September 2005

Start
Uppåt
Januari 2005
Februari 2005
Mars 2005
April 2005
Maj 2005
Juni 2005
Juli 2005
Augusti 2005
September 2005
Oktober 2005
November 2005
December 2005

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Lördag 24 september 2005
Amanda är som sagt på landet med mormor och morfar. Hon ringde i morse. Allt var bara bra ! I dag har jag, Daniel och Johanna varit i Södertälje. Vi shoppade lite. Daniel köpte ett par jeans, vi köpte lite kläder till tjejerna på Kappahl. Hade en kupong som gav 25 % rabatt på allt vid ett tillfälle. Det blev 3 pyjamasar (med långa byxor + långärmad tröja) till Johanna, 3 tröjor vardera till tjejerna. På Lindex köpte vi en pyjamas till Amanda då det inte fanns några i hennes storlek på Kappahl. På H&M hade de ÄNTLIGEN fått in turkosa tights, så det var jag ju "tvungen" att köpa också. *ler* Vi köpte också nya vinterskor till tjejerna, det var lite därför vi åkte till stan. Det blev varsitt par Viking, se bilden nedan:



Till Johanna blev det ett par i strl 24 och till Amanda strl 26. Vi mätte Johannas fötter i morse och de var ca 14 cm. Min pappa mättes Amandas nere på landet och de var 15 cm. Det är Gore-tex skor så de är helt vattentäta. De är varma och de var ganska lätta också vilket är bra.

Vi åt lunch på Kringlans restaurang. Johanna klämde en hel portion med köttbullar, potatismos, sås och lingon. Efter lunch så sov Johanna i vagnen. Hon sov drygt 1 timme och sen när vi skulle åka hem så lyfte vi in henne i bilen och hon somnade om och sov hela vägen hem. Skönt !!

Till middag åt vi nachos. Johanna fick faktiskt fiskbullar och potatis istället. Hon är inte så förtjust i tacos. Nu är kl 19 och hon har precis somnat. Vi gick en sväng till macken förut och köpte varsin glass. Mums !
 

Fredag 23 september 2005
Äntligen fredag!!! Veckan har gått fort och nu är det helg. Amanda har åkt med mormor och morfar till landet. Det är arbetshelg där så de skulle åka ut och ta upp bryggan. Igår var det drop-in fika på dagis. Barnen hade bakat äppelkaka som de bjöd på med vaniljsås. Jättegott (som Tina säger i Mat). De större barnen hade också övat in en pjäs/saga som de framförde för föräldrarna. I morgon ska vi åka in till Södertälje en sväng och handla lite.


Söndag 18 september 2005
Då har ännu en helg gått, nästan i alla fall. Det går såååå fort! Daniel har jobbat i 2 veckor och tjejerna har gått på dagis. Det går ganska bra. Häromdagen gick det jättebra, båda två sprang in på dagis och sa glatt hej då. Inga tårar och ingen napp för Johanna. Det kändes jätteskönt. Dagen efter var de som förbytta, då var båda två jätteledsna..... Vi ringde lite senare till dagis och frågade hur det gick. De hade varit ledsna i ungefär 5 minuter sedan hade det gått över. Skönt! Båda två har varit lite snoriga och hostiga i veckan, men det är lite bättre nu.

I fredags kväll var Ulla och Pelle här på middag. Kul ! Min mamma och pappa kom förbi en snabbis på väg till landet. Pappa hade köpt med sig en kartong havrebollar. Det var smaskens !

I går var vi inne i Södertälje och handlade lite. Vi köpte nya vinterkläder till Amanda. Jacka och byxa på Lindex. Det var 25 % rabatt på allt man handlade vid ett tillfälle. Jag passade på att köpa en svart kavaj till mig. Den vinterjacka och byxorna som Amanda hade förra året (i storlek 92) kan Johanna ha i år, så vi behövde bara köpa nytt till Amanda. Det är så konstigt vad det skiljer i storlekar från affär till affär. Vi har ju köpt en vinteroverall till Amanda på H&M Rowells. Den fick vi köpa i storlek 92 och den är ändå lite stor. Byxorna på Lindex fick vi köpa 110 !!!! i och jackan i 104.

         

Amandas nya vinterkläder.

Till lunch var vi på restaurangen på Kringlan. Jag och Daniel åt plankstek och tjejerna makaroner och köttbullar. Mums!



Johanna på restaurang Kringlan.



Amanda på restaurang Kringlan.

I dag kommer Linda hit för att färga mitt hår. Det har växt ut så mycket så det är alldeles mörkt i hårbotten. I kväll ska jag på Tupperware-gruppmöte hemma hos min teamledare.


Onsdag 7 september 2005
Nu var det länge sedan vi skrev något här. Johannas inskolning på dagis är nu avslutad sedan 1 vecka tillbaka. Daniel började jobba i måndags igen efter att ha varit pappaledig i 8 månader. Han tycker att det känns både kul och lite sorgset.

I torsdags kväll förra veckan (1/9) så var Amanda magsjuk. Hon spydde ett par gånger och sen "var det inget mer med det". Både hon och Johanna var hemma från dagis och jag var hemma från jobbet - för säkerhets skull. Man vet ju inte om man går och bär på de där läskiga bacilluskerna. Ingen av oss andra blev magsjuka och Amanda mådde som vanligt på fredagen.

På lördagen var det Johannas tur att bli sjuk, men inte magsjuk, utan feber. Jag var i väg på grundkurs inom Tupperware i Tumba mellan kl 10-15. När jag åkte hem så ringde Daniel och berättade att Johanna hade 38,5 graders feber. Hon var också alldeles prickig på kroppen, det är hon fortfarande. På söndagen var hon feberfri.

På söndag fm åkte vi till Daniels mamma och pappa. Kl 13.30 så höll jag en tupperware-demonstration hemma hos Linda i Mölnbo. Det var 6 gäster. Kul !!! Efter det så åkte jag med Daniels mamma hem till dem. Daniel och tjejerna hade varit där under tiden. De bjöd på middag - tacos. Mums ! Tjejerna sov kvar hos dem till måndagen, för dagis var stängt p g a planeringsdag då, så Ulla och Pelle passade tjejerna medan vi jobbade.

Efter jobbet i måndags så åkte vi direkt till Ulla och Pelle. De bjöd på middag även då. Vilken lyx ! Efter maten åkte vi hem.

I går morse så vaknade Amanda med 39,6 graders feber....... Jag var hemma med henne. Daniel lämnade Johanna på dagis 06.30. Det var första gången som hon var själv på dagis utan Amanda. Det gick ganska bra. Hon var lite ledsen men det gick över. Daniel ringde och kollade lite senare hur det gick och det gick bra. Jag och Amanda hämtade Johanna vid kl 14.

I dag är Amanda feberfri igen. Det verkar vara samma som Johanna hade - feber 1 dag och en massa prickar, för det har Amanda också fått, i samband med att febern kom i går. Vi pratade med sjukvårdsupplysningen häromdagen och de trodde att det var s k "virusprickar" som kommer som en efterdyning av ett virus. Daniel har varit hemma med henne. Jag lämnade Johanna i morse vid 6.30 och hon var lite ledsen då också men det gick över.

I morgon ska båda gå på dagis igen. Skönt !!!

I dag har min mamma och pappa 37-årig bröllopsdag !!! Det är helt otroligt häftigt tycker jag !!!

Daniel är iväg på Coop nu och handlar. Kl är 19.15 och båda tjejerna sover. Johanna sa inte ens pip utan slocknade på en gång. Amanda var inte långt efter hon heller.

På fredag kväll ska vi hem till Ulla och Pelle på kräftskiva. Det ska bli smarrigt. Pelle har köpt svenska levande kräftor som han har kokat själv. Amanda älskar kräftor så det ska bli jättekul. Spännande att se om även Johanna tycker om det, men det är jag tveksam till. *ler*




 

Start | Januari 2005 | Februari 2005 | Mars 2005 | April 2005 | Maj 2005 | Juni 2005 | Juli 2005 | Augusti 2005 | September 2005 | Oktober 2005 | November 2005 | December 2005

Sidan redigerades senast lördag 24 september 2005 18:55