Vecka 14
 
Start
Uppåt
Vecka 4
Vecka 5
Vecka 6
Vecka 7
Vecka 8
Vecka 9
Vecka 10
Vecka 11
Vecka 12
Vecka 13
Vecka 14

 

 


Onsdag 20 december 2006
Jag är i vecka 14 (13 + 1)

Bara 2 dagar kvar att jobba innan julledigheten! Skönt! Det går magsjuka på dagis igen och jag hoppas att vi klarar oss denna gång, annars ligger vi väl sjuka under julhelgen. Tjejerna är lediga i morgon torsdag. Faster Linda ska passa dem. Vi försöker undvika magsjukan så gott det går och det bästa är väl att inte vara på dagis.....

Min avsmak för mat har börjat släppa lite nu, så nu är det inte så ofta som jag inte är sugen på mat. Det känns också bra! Annars tycker jag inte att jag "känner mig" så gravid. Har inga direkt andra starka symtom heller. Men det har jag iofs inte haft med Amanda eller Johanna heller. Det känns lite jobbigt att behöva vänta ända till 30 januari för UL, för att se att det verkligen är något därinne. Har fortfarande svårt att tro det ibland!!!

 

Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort.

Fostret:
Öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin.

(Info från www.familjeliv.se)


 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:41