Vecka 42
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 4 juli 2007
Jag är i vecka 42 (41 + 1)
Ca kl 15.30
I morse hade vi tid för ul då vi gått över 1 vecka nu. Viktskattning gjordes och lillebror beräknades väga ca 4.700 kg... Vi blev hänvisade upp till förlossningen där jag fick ligga med CTG. Hade en del sammandragningar, men inga regelbundna eller smärtsamma.

Urinprov och blodsocker togs = värdena var normala.

Bm gjorde inre undersökning och det var några cm kvar på livmodertappen och jag var öppen 2,5 cm. Hon gjorde även en hinnsvepning och retade runt lite för att se om det förhoppningsvis kommer igång av sig självt idag / inatt. Hon sa också att slemproppen var borta, så det var nog den som kommit etappvis igår och idag.

Vi fick tid kl 08.00 i morgon för ställningstagande för igångsättning, så chansen är stor att vi sätts i gång i morgon om inget händer av sig självt innan dess.

Det känns kul samtidigt som jag är jättenervös att föda en "bamsebebis" och gå igenom en förlossning till. Det är med skräckblandad förtjusning.

Så nu är det bara att vänta och se vad som händer.....

Jag har haft lite småont nu på eftermiddagen, men inget regelbundet eller ihållande.


Torsdag 5 juli 2007
Jag är i vecka 42 (41 + 2)
Ca kl 11.10
Jaha, då var vi hemma igen, utan bebis, efter ytterligare en bedömning för ev igångsättning i morse. Igår sa läkaren att vi skulle komma tillbaka idag för bedömning och med största sannolikhet igångsättning.

Idag fick vi träffa en annan läkare och eftersom allt ser bra ut, både med mig och bebisen, så blir det ingen igångsättning. De har som policy att INTE sätta igång förlossningar med så stora barn då det endast finns nackdelar. Varför sa inte läkaren i går samma sak??? Vi var ju nu helt inställda på att inte komma hem utan bebis, men tji fick vi. Jag blev jätteledsen och besviken, samtidigt som jag förstår argumenten, när bm förklarat dem. Tycker bara att gårdagens läkare kunde ha informerat om det också...och det känns som om dagens besök med andra ord var "i onödan".

Vi fick dock tid för planerat snitt på onsdag nästa vecka, då har vi gått över 2 veckor, om lillebror inte kommit ut innan dess.

Jag känner mig livrädd inför denna förlossning, på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare, så nu hoppas jag nästan på att han INTE kommer ut innan onsdag så att jag får ett snitt istället. Vet inte varför men jag är jätterädd för själva smärtan och sen att han kommer vara så pass stor och han blir ju inte mindre ju längre tid det går...

Så nu har jag gråtit och gråtit för allt känns bara jobbigt. Man hade liksom ställt in sig på att troligtvis få träffa bebis idag. Sen är det jobbigt fysiskt - tungt, sover dåligt, orkar inte så mycket etc etc. Men det är väl bara att bita ihop och se vad som händer...


Fredag 6 juli 2007
Jag är i vecka 42 (41 + 3)
Ca kl 07.00
Inatt har jag, kors i taket, sovit som en stock. Var uppe på toa 03.30 och somnade sen om till 06.40. Skönt ! Mina föräldrar har sovit här för tredje natten, men ingen bebis har ännu kommit. Igår kväll var lillebror jättelivlig därinne när vi gick och la oss, så nog verkar han trivas. *ler*

Jag har funderat en hel del över det här med förlossningen och känner att jag nog nästan skulle vilja genomgå ett kejsarsnitt även om han kommer innan onsdag. Nu nästan hoppas jag att han inte vill komma ut innan dess, men bara för det så gör han väl det... Han kanske kommer i morgon - 070707. Det har vi skojat om, men sagt att "nej, han har kommit ut långt innan dess", trodde vi ja !!!


Lördag 7 juli 2007
Jag är i vecka 42 (41 + 4)
Ca kl 09.00
+ 11 dagar idag och bebisen är lika envis som vanligt !!! Igår kom nog ännu mer av slemproppen (ursäkta detaljerna). Hade lite molande värk i mage och rygg till och från som sen försvann, som vanligt med andra ord. Man tror hela tiden att "nu kanske det är på gång" men så blir man lika besviken varje gång. Han stannar säkert därinne ända tills på onsdag, så som längst får vi ju träffa vår bebis om ca 4 dagar.

Igår tvättade Daniel fönster, bäddade rent, jag dammsög och tvättade, strök gardiner som vi sen satte upp, så nu är det så fint här hemma. Idag ska vi flytta ner skötbordet från övervåningen till badrummet därnere eftersom vi numera har vårt sovrum därnere.


Söndag 8 juli 2007
Jag är i vecka 42 (41 + 5)
Ca kl 10.00
+ 12 dagar. I natt har jag knappt sovit någonting..... Tjejerna har varit lite ledsna i omgångar så då ska man ta sig upp för trappen upp till dem. Amanda drömmer en hel del på nätterna och vaknar och är ledsen. Sen har jag jättesvårt att somna om, ont i ryggen, kan knappt vända mig om i sängen, är uppe och kissar många gånger etc..... Jag orkar inte gå så här längre. Fötterna har blivit ännu mer svullna och det har börjat sticka i dem nu också. Jag pratade precis med förlossningen och frågade om de inte kunde göra något innan onsdag, men då det är söndag så var det svårt. Jag skulle återkomma i morgon.....


Måndag 9 juli 2007
Jag är i vecka 42 (41 + 6)
Ca kl 09.00
+ 13 dagar. Nu är det bara max 2 dagar kvar tills vi ÄNTLIGEN får träffa lillebror. På onsdag "smäller" det !!! Jag trodde nog aldrig att vi skulle gå över så länge, ett par dagar kanske, men att han inte vill komma ut alls hade vi nog inte räknat med. *ler* I morgon ska vi på inskrivning på förlossningen kl 09.40. Då ska vi träffa narkosläkare, barnmorska och sjukgymnast och prata om snittet. Sen på onsdag får vi komma tillbaka för själva operationen. Få se vilken tid det blir. Risken är väl att det blir lite väntan på onsdagen om det är mer akuta ingrepp som ska utföras först, men nu ser man ändå "målet". I morgon och på onsdag så kommer tjejerna vara hos Ulla och Pelle medan vi är på sjukhuset.


Tisdag 10 juli 2007
Jag är i vecka 42 (42 + 0)
Ca kl 08.45
+ 14 dagar. Snart ska vi åka in till sjukhuset för inskrivning inför morgondagens kejsarsnitt. Ulla kommer hit och passar tjejerna under tiden. Det känns lite nervöst faktiskt, men häftigt att vi i morgon får träffa lillebror.

Inatt har det känts som om jag haft en kokosnöt mellan benen, om jag får säga så. Hoppas bara att lillebror INTE bestämmer sig för att komma innan morgondagen.....

Jag skriver mer sen när vi kommer hem från sjukhuset.

Ca kl 13.45
I morgon kl 07.30 ska vi vara på förlossningen för kejsarsnittet. Vi står som nr 2 i operationskön så någon gång på förmiddagen imorgon är vi 3-barnsföräldrar!

Det känns spännande men också väldigt nervöst inför snittet. Efter informationen idag så känns det som en mycket större "grej" än vad jag föreställt mig..... Jag hoppas att allt går bra.

På förlossningen kommer jag få kanyl i handen, dropp med näring och så sätts en kateter. Den kommer att sitta till torsdag morgon, 1 dygn alltså. Sen får jag ett Emla-plåster, d v s ett bedövningsplåster på ryggen, där epiduralen kommer att sättas. Epiduralen sätts i ett förberedningsrum vid operationssalen. När den är satt så kommer de att tvätta magen och så, i väntan på att bedövningen ska börja verka. Daniel kommer att vara med under ingreppet och när det är klart så åker nog Daniel och lillebror till ett förlossningsrum medan jag åker till uppvaket några timmar och sen så kommer även jag ner till förlossningsrummet. Vi har önskat att komma till familjerum om det finns några lediga, så vi hoppas på det. Jag kommer att gå på smärtstillande medicin de första dygnet, som ges på regelbundna tider. Såret häftas ihop och dessa stift/klamrar tas bort efter 3 dygn. 3 dygn är det minsta som jag kommer att vara kvar på sjukhuset, lite beroende på hur allt har gått och hur jag mår. Så tidigast är vi hemma igen på lördag.
 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-07-10 13:42