Mars 2007
 

Start
Uppåt
Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007
Juli 2007
Augusti 2007
September 2007
Oktober 2007
November 2007
December 2007

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då. Den senaste anteckningen ligger längst ner!

Söndag 4 mars 2007
I går var vi på bröllop. Det var Daniels bror Thomas och hans sambo Annelie som gifte sig. Det var jättefint! Vigseln var kl 12 i Mörkö kyrka och sen på kvällen kl 18 så var det fest på Rönneberga bygdegård. De bjöd på grillad kycklingfilé, grillat rökt lamm, potatisgratäng, risotto, rödvinssås, sallad, bröd och tzatziki. Det var supersmarrigt !!! Det var en hel del tal och diverse lekar under kvällens gång, mycket underhållande! Tjejerna var hemma. Mina föräldrar var hos oss och passade dem. De sov kvar hos oss också.

Idag har vi varit ute en sväng på förmiddagen. Gick en liten promenad och sen var tjejerna ute i pulkabacken och åkte stjärtlapp.

Amanda har varit iväg till en dagiskompis på 5-års kalas idag. Daniel lämnade henne där kl 13 och hämtade henne kl 15. Det hade gått jättebra !!! Hon tyckte det var jättekul ! Det var första gången som hon var iväg själv på ett kalas, där vi lämnat henne och sen åkt hem under tiden. De hade fått maränger, vaniljglass, chokladglass, jordgubbsglass, chokladsås och kolasås. Hon hade suttit längst kvar vid bordet och ätit flest maränger. *ler*


Lördag 10 mars 2007
Nu är vi sjuka hela familjen..... Tror att det är influensan. Natten till i onsdags så kräktes Amanda en gång. Daniel har vabbat onsdag + torsdag och är ju ledig fredagar. Jag har varit sjukskriven onsdag-fredag. Ingen annan har blivit magsjuk och det kom inget mer på Amanda heller. Natten mot torsdag så vaknade Johanna och hade feber, så nu är hon inne på sin tredje dag med feber. 2 nätter i rad har hon haft 40 grader... I natt vaknade även Amanda och hade feber, 39,8. På eftermiddagen i dag har både jag och Daniel fått feber också så nu är vi hängiga och febriga hela familjen. Fy sjutton va trist det är!!!

I dag har det varit riktigt härligt vårväder och nästan alla på gatan har varit ute i solen, utom vi som suttit inne och ugglat. Man blir ju nästan deppig... Tjejerna blir gnälliga, så klart, av den höga febern. De äter nästan ingenting och vi försöker truga i dem vätska. Ibland går det jättebra och ibland går det inte alls. Johanna ville inte ens ha glass och det brukar ju inte hon tacka nej till. Däremot så tog hon gärna lite "lördagschoklad", vilket är deras lördagsgodis, 75% choklad. Amanda ville inte ha det, men tog en glass i stället.

Vi har alla sovit lite i omgångar i dag. Tjejerna trötta till och från och har sovit en del i soffan. Det har mest blivit filmtittande och dataspelande i dag, lite lugna aktiviteter.

Egentligen skulle tjejerna har varit hos Ulla och Pelle lördag till söndag, men nu blev det ju inte så. Vi får ta det en annan helg i stället.


Måndag 12 mars 2007
Vi är fortfarande sjuka allihopa! I dag var vi iväg till vårdcentralen. Fick konstaterat att det inte var influensa utan "bara" ett envist virus. Det tog snabbsänkan (CRP) på oss alla. Det värdet ska ju vara max 10 om man inte har något virus. Amandas låg på 8, Daniels på 26, Johannas på 38 och min på 73. Läkaren lyssnade på lungor, kollade halsen och öronen på oss alla och det såg bra ut. Johanna fick penicillin då det alltid sätter sig på hennes luftrör, så det var lite mer förebyggande kan jag tänka mig. Först ville han ge mig också penicillin men ångrade sig sen. Vi skulle ge det några dagar till och om det inte blev bättre så kunde han skriva ut ett e-recept till mig.

Vi har legat och sovit allihopa en sväng efter lunchen. Amanda fick i sig en macka och lite juice. Johanna bara lite juice. Johanna sov nästan 3 timmar och Amanda 2. När Johanna vaknade hade hon 40,2 graders feber. Blä, det ger sig ju aldrig denna förbaskade feber. Jag har inte haft någon direkt feber i dag, än så länge. Jag är mest besvärad över en jättejobbig hosta som nu har gett mig träningsvärk i magen. Jag är även supertäppt i näsan. Troligtvis blir vi väl hemma hela veckan.....

Jaha, det var lite klagande från mig bara.


Söndag 18 mars 2007
Hela förra veckan var vi sjuka och alla var hemma från jobb och dagis. Det var ett väldigt envist virus. Johanna fick penicillin i måndags så hennes feber försvann efter några dagar. Amanda fick en ögoninflammation så i onsdags var hon på vårdcentralen igen och fick ögonsalva. Hon fortsatte att ha feber, så i fredags blev det tredje besöket på vårdcentralen under veckan. Nu fick även hon penicillin. Efter besöket där så skjutsade Daniel upp tjejerna till mina föräldrar, då de skulle vara där hela helgen. Skönt för oss att bli lite barnfria, efter ca 10 dagar tillsammans hemma allihopa, och även kul för tjejerna att komma hemifrån och göra något annat.

När Daniel kom hem från Kransen så var vi vi ute hela dagen. Daniel hjälpte Sari att rensa i skogen bakom deras tomt, då kommunen aldrig kommer och hämtar det ris och de träd som de har fällt där. Jag kollade mest på då jag inte orkar göra så mycket p g a ryggen. På kvällen åt vi bruschetta och scampi med aioli till middag. Sen gick vi in till våra kära grannar och kollade på Let´s Dance.

I går var vi också ute hela dagen och fixade i skogen bakom grannarnas tomt. Jag satt på några kuddar på en stubbe och var "arbetsledare" medan de andra kämpade på. *ler*Amanda var i går feberfri så det är skönt att penicillinet gör verkan. På eftermiddagen låg vi i soffan och kollade på senaste Wallander-filmen. Sen gick vi in till grannarna, vi var bjudna på plankstek till middag hos dem. Det var SUPERGOTT !!! Kollade på TV där ett tag innan vi gick hemåt.

Det var snöblandat regn ute i morse när vi vaknade så vi har mest legat i soffan och slappat och kollat på film - den senaste Beck-filmen. Den var bra !!!

Tjejerna är på väg hem nu, kl är 12.30. Mamma och pappa skjutsar hem dem. I morgon blir det dagis igen, hoppas att det går bra att lämna.


Lördag 24 mars 2007
I går fyllde jag år, hela 31 år har jag blivit nu! *ler* Vi firade med lite tårta på eftermiddagen. Vi ska fira mig, Daniel och Amanda tillsammans sen senare i april.Marängtårta.


I dag har vi varit ute nästan hela dagen. Tjejerna har cyklat och cyklat och cyklat. Amanda har fått en ny cykel, 5-års present i förskott, då hon växt hur den gamla. Den gamla cykeln, en 12 tum, har nu Johanna fått ärva och den far hon fram på.Amandas nya cykel, en 16 tum.
Johanna i cyklartagen.
Amanda på sin nya cykel.


Amanda har cyklat till och från i ungefär 1 vecka. Daniel har sprungit med henne och övat på gatan, fram och tillbaka, fram och tillbaka. I dag cyklade hon hela gatan utan att Daniel höll i.

Se när Amanda cyklar helt själv (36 Mb .avi)

Se när Johanna cyklar (18 Mb .avi)

Vi åt mellis ute i dag, vi satt på rabattmuren och åt lite frukt och lite överbliven tårta från i går.Johanna äter mellis ute. 

Start | Januari 2007 | Februari 2007 | Mars 2007 | April 2007 | Maj 2007 | Juni 2007 | Juli 2007 | Augusti 2007 | September 2007 | Oktober 2007 | November 2007 | December 2007

Sidan uppdaterades senast 2007-04-09 09:22