Oktober 2004

Start
Uppåt
Januari 2004
Februari 2004
Mars 2004
April 2004
Maj 2004
Juni 2004
Juli 2004
Augusti 2004
September 2004
Oktober 2004
November 2004
December 2004

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva
något varje dag, utan lite då och då.

Fredag 29 oktober 2004
I dag blir Johanna 10 månader !!! Ojoj va tiden går fort. Lillpluttan blir ju snart 1 år !
Hon har ju varit snorig och hostig och lite febrig till och från i en vecka nu. Hon är dock mycket bättre nu. Har inte haft feber på ett par dagar. Skönt !

I dag gick det jättebra att lämna Amanda på dagis !!! Första gången som hon var så !! När jag hade klätt av henne så nästan sprang hon in i det andra rummet, där hon hörde sin ”favoritfröken” Pernilla. Så stannade hon upp vände sig och sa ”mamma” ungefär som om hon kom på att hon inte var ledsen och ändå måste visa sig lite ledsen. Jag fick en puss och en kram och sedan sprang hon in dit igen utan en tår eller sur min. Då går man därifrån med ett stort leende på läpparna, känns jätteskönt !!!

I går var vi på öronmottagningen på Södertälje sjukhus för att göra en rutinkontroll på hennes rör som opererades in i hennes öron i april. I det vänstra örat så satt röret kvar som det skulle, men i det högra så är det på väg ut. Det kommer nog snart att lossna trodde läkaren. Vi fick en ny tid i mitten av januari för att kolla igen. Risken är nu större att hon åker på en öroninflammation i det örat där röret förflyttat sig på väg ut. Om hon får återkommande inflammationer igen så ska de operera in ett nytt rör. Det är bara att hålla tummarna att hon klarar sig utan öroninflammationer !!!


Onsdag 20 oktober 2004
Johanna hostar och snorar fortfarande. Hoppas att hon snart blir frisk. Hon är ganska pigg och så ändå. Det senaste Johanna har lärt sig och som hon gör ofta är att vinka. Säger man "Kan du vinka Johanna?" så vinkar hon för fullt. I dag sa hon något som liknade mamma.
Jag har varit uppe och träffat min chef idag. Ska ju börja jobba igen den 27 december. Daniel har varit hemma och vabbat. Det hade gått jättebra med båda tjejerna.


Måndag 18 oktober 2004

Jag blir så ledsen..... I dag när jag lämnade Amanda på dagis så var hon som vanligt jätteledsen. Då brukar vi lämna över henne till en fröken som "tar hand om henne" ett tag. I dag, som många andra dagar, så höll de 2 fröknarna som var där på att klä på alla barnen för de skulle gå till skogen. Jag klär på Amanda sina galonisar och så och vill sedan "lämna över" henne, som är jätteledsen till en fröken. Då säger fröken "Du kan väl gå ut till de andra tjejerna, vi ska ju ändå gå snart" till Amanda. Visst förstår jag att de måste klä på ALLA barn, men Amanda kan väl ändå få sitta i knät eller vara nära fröekn så hon inte känner sig helt övergiven. Tror hon att Amanda som är så ledsen och blyg vill gå ut till de andra stora tjejerna och leka när hon gråter av förtvivlan ??? Så jag fick lämna Amanda stående gråtandes i hallen för de andra fröknarna "inte hade tid". Det skär i mitt hjärta och jag gick själv gråtande därifrån. Ska det vara så här, så orkar jag snart inte ha henne på dagis mer. *gråter*
Jag hoppas att "Amandas fröken" är där när jag hämtar Amanda i dag, för då ska jag prata med henne.


Onsdag 13 oktober 2004
I måndags var det fotografering på dagis. Hoppas att korten blir bra. Amanda hade 2 tofsar och en lila polotröja. Hon var jättefin. I måndags kväll så kändes hon lite varm, så jag tog tempen. Då hade hon 39,1. Stackarn. Hon fick alvedon då. Har varit hemma tisdag och i dag. I dag har hon varit feberfri så hon ska gå i morgon igen. På fredag är hon ledig. Då åker vi upp till mina föräldrar, för de ska troligen passa Amanda hela helgen, förutsatt att hon själv vill det. Johanna är också lite sjuk. Hon är snorig och hostig, dock ingen feber.

Amanda och Daniel var ute och gick en sväng förut innan middagen, för att få lite luft.


Måndag 11 oktober 2004
Nu har Johanna blivit jätteförkyld igen. Snorar och hostar. I går kväll så hostade hon så att hon spydde upp all välling i hennes säng. Vi fick ta upp henne och tvätta håret i duschen, för hon hade kladd i hela håret. Stackarn !!!

I går var vi på Turinge marknad i Nykvarn. Mysigt.


Torsdag 7 oktober 2004
I går kväll var vi på föräldramöte på dagis. Det var bra. Vi fick höra lite om deras mål, deras aktiviteter etc. De ska göra om hela gården ute, med start i oktober. Det blir nog jättebra !

Efteråt så pratade vi med "Amandas fröken" Pernilla om hur det går för Amanda och vilka tider och dagar hon ska gå framöver. Hon tyckte att det nu går jättebra för Amanda. Hon leker med de andra barnen, hon äter bra, går på toaletten etc. Kändes jätteskönt att höra.

Vi ska nu göra så att hon går 4 dagar i veckan. Hon kommer att gå måndag-tisdag kl 9-13. Ledig onsdag. Torsdag kl 9-13 och fredag kl 9-12. Få se hur länge hon ska gå så innan hon börjar gå tisdag-torsdag 9-14 igen.


Måndag 4 oktober 2004
I dag har Annie, Julia och Sofia varit här. Full rulle med andra ord. Julia och Amanda leker jättebra tillsammans. Johanna var med på ett litet hörn hon också.

Till middag i dag serverades pannkakor. Johanna fick nästan i sig en hel. Hon fick lite fruktpuré till. Hon åt med fingrarna + med skeden. Hon var faktiskt jätteduktig !!! Se bevisen nedan:

 


 

Start | Januari 2004 | Februari 2004 | Mars 2004 | April 2004 | Maj 2004 | Juni 2004 | Juli 2004 | Augusti 2004 | September 2004 | Oktober 2004 | November 2004 | December 2004

Sidan redigerades senast onsdag 23 februari 2005 19:13