Oktober 2005

Start
Uppåt
Januari 2005
Februari 2005
Mars 2005
April 2005
Maj 2005
Juni 2005
Juli 2005
Augusti 2005
September 2005
Oktober 2005
November 2005
December 2005

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Lördag 29 oktober 2005
Veckan som gått har varit väldigt "upp och ner". I lördags förra veckan fick Johanna feber på em och hade sedan feber hela söndagen också. Låg mellan 38,5-39,5. På måndagen var hon Daniel hemma med henne. Amanda var på dagis som vanligt. Johanna var feberfri hela måndagen och fick alltså gå till dagis på tisdagen. När vi hämtade henne på tisdagen så sa fröknarna att hon varit lite hängig. Vi tog tempen när vi kom hem och den visade då 39,5......igen. Jag var hemma på onsdagen med henne och Daniel på torsdagen. Hon var helt feberfri båda dessa dagar, men vi chansade INTE att lämna henne på dagis redan på torsdagen. I fredags var båda tjejerna på dagis och Johanna har inte haft någon mer feber sedan i tisdags. Nu har Amanda blivit lite rinnig och geggig i ögonen, så vi baddar och tvättar för fullt med kallt kamomillte. Hoppas att det hjälper så att det snart går över.

I dag har vi varit på IKEA och handlat lite smågrejer. Vi åt lunch där. Båda tjejerna somnade i bilen på vägen hem. Städat och tvättat har vi gjort i dag också. Känns skönt att ha hunnit med det. Morfar Tobe kom hit på middag. Han hade varit på landet och haft "städdag". Mormor Gunilla är i Köpenhamn med sin bästa väninna.

I natt ska man ställa om klockorna. Usch! Det innebär att om tjejerna vaknar vid 6 som de brukar ungefär, så visar klockan i morgon bitti 5.......

Johanna är jätteduktig att gå utan blöja, både hemma och på dagis. Hon säger till när hon ska kissa och bajsa. På dagis säger hon inte till lika ofta men fröknarna frågar henne lite oftare om hon behöver gå på pottan och då svarar hon i bland ja, så då kan hon gå och kissa. Det släpper nog mer och mer att hon säger till dem också. Daniel var ute med Johanna en sväng i torsdags och glömde då att sätta på blöja, men det var inga problem ändå. Man märker att nu kan "hålla sig" i flera timmar, d v s att hon inte behöver "småkissa" lite då och då. Självklart beror det ju på hur mycket hon dricker också.


Torsdag 20 oktober 2005
Då har en vecka gått sedan jag skrev här sist. Det är otroligt va fort veckorna går !!! I morgon är det fredag. Skönt ! Tjejerna har varit på dagis hela veckan. Skönt! Johanna har varit lite småsnorig.

I dag när vi kom till dagis så var det lappar uppsatta om att det går både vattkoppor och scharlakansfeber på dagis..... Vill helst inte att tjejerna ska åka på det, det känns som om det räcker med de VAB-dagar vi har haft.

Johanna går nu utan blöja på dagis också, när de är inne och leker. Hon verkar lite blyg att säga till fröknarna men det släpper nog. Vi har tagit med några extra par byxor så det gör inget om "olyckan" är framme! *ler* Hon har blöja när hon sover middag och när de är ute. Jätteduktig tjej !

I dag har Linda och Fredric varit här på middag. Trevligt med lite spontana infall i bland !!!

På lördag ska hem på kalas till Jim, Elinor och Sofie. Elinor fyller år i morgon så vi ska fira henne på lördag. På kvällen ska vi ut och äta med mamma, pappa och Pär. Min mamma fyller år på tisdag onsdag men vi ska inte fira henne då, så vi firar henne på lördag istället.

Amandas humör är det lite upp och ner med. Vissa dagar är värre än andra om man säger så.......


Torsdag 13 oktober 2005
Nu var det väldigt länge sedan vi skrev något här. Det är fullt upp i veckorna. Förra veckan var Amanda sjuk söndag-onsdag. Hon hade feber och var lite hostig. Då var tjejerna hemma från dagis måndag-onsdag. Johanna fick också vara hemma då. I helgen blev Johanna krasslig så i söndags morse fick vi en tid på Södertälje sjukhus. Då konstaterade läkaren att Johanna hade luftrörskatarr och att det var på väg ner i den högra lungan. Hon fick penicillin, Amimox. Nu är hon mycket bättre. Hon hostar nästan ingenting nu. Skönt !!! Hon var hemma måndag-tisdag.

Hon är fortfarande ledsen när vi lämnar på dagis på morgonen, men det går över ganska fort. Hon pratar jättemycket nu, hela tiden. Det kommer både 2-ords och ibland även 3-ordsmeningar, t ex "mamma sitta där", "mamma hjälpa" etc. Det är mycket som mamma ska göra nu, bara mamma får hjälpa till.....

Amanda hade förra veckan en jobbig vecka. Hennes humör var odrägligt. Vi hade rejäla bråk här hemma varje dag. Hon bara skriker och vrålar som en tok. Sätter man henne i hörnet så kan hon sitta och vråla i 20 minuter...... Jag var på gränsen till ett nervsammanbrott nästan. Nu har hon coolat ner sig lite och hennes utbrott har dämpats de sista dagarna. Det går lite i perioder det där. Nu har vi börjat att hon får gå in på sitt rum om hon inte lyssnar på oss och börjar bråka och vråla och ha sig. Det funkar mycket bättre än hörnet. Hon lugnar ner sig nästan på en gång och "vill ha en kram" som hon själv säger. Då får man förklara för henne att man inte uppför sig så som hon har gjort etc och då blir allt bra.

Johanna är jätteduktig med pottan. Så fort vi är inne hemma så går hon utan blöja. Det har inte hänt någon olycka på många dagar. Hon säger till när hon vill bajsa och kissa. På morgonen är nästan hennes blöja torr, även fast hon dricker en hel flaska vatten på natten. Hon kissar när hon vaknar. Jätteduktig tjej! Vi har även sagt till på dagis att de ska gå på pottan med henne. Hon är nog lite för blyg än så länge för att säga till själv. Amanda försöker hjälpa till att säga till fröknarna säger hon. Gulle hon !!! Så vi får väl se hur det går på dagis.

Jag och Daniel ska i väg på föräldramöte på dagis nu 18.30. Ulla och Pelle hämtade Amanda och Johanna på dagis i dag, vid 14 ungefär. Sedan åkte de vagn hem till Ulla och Pelle. De åt frukt/mellis i vagnen på vägen. Vi åkte dit direkt efter jobbet och fick middag. Mums! Tjejerna ska sova hos Ulla och Pelle också för dagis är stängt i morgon. Bra att kunna få barnvakt sådana dagar !!!!!

Vi har inget inbokat i helgen. Det känns skönt! Förra helgen var ju Johanna lite krasslig så då gjorde vi inget särskilt.

 

Start | Januari 2005 | Februari 2005 | Mars 2005 | April 2005 | Maj 2005 | Juni 2005 | Juli 2005 | Augusti 2005 | September 2005 | Oktober 2005 | November 2005 | December 2005

Sidan redigerades senast lördag 29 oktober 2005 19:42