Vecka 31
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 18 april 2007
Jag är i vecka 31 (30 + 1)
Fr o m i måndags så är jag heltids sjukskriven. Det känns skönt. Den här veckan har jag känt mig jättetrött och bara lite allmänt "nere / off". Vet inte riktigt vad det beror på. Det går ju lite upp och ner.

Igår såg jag ett foto på en nyfödd liten kille, på nätet, och då slog det mig liksom, igen, "men gud tänk att vi ska få en sådan liten krabat vi också". Självklart är man medveten om det, men ibland så påminns man liksom om att det verkligen är så. Svårt att förklara, men jag berättade för Daniel och han kände likadant. Ibland är det svårt att greppa att vi verkligen ska få ett till barn, en liten lillebror. Våra tjejer känns ju så "stora" nu, så det kommer kännas annorlunda, men härligt såklart, med ett litet litet pyre igen. *ler*


Söndag 22 april 2007
Jag är i vecka 31 (30 + 5)
Då har min första vecka som heltids sjukskriven gått. Jag märker stor skillnad i ryggen nu när jag inte behöver åka till och från jobbet och sitta där och jobba. Jag har inte haft lika ont. Jag har kunnat vila och sovit varje dag, vilket har varit jätteskönt!

I dag har vi faktiskt monterat ihop spjälsängen, som Daniel var uppe på vinden och hämtade. Mysigt! Tänk att det "snart" ligger en lillebror däri.

 

Vecka 31

Kroppen:

Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet:
Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-04-22 18:07