Vecka 33
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 2 maj 2007
Jag är i vecka 33 (32 + 1)
I  dag går vi in i vecka 33. Kan nästan inte förstå att tiden går så fort. Inte ens 2 månader kvar till bf - häftigt! Vi längtar och längtar och vill att tiden ska gå ännu ! fortare.

Nätterna börjar bli jobbigare och jobbigare. Vaknar varenda gång jag ska vända mig om och byta sida, vilket blir väldigt många gånger, då jag inte kan ligga för länge på samma sida. Ligga på rygg börjar också bli lite besvärligt då jag blir lite yr i det läget. Jag behöver även gå upp och kissa ett flertal gånger. Kramp i vaderna kommer också oftare och oftare på nätterna nu..... Nog med gnäll... jag är i alla fall jätteglad över att ryggen känns betydligt bättre nu när jag är hemma och kan vila.

Den här veckan blir "kortvecka", då Daniel och tjejerna var lediga måndag + tisdag och i dag är det redan onsdag. Skönt !


Måndag 7 maj 2007
Jag är i vecka 33 (32 + 6)
I  dag har vi varit iväg på tillväxtultraljud. Det var kul att se lillebror igen ! Det gjordes en viktuppskattning och lillebror beräknas väga 2486 gr i dag, vilket är + 17 % mot "medelsvensson". Fortsätter han växa i den här takten så väger han troligen över 4 kg när han föds.....

Jag pratade med Babyland i går och hon trodde att vår vagn skulle komma i veckan - spännande !!!
 

Vecka 33

Kroppen:

De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka, där mäter man bland annat barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfus-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet:
Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-05-07 16:18