Vecka 22
 
Start
Uppåt
Vecka 15
Vecka 16
Vecka 17
Vecka 18
Vecka 19
Vecka 20
Vecka 21
Vecka 22
Vecka 23
Vecka 24
Vecka 25
Vecka 26
Vecka 27

 

 


Onsdag 14 februari 2007
Jag är i vecka 22 (21 + 1)
Nu har jag precis varit och lämnat tjejerna på dagis. Amanda skulle till skogen i dag så hon hade matsäck med sig. Den här veckan är jag hemma från jobbet onsdag-fredag. Skönt! Ska lägga mig och vila en stund framför tvn alldeles strax.

Inatt vaknade jag med sådan halsbränna så vid 1-tiden fick jag gå upp och ta en Samarin. Det hjälpte på en gång - skönt!

Jag har nog glömt och skriva det, men för ca 1,5-2 veckor sedan så kände Daniel bebisen sparka för första gången. Nu sparkar den varje dag - mest på kvällen när man ligger/sitter och kollar på tv.

 

Vecka 22

Kroppen:
Vissa MVC håller ett s k informationsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet:
Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:47