Vecka 30
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 11 april 2007
Jag är i vecka 30 (29 + 1)
I dag fyller Amanda 5 år ! Grattis älskling !

Jag har jobbat idag och haft jätteont i ryggen. Inte kul! I morgon ska jag till kiropraktorn och till läkaren. Min 50 % sjukskrivning går ut på fredag. Som jag känner nu så orkar jag inte jobba mer utan vill bli heltids sjukskriven fr o m nästa vecka.

Nu så gungar magen rejält när lillebror sätter igång där inne. I går när jag låg i sängen och kollade på tv så såg det nästan ut som "hela havet stormar". *ler*


Fredag 13 april 2007
Jag är i vecka 30 (29 + 3)
Den här veckan har jag jobbat varannan dag, d v s onsdag och fredag. Måndagen var ju röd dag - annandag påsk. I går var jag hos kiropraktorn på morgonen och till läkaren på eftermiddagen. Fr o m måndag så är jag heltids sjukskriven så jag jobbade min sista dag idag. Jag packade ihop alla mina saker och bjöd på tårta. Det känns skönt att kunna vara hemma och vila nu, men samtidigt känns det lite konstigt att jag inte ska jobba på så länge.

 

Vecka 30

Kroppen:

Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet:
Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bl a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-04-13 21:16