Vecka 36
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 23 maj 2007
Jag är i vecka 36 (35 + 1)
Nu är vecka 36 redan här, oj oj oj snart är det dags att få träffa lillebror!!! Men tyvärr kommer det väl vara de här sista veckorna är de som går långsammast, det brukar ju vara så... *ler*

I går kväll höll lillebror på så mycket och levde om därinne så jag kände mig helt uppkörd i magen. Var även lite yr till och från igår, lite jobbigt. Det var ungefär samma känsla som jag får när jag ligger för länge på rygg i sängen och blir yr, det är väl något som "kommer i kläm". Har dock sovit hyfsat bra i 2 nätter nu - skönt.

Amanda gick och fotade lite här hemma ikväll och då ville hon ta kort på mig och lillebror i magen:


 

Vecka 36

Kroppen:

Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är hoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen. Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet:
Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-05-24 19:20