Vecka 19
 
Start
Uppåt
Vecka 15
Vecka 16
Vecka 17
Vecka 18
Vecka 19
Vecka 20
Vecka 21
Vecka 22
Vecka 23
Vecka 24
Vecka 25
Vecka 26
Vecka 27

 

 


Onsdag 24 januari 2007
Jag är i vecka 19 (18 + 1)
I morgon är min första sjukskrivningsdag. Det ska bli skönt att kunna vara hemma och vila. Tjejerna går på dagis. Jag lämnar vid 9 och hämtar vid 15. Det har gått jättebra i veckan med att vara själv hemma med tjejerna. Häromdagen, i söndags var det nog, så kände Amanda bebisen buffa för första gången. Det var när vi låg och tittade på Bolibompa. Kul tyckte både hon och jag!!!


Tisdag 30 januari 2007
Jag är i vecka 19 (19 + 0)
Nu har halsbrännan gjort sig till känna. Så fort jag dricker juice eller äter lakrits så får jag en hemsk halsbränna. Bläää! Jag måste bege mig till Apoteket för att inhandla något mot detta.

I dag har vi varit på ultraljud - tjohoo va häftigt det var!!! BF blev inte flyttat, det är fortfarande 26 juni som gäller. Vi fick reda på att det med största sannolikhet är en liten kille därinne! Barnmorskan fick en så bra vinkel underifrån, så det var som att se ett naket barn sitta på ett glasbord och se det underifrån. Låter kanske lite konstigt, men det sa hon och det såg faktiskt ut så. Och då såg vi att det visst var något som stack ut en bra bit där mellan benen. *ler* Jag frågade barnmorskan hur säker hon kunde vara på att det var en kille och då svarade hon att "om det där är en tjej, så får ni reklamationsrätt på henne, för så ser inte en tjej ut", så med andra ord var hon ganska säker på sin sak. T o m jag och Daniel såg ju att det verkligen "hängde" något där.

Efter att vi varit på ultraljudet så åkte vi förbi Babyland och beställde en vagn. Jag har ju hela tiden sagt att jag vill ha en Emmaljunga Duo Edge, men nu jämförde vi den med Emmaljunga City Cross med liggdelen City Korg. Den var mycket lättare och smidigare att köra. Jag tror det skiljde ca 5-6 kg i vikt på dessa 2 och det märktes verkligen när vi provkörde dem. Vi valde färgen Sport Pacific (= mörkblå och ljusblå), se bilder på vagnen nedan:Liggdelen City Korg. (Bilden kommer från www.emmaljunga.se)
Chassit med sittdelen på. (Bilden kommer från www.emmaljunga.se)

 

Vecka 19

Kroppen:
Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret:
Små ljusa hårstrån s k lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:45