Vecka 32
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 25 april 2007
Jag är i vecka 32 (31 + 1)
I dag har jag varit på IKEA med min mamma. Jag köpte lite servetter, grytlappar, 1 förkläder och lite ljus. Köpte en liten vägglampa som ska hänga ovanför lillebrors säng + en mobil som jag hade tänkt ha ovanför skötbordet i badrummet däruppe. Därefter var vi en sväng in på H&M, Kappahl och Lindex i Kungens kurva. Mamma köpte en body och en munkjacka till lillebror, några bikinibyxor och varsin topp till tjejerna. Jag hittade en jättefin lila topp till mig på Kappahl.


Söndag 29 april 2007
Jag är i vecka 32 (31 + 5)
Nu har jag varit helt sjukskriven i 2 veckor och jag känner mig mycket bättre i ryggen. Jag var till kiropraktorn i torsdags och han såg också skillnad, att jag inte var lika öm som tidigare. Jag sover nästan minst 1 timme varje dag när tjejerna är på dagis, det är jätteskönt. Har börjat sova lite sämre på nätterna så det är skönt att kunna ta igen lite sömn på dagarna.

I torsdags var jag även till MVC och allt var bara bra. Magen hade växt 5 cm på 4 veckor ! så det var skönt. Ligger nu ovanför mittkurvan. Mitt blodvärde hade gått upp ytterligare 1 och ligger nu på 119. Runt 120 är ju normalt så det var helt okej.

Nästa måndag, den 7 maj, har vi tid för tillväxtultraljud. Det ska bli kul att få se lillebror en gång till, nu betydligt större. *ler*
 
 

Vecka 32

Kroppen:

Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet:
Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-04-29 08:08