Vecka 38
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 6 juni 2007
Jag är i vecka 38 (37 + 1)
Då var den "magiska" veckan 38 här. När denna vecka är slut så räknas barnet som fullgånget och kan komma "när som helst". Jag är glad så länge jag slipper gå över tiden, så om lillebror kommer ut runt bf så är jag nöjd. :)

I natt har jag sovit riktigt bra. Var uppe och kissade kl 2 och sen inte förrän kl 7 när jag vaknade. Kors i taket måste jag säga !!! Men då var jag så kissnödig så jag trodde jag skulle spricka !

I går var jag på Babyland och hämtade footsacken till sittdelen på vagnen och parasollet. De var restade sedan förra leveransen, så nu är vagnen äntligen komplett med alla tillbehör.

I dag är det Sveriges nationaldag så Daniel är ledig från jobbet - skönt! Han och tjejerna ligger och kollar på barnprogram i vår säng. Solen strålar ute från en klarblå himmel. Termometern visar redan + 17 grader i skuggan så det blir nog en het dag idag..... Det är skönt samtidigt som det är lite jobbigt för en annan.....


Fredag 8 juni 2007
Jag är i vecka 38 (37 + 3)
Ojojoj vad det är varmt ute !!! I går var jag knappt ute på hela dagen. Tog en siesta och sov mellan 10.30-13.00. Sen hämtade jag tjejerna på dagis vid 14. Amanda hade tid hos läkaren på BVC på 5-års koll 14.15. På vägen hem därifrån stannade vi och handlade svenska jordgubbar och körsbär. Satt på trappen i skuggan och åt upp alla körsbär. MUMS ! Tjejerna tyckte det var jättegott !!! En dagiskompis till Amanda kom hit och lekte. De hade jättekul.

Jag har inte känt något ännu att något skulle "vara på gång". I går kväll och i natt har lillebror levt om som bara den.
 

Vecka 38

Kroppen:

Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen, varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet:
Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-06-08 10:08