Vecka 15
 
Start
Uppåt
Vecka 15
Vecka 16
Vecka 17
Vecka 18
Vecka 19
Vecka 20
Vecka 21
Vecka 22
Vecka 23
Vecka 24
Vecka 25
Vecka 26
Vecka 27

 

 


Onsdag 27 december 2006
Jag är i vecka 15 (14 + 1)

I dag har vi varit i stan och handlat presenter till Johanna som fyller år på fredag. Vi köpte även ett par jättesöta små bebisbyxor på Lindex i storlek 56. Vita med bruna nallar på, lite retro. Kunde inte låta bli..... *ler*Sen har vi bäddat rent och jag har dammsugit, så nu har jag lite ont i ryggen och är lite stel. Har känt lite molande värk i magen de sista dagarna. Antar att det är livmodern som växer.


Söndag 31 december 2006
Jag är i vecka 15 (14 + 5)

I fredags var vi en sväng till Babyland i Södertälje och kollade på vagn. Det är jättelång leveranstid, typ 15 veckor på vissa färger. Vi kunde inte riktigt bestämma oss. Vi väntar tills ultraljudet är gjort den 30/1. Har vi tur så kan de kanske då se om det är en tjej eller kille därinne. Blir det en kille så vill vi nog beställa en blå vagn. Om vi inte vet om det blir en tjej eller kille så är vi inne på att köpa en vagn som är grå och röd:(Bilden kommer från www.emmaljunga.se)

Köns-ultraljudet ska vi inte göra förrän den 5 mars och då kan det bli lite tight om vi ska beställa vagn först därefter.

 

Vecka 15

Kroppen:
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Fostret:
Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.

(Info från www.familjeliv.se)


 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:42