Maj 2004

Start
Uppåt
Januari 2004
Februari 2004
Mars 2004
April 2004
Maj 2004
Juni 2004
Juli 2004
Augusti 2004
September 2004
Oktober 2004
November 2004
December 2004

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva
något varje dag, utan lite då och då.

Onsdag 26 maj 2004
Nu hostar Johanna bara lite lite grann. Hon snorar fortfarande lite, men inte så farligt. Skönt att förkylningen börjar ge med sig.

I måndags var Elinor och Sofie här. Vi var ute och gick en sväng. Sedan så klämde vi i oss våfflor till lunch. Smaskens !

I går åkte jag och Johanna till IKEA. Bestämde med Elinor att vi skulle träffas där. Jag köpte lite smågrejer bara + en tavla. Johanna sov väl 45 minuter på IKEA ungefär. Sedan så satt och låg hon så snällt i vagnen.

I dag har vi varit hemma bara. Johanna äter jättebra nu. Till lunch åt hon 0,5 5 månaders puréburk och fruktpuré efter. Till middag blev det 1 HEL portion gröt + fruktpuré. Mums fillibabba !!!


Söndag 23 maj 2004
Johanna har varit förkyld och hostig i ca 1 vecka nu, vilket innebär att hon ätit dåligt och sovit ganska dåligt. Hon har knappt ätit alls. Lite gröt och lite puré har gått ner, men inte alls mycket av ersättningen. Nätterna har varit värst då hon har hostat så. Ventoline som vi fick utskrivet när hon hade RS-virus hjälper ju inte. Så i fredags var vi uppe på vårdcentralen och kollade henne. Läkaren lyssnade på andningen, kollade i hals och öron och allt såg bra ut. Det är en vanlig förkylning. Vi fick dock hostmedicinen Mollipect utskrivet, och den funkar mycket bättre. 2,5 ml max 3 gånger / dygn ska hon ta mot hostan.

I dag har hon ätit betydligt bättre. Hon har ätit 2 hela flaskor, och det var det ganska länge sedan hon gjorde. Känns skönt !!!

Daniel har varit ledig onsdag-söndag. Jätteskönt !!! Vi har packat en hel del flyttkartonger. Härligt att ha börjat med det. Vi får liksom göra det lite pö om pö, när det finns tid för det.

I morgon måndag så kommer Elinor och Sofie hit. Det ska bli jättekul, för vi har inte setts på över 1,5 vecka. De kom hem från Spanien i natt.

Johanna tycker att det är jättekul att sitta i gåstolen, som hon tar sig fram i !!! Där hon kan roa sig ett tag på egen hand, med lite leksaker.


Fredag 14 maj 2004
I dag ska vi åka ut till farmor och farfar i Järna. Just nu regnar det ute. Trist, för då är vi nog inte ute något....

I går upptäckte vi att Amandas sjuttonde tand har kommit. Jag kollade för bara några dagar sedan och då hade den inte riktigt brytit igenom, men det hade den nu.

Amanda trivs jättebra på dagis nu. Hon bara springer in så fort man har lämnat henne. Nu har hon "i alla fall" lärt sig att mamma vill ha en puss innan, så då säger hon "mamma puss" och så får jag en puss, sen är det full fart in i lekrummet och till den fröken som sitter närmast !!! *ler*

I dag har jag och tjejerna varit ute hos farmor och farfar i Järna. Åkte förbi vårt hus. Det blir sååå fint !!!

Till lunch i dag fick Johanna "matpuré" för första gången. Det blev ett par matskedar Sempers Grönsaks- och kalvköttspuré och lite vatten att dricka. Därefter åt hon ersättning. Det var smaskens tyckte hon !!! Till middag blev det gröt och päronpuré och ersättning efter det. Det går riktigt bra nu med pureér och gröt. Bra !!!


Söndag 9 maj 2004
I går var Ingela (min kusin), Richard och Love (Amandas och Johannas syssling på 3 år) här. Vi var ute HELA dagen. Jätteskönt väder och varmt ! Vi solade, grillade, barnen lekte, bl a med vattenslangen. En riktig sommardag kändes det som !

Johanna åt och sov jättebra igår, det har hon gjort de senaste 2-3 dagarna.

Så här ser hennes mat- och sovdag ungefär ut, JUST NU, vill jag tillägga, den kan ändras fort !!!:
 

 • Hon äter första målet för dagen runt kl 5, ca 120-165 ml, och somnar sedan om.

 • Vaknar sedan runt 6.30 -7.

 • Sover sedan 1 litet pass på ca 30-45 minuter, runt kl 8.

 • Äter igen runt ca kl 9, ca 120-165 ml.

 • Somnar vid kl 10-10.30 och sover 3-3,5 timme i vagnen ute. 

 • Sedan är det dags för mat igen ca runt kl 13-14. Först blir det smakis, lite gröt eller lite grönsakspuré. Det går ganska bra nu faktiskt !

 • Efter smakisen blir det ersättning, ca 120-165 ml.

 • Efter ca 1-1,5 timmer efter den långa tuppluren är det dags för nästa, typ runt 15-15.30. Då sover hon ca 30 minuter - 1 timme.

 • Vid ca kl 17-18 är det dags för mat igen, ca 120-165 ml.

 • Vid ca 19-20 någon gång så somnar hon för kvällen.

 • När vi går och lägger oss, runt 22 ungefär så brukar vi byta blöja på Johanna så hon vaknar till lite, och då äter hon en gång till, ca 120-165 ml.

 • Efter det så somnar hon snabbt om och sover hela natten till ca kl 5.
   

Fredag 7 maj 2004
Jaha, då har denna arbetsvecka också gått. Skönt att det är helg ! I måndags var jag och tjejerna uppe hos mina föräldrar. Vi tog en tripp in till "city". Åkte till Gamla stan och gick in till stan därifrån. Amanda gick nästan hela vägen. Jätteduktig tjej ! Johanna sov som en stock i vagnen.

I tisdags var jag och Johanna hos Elinor. Vi var ute och gick en sväng, och lunchade på Mc Donalds.

I onsdags var jag bara hemma. Jag skulle få leverans av min nya pc någon gång under dagen. Den kom på eftermiddagen. Amanda "hjälpte" mig att sätta i hop den. Det blev kanon !

I går åkte jag och Johanna ner på stan. Gick och shoppade lite. Hon sov i vagnen hela tiden. Så snäll så !!! *ler* Jag köpte lite kläder till mig och lite sommarkläder till Amanda. Det börjar ju bli så varmt nu att man inte kan pälsa på dem hur mycket som helst.

Vi har fortsatt att ge Johanna smakisar. Hon har ätit lite gröt. Nu äter hon lite majs- och potatispuré igen. Hon har lite svårt att veta hur hon ska äta från skeden, så jag har faktiskt tagit mat på mitt finger och då har hon liksom "smaskat / slurkat" i sig maten. Det går riktigt bra faktiskt ! KUL !!!

Här äter Johanna lite gröt:I dag har jag och tjejerna varit ute i Järna hos deras farmor och farfar. Varit ute hela dagen. Jätteskönt! Till middag hemma blev det grillad kycklingfilé, ris och café de paris sås. Smaskigt värre!

Nu är klockan 20.33 och båda våra prinsessor sover sedan en timme tillbaka, så nu har jag och maken lite tid för oss själva. Johanna somnade i sin egen säng av sig själv. Jättebra !


Söndag 2 maj 2004
I går var vi på IKEA. Vi köpte ett skrivbord, datorhurts (att ha själva "burken" i), en skrivbordsstol och ett skötbord. Skötbordet ska vi ha nere i badrummet. Det är ju oftast därnere man är på dagarna och då är det skönt att ha ett skötbord även där. Det blev jättebra !
När vi kom hem så var vi ute, Amanda sov inne och Johanna sov i vagnen. Vi grillade till middag. Jättesmaskigt !

I dag har vi varit på Taxinge och ätit lunch och fikat. Det var ju jättehärligt väder. Det var ganska mycket folk där, men vi var där när de öppnade så det var inte problem att få sittplatser.

Johanna sov mellan 10.15 - 13.15. Hon somnade hemma i vagnen, hon sov när vi flyttade över henne till bilstolen, hon fortsatte att sova när vi la i henne i vagnen igen på Taxinge och sov hela tiden vi var där. Sedan så vaknade hon när vi satte henne i bilen och skulle åka hem.

Hon har varit lite kinkig idag. Hon har ätit dåligt och på eftermiddagen och kvällen har hon varit "allmänt gnällig".

I morse fick hon smakportion av gröt. Det blev Mild Havregröt. Det verkade vara den godaste smakisen hittills.

Johanna har blivit lite hostig och snorig igen. Jobbigt. Det är ju extra jobbigt när hon hostar på nätterna, då vi inte kan sova. Hon sover ju ändå, men inte lika bra antar jag. Det är speciellt efter att hon ätit som hon blir extra hostig. Stackarn !

 

Start | Januari 2004 | Februari 2004 | Mars 2004 | April 2004 | Maj 2004 | Juni 2004 | Juli 2004 | Augusti 2004 | September 2004 | Oktober 2004 | November 2004 | December 2004

Sidan redigerades senast onsdag 23 februari 2005 19:07