September 2008
 

Start
Uppåt
Januari 2008
Februari 2008
Mars 2008
April 2008
Maj 2008
Juni 2008
Juli 2008
Augusti 2008
September 2008
Oktober 2008

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då. Den senaste anteckningen ligger längst ner!

Söndag 21 september 2008
Nu är det jättelänge sedan jag skrev något här!

Jag har nu jobbat i 3 veckor och det känns bra! Det är rena semestern att åka till jobbet. Det går bra för Daniel hemma med barnen, men det är mycket hämta och lämna och passa tider till skola och dagis. :) Rasmus är en liten vilding som klättrar överallt och aldrig sitter still. Han brås på far sin som tydligen var precis likadan när han var liten. :)

Amanda går numera på gymnastik på tisdagkvällar, mellan kl 17-18.30, inne i Södertälje. Johanna ville inte gå på gympa så hon går på simskola på söndagar kl 16 istället.

Veckorna flyter på och det är mycket som ska göras. Vet inte hur vi ska hinna med allt när vi börjar jobba båda två. :) Nu är ju Daniel hemma och hinner med att tvätta, städa och handla på dagarna, vilket är jätteskönt!!!

För 1 vecka sedan ungefär så var jag till läkaren på vårdcentralen för att uppta min utredning kring min struliga mage, som jag haft i ca 15 år till och från. Den läkaren jag träffade då på vårdcentralen började med att gå igenom gamla provsvar, från december 2004 då de tog en massa prover på labbet. När han kollat på dem en stund så säger han att jag är glutenintolerant!!??!! Värdet för det provet lös rött på hans dataskärm och ett "normalt referensvärde" låg på 0,7-3,65 (gram tror jag) och mitt provsvar låg på 3,67 - inte så mycket över normalvärdet, men ändå över det normala. Han rekommenderade att jag ska äta glutenfri kost i 2 månader och se efter om det blir någon skillnad. Nu har jag alltså ätit glutenfri kost sedan fredag för 1 vecka sedan och märket en STOR skillnad. Jag har inte haft ont i min mage alls!!! Jag har ju varit känslig mot laktos också, och det har nog blivit en följd av att tunntarmen skadats p g a allt gluten jag ätit. Så om jag nu äter glutenfri kost och tarmen läker så kommer jag nog tåla laktos igen. Jag har redan märkt lite skillnad att jag kan "slänga in" lite laktos här och var utan att bli dålig i magen. Jag blir mest irriterad över att läkaren som ordinerade proverna för snart 4 år sedan sa att allt var normalt när han meddelade mig provsvaren. Nu har jag liksom gått 4 år "i onödan" med magproblem som jag hade kunnat tagit itu med redan då om jag fått rätt info..... :( Det är lite knepigt nu när man ska äta glutenfri kost. Jag kan inte äta vanligt bröd, vanlig pasta, en del godis etc. Gluten är ett protein som finns i vete, korn, råg och havre.

I går var vi till Södertälje en sväng och köpte vinterskor till barnen och sen var vi på Mc Donalds och åt lunch. Jag provade en glutenfri cheeseburgare men det brödet var ingen hit, det var som att tugga tuggummi ungefär... :(

I dag åkte vi upp allihopa till Jim, Elinor, Sofie och Filip. Jag och Elinor + Filip stack i väg till Cathrine på Me & I party och Daniel, Jim och barnen gick ut i skogen och grillade korv och hade mysigt.Amanda och Rasmus i skogen.Johanna och Rasmus busar i skogen.


Jag hittade jättefina kläder som jag köpte till tjejerna. De här blev det:

igelkott plyschtunika
En knallorange plyschtunika med en rosa igelkott på.

flugsvampar
En turkos tröja med flugsvampar på.

päron
En mörkrosa tröja med ljusrosa päron på.

noshörningar singoalla
En grön singoalla-tunika med rosa noshörningar på.

(Bilderna kommer från www.meandi.se)

I veckan så bokade vi även en resa!!! I juni nästa år så åker vi 2 veckor till Sunwing Resort Sandy Bay på Cypern. Mamma, pappa och brorsan följer också med - som vanligt så klart!!! :) Det ska bli härligt och tjejerna blev jätteglada när vi berättade det.Barnens kusin - Lindas och Fredrics dotter Tyra.Johanna, Tyra och Amanda.Lördag 27 september 2008
Den har veckan har gått lika fort som alla veckor går numera! :)

I tisdags var Amanda på gympa. Jag skjutsade henne dit och åkte sen ner till stationen i Södertälje och hämtade mamma som kom hem från Lissabon då. Sen åkte vi hem till dem och jag var där tills det var dags att hämta Amanda igen.

Torsdag och fredag har Amanda haft studiedagar.

Igår var Linda och Tyra här, hon är så himla go lilla skruttan!!!

Idag har vi varit på Barnens trollskog i Skärholmen. Vi frågade tjejerna igår vad de ville göra idag och då ville de åka dit, så då gjorde vi det. :) De tyckte det var jättekul, Rasmus också. För honom måste det hända något hela tiden för att han ska vara nöjd. Han kan vara ute hur länge som helst och spela bandy, sparka på en boll, sitta i sandlådan etc - då är han supernöjd.

Till middag blev det hemgjord plankstek - mums filibaba.

Kl är 19.20 och jag har precis lagt Rasmus och han sover nog också för den delen, han var jättetrött.

I morgon ska jag ha Tupperware-party så då kommer det lite folk hit - kul !!!
 

Start | Januari 2008 | Februari 2008 | Mars 2008 | April 2008 | Maj 2008 | Juni 2008 | Juli 2008 | Augusti 2008 | September 2008 | Oktober 2008

Sidan uppdaterades senast 2008-09-27 19:39