Vecka 24
 
Start
Uppåt
Vecka 15
Vecka 16
Vecka 17
Vecka 18
Vecka 19
Vecka 20
Vecka 21
Vecka 22
Vecka 23
Vecka 24
Vecka 25
Vecka 26
Vecka 27

 

 


Onsdag 28 februari 2007
Jag är i vecka 24 (23 + 1)
Den här veckan har jag haft jätteont i ryggen. Jag var ju hos kiropraktorn i måndags, så igår hade jag ont hela dagen. Ska dit igen på fredag. I morgon ska jag till läkaren på MVC. Min sjukskrivning går ju ut på söndag, så jag hoppas att jag får den förlängd. Har ännu inte fått besked från Försäkringskassan att de godkänner min sjukskrivning. Har läst och hört många som säger att de har blivit jättekinkiga att godkänna sjukskrivningar under graviditeten, då "graviditet inte är en sjukdom". Så det är bara att hålla tummarna ! Jag skulle inte orka att börja jobba 100 % igen. Jag hoppas verkligen att kiropraktorns "knäckningar" så småningom ska lindra smärtan och besvären.


Fredag 2 mars 2007
Jag är i vecka 24 (23 + 3)
I går var jag hos läkaren på MVC. Han förlängde min sjukskrivning med 6 veckor, 50 %. Jag skulle höra av mig om jag skulle behöva bli sjukskriven helt. Jag har haft väldigt ont i ryggen den här veckan, men måste ju ge kiropraktiken lite längre tid att hinna verka. Det kan ju behövas flera behandlingar innan man märker någon skillnad. Jag var hos kiropraktorn i morse och fick låna ett bäckenbälte, som ett stort resårband som jag ska ha runt höfterna för att stabilisera bäckenet.

Vi var och lämnade tjejerna hos Ulla och Pelle i morse sen åkte jag och Daniel en sväng till stan. Skulle kolla på en ny skjorta till Daniel men hittade ingen. Daniel köpte 2 tv-spel/pc-spel för några presentkort han fick i julklapp. Jag köpte ingenting!!! Kors i taket!

I torsdags förra veckan beställde vi lite barngrejer från www.kiwi-kid.com. Det blev en ljusblå skötväska, en Skip Hop Dash + flera Avent nappflaskor och doseringsburkar. Både på skötväskan och på flaskorna så var det ca halva priset jämfört med vad de kostar i Sverige!

 

Den ljusblåa skötväskan.
Nappflaskorna.


Måndag 5 mars 2007
Jag är i vecka 24 (23 + 6)
I dag var vi i väg på köns ultraljud på Sibyllekliniken. Vi åkte buss nr 1 från jobbet. Den gick direkt dit, jättesmidigt ! Läkaren var 100 % säker på att det var en liten kille därinne. Det gick inte att missa, vi såg också "hela paketet". Läkaren sa att om man har 2 tjejer sedan innan så är chansen 75 % att även tredje barnet blir en tjej. Sen med nr 4 och 5 så är chanserna 50-50 på tjej/kille. Konstigt det där! Vi lyckades i alla fall pricka in någon av de där 25 "kill-procenten". KUL !!! Allt såg bra ut. Han kollade även ryggraden, lårbenen, fötterna, händerna, urinblåsan, hjärta, lungor, måttet på huvudet, d v s hur stor bebisen var mellan tinningarna, och där var den 61 mm. Coolt ! Det måttet var helt normalt för denna graviditetsvecka.

 

Vecka 24

Kroppen:
Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, s k förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet:
Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:49