Mars 2004

Start
Uppåt
Januari 2004
Februari 2004
Mars 2004
April 2004
Maj 2004
Juni 2004
Juli 2004
Augusti 2004
September 2004
Oktober 2004
November 2004
December 2004

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva
något varje dag, utan lite då och då.
 

Söndag 28 mars 2004
Förra veckan var barnsjuksköterskan Marie från Huddinge sjukhus här, tisdag-fredag. Hon lyssnade på hur Johanna lät och vägde henne varje dag. Från torsdag till fredag hade hon gått upp 20 gram. Alltid något!

Johanna har i går och i dag ätit lite mer än tidigare dagar, drygt 500 ml per dygn. Amanda och Johanna har varit hos farmor och farfar sedan i går eftermiddag till i dag på förmiddagen. I går kväll var jag och Daniel på 30-års fest. Det var jättekul ! Det var första gången som vi lämnade bort Johanna. Det hade gått jättebra, både med Amanda och Johanna !!!

Johanna är även bättre i sin hosta. Hon hostar lite då och då, men det är inte alls lika slemmigt som tidigare.

Hon jollrar jättemycket nu också, nästan hela tiden. Och så ler hon och snackar tillbaka när man pratar med henne. Hon är mestadels nöjd hela tiden, förutsatt att hon får sitta upp och vara med. Det är ju inte alls lika roligt att "bara" ligga ner längre, för då ser man ju inte vad som händer ! *ler*


Tisdag 23 mars 2004

På morgonen, runt kl 4 så åt Johanna nästan hela portionen, 135 ml ersättning. Jättebra! Hon var dock jättehostig och slemmig, så hon kräktes upp en del. Förhoppningsvis var det mest slem. Sjuksköterskan Marie, från det mobila teamet från Huddinge, kom runt 9.30. Hon tyckte att Johanna lät bra, andades bra, så hon behövde inte inhaleras. Skönt! Hon hade dock gått ner 60 fram sedan igår. Johanna hade ingen feber idag, 37,2. Skönt! Marie kommer tillbaka i morgon igen för att se hur Johanna mår.


Måndag 22 mars 2004
På morgonen så åkte vi in till Huddinge igen. Johanna hade de 38,1 graders feber och hade gått ner 10 gram sedan i lördags. Hon fick först inhalera Ventolin 2 gånger, men det hjälpte inte. Sedan fick hon inhalera Adrenalin 2 gånger, men det verkade inte heller så bra som läkaren hoppats. Det var på gränsen att vi fick läggas in. Men bl a pga platsbrist så fick vi åka hem, och ska få "vård i hemmet" istället. Huddinge har ett mobilt team med sjuksköterskor/läkare som åker runt i Storstockholm och hjälper patienter hemma. Enl överläkaren så var Johanna en idealpatient för detta.


Söndag 21 mars 2004

I dag har Johanna ätit lite bättre. Hon var fortfarande jättehostig och slemmig. Vi var och lämnade Amanda hos mormor och morfar. De skulle passa henne till måndagen. Så att vi kunde få lite lugn och ro. På natten / morgonen blev det värre. Hon hade lite svårare att andas, hon andades fortare och kortare andetag. Det pep i bröstet och hon hostade jättemycket.


Lördag 20 mars 2004
I dag har vi varit på Barnakuten på Huddinge sjukhus med Johanna. Hon är fortfarande jättehostig och vi tycker väl att Ventolinet hjälper sådär. Hon åt lite mat i går vid 17, sedan pyttelite vid 21. I morse fick hon i sig lite, men det kräktes hon upp igen. När vi kom hem från akuten, vid 10 så åt hon jättelite till och även det kräktes hon upp. Nu vid kl 13 så fick hon i alla fall i sig 70 ml. Bra !

Hon fick ventilera Adrenalin 2 gånger på sjukhuset. De tog näsprov, tittade i öronen, halsen och tog tempen. Det var lite rossligt när de lyssnade på henne först, men det blev bättre efter inhaleringen. Hon hade bara gått upp 50 gram sedan förra fredagen. Det var ju lite för lite. Läkaren sa att vi ska gå till bvc på måndag och väga igen. Han trodde kanske att hon hade ont i halsen och att vi ska ge alvedon mot det, så kanske hon äter bättre. Vi får väl se......


Torsdag 18 mars 2004
Amanda har varit sjuk sedan i måndags. Förkyld, jättehostig och feber. Nu har även Johanna fått denna slemmiga hosta. Det började i går att hon började hosta lite, men i natt har hon hostat jättemycket. Vi var uppe till läkaren på vårdcentralen i dag och fick Ventolin, utskrivet. Det ska vara luftrörsvidgande och därmed dämpa hostan också. Hoppas att det hjälper så att hon inte hostar så mycket i natt. Stackarn ! I morse hade hon även lite feber när hon vaknade, 37,9. När vi sedan var på vc så hade hon bara 36,0 !?!? Hon har ätit dåligt de 3 sista dagarna, knappt hälften av vad hon brukar äta. Man blir ju lite orolig, då hon inte direkt är någon "storätare" annars heller, och nu då hon äter ännu mindre.....


Tisdag 16 mars 2004
Amanda har nu blivit riktigt förkyld. Snorig, feber och hostar jättemycket, speciellt på nätterna. I går kväll så hostade hon så att hon kräktes i sängen. Stackarn ! Hon har fått hostmedicin Mollipect, som vi hade kvar sedan en tidigare förkylning, men den är snart slut. Vi ska ringa till bvc i dag och försöka få en tid till läkaren på vårdcentralen, så de kan lyssna på hennes lungor. Hon har runt 38-38,5 graders feber.


Torsdag 11 mars 2004
I måndags var vi hos Annie och tjejerna i Tullinge. Det var kul. Amanda och Julia har ju så roligt tillsammans !!!

I tisdags var jag och Johanna hos Elinor och Sofie. Vi var ute och gick i 2 timmar och gick en sväng till Skärholmen och sedan till Babyland i Kungens Kurva.

I går var jag och Johanna igen hos Elinor och Sofie. Då var vi bara inne. Satt och snackade och fikade. Mycket trevligt !!!

I dag ska Amanda till dagis för sista gången denna vecka. Jag och Johanna blir nog bara hemma och tar det lugnt. Kanske jag hinner sova lite på dagen i dag när / om Johanna sover.


Söndag 7 mars 2004
I går var jag, Daniel, Amanda och Johanna ute och tittade på Hjältevadshus som blivit klart i Järna. Det var visning av det igår. Även Jim, Elinor, Sofie och Linda var med också. Det var jättefint huset. På undervåningen hade de i stort sett samma planlösning som vi valt, fast i lite mindre skala. De hade inte inrett vinden. Efter det så åkte vi hem, Jim, Elinor och Sofie följde med hem på middag. Vi var ute och gick en sväng på eftermiddagen. Sedan blev det fläskfilé, potatisgratäng, vitlökssmör och bearnaisesås till middag. Smaskigt.

I torsdags så började Johanna äta lite sämre. Hon är lite kinkig att ta flaskan. Inte bra ! Hon kan först äta när hon är vrålhungrig verkar det som, annars spottar hon bara ut flaskan. Hoppas att det bara är tillfälligt. Hon har varit likadan under fredag och lördagen också.....

I natt så sov hon ända till 5.15. Jätteskönt !!!    

     
Fredag 5 mars 2004
I går var vi hos öronläkaren igen med Amanda. Läkaren sa att "det ser väldigt förkylt ut" i öronen. Ingen inflammation ännu, men hon trodde inte att det skulle dröja länge innan det blev det.

Måndagen den 22 mars har vi fått tid för operation. Då ska de sätta in rör i Amandas öron. Hon är nersövd under operationen som tar ett par minuter, upp till en kvart tror jag. Sedan är man kvar någon/några timmar på sjukhuset och sedan får hon åka hem. Vi hoppas verkligen att denna operation ska hjälpa !!!

Amanda ligger och sover just nu, kl är 11.30. Faster Linda kommer hit snart. Johanna ligger också och sover. Vi ska åka ner en sväng på stan sen, jag, Johanna, Amanda och Linda. Det är ju jättefint väder ute, så det ska bli skönt med lite frisk luft !!!

 

Start | Januari 2004 | Februari 2004 | Mars 2004 | April 2004 | Maj 2004 | Juni 2004 | Juli 2004 | Augusti 2004 | September 2004 | Oktober 2004 | November 2004 | December 2004

Sidan redigerades senast onsdag 23 februari 2005 19:04