengar utan mer som en kul grej. Lära mig lite, komma ut lite och träffa folk + utvecklas lite själv, genom att bl a stå och prata inför folk.

 

Start | Januari 2005 | Februari 2005 | Mars 2005 | April 2005 | Maj 2005 | Juni 2005 | Juli 2005 | Augusti 2005 | September 2005 | Oktober 2005 | November 2005 | December 2005

Sidan redigerades senast tisdag 26 december 2006 17:46