Vecka 8
 
Start
Uppåt
Vecka 4
Vecka 5
Vecka 6
Vecka 7
Vecka 8
Vecka 9
Vecka 10
Vecka 11
Vecka 12
Vecka 13
Vecka 14

 

 


Torsdag 9 november 2006
Jag är i vecka 8 (7 + 2)

Nu har jag kommit till det stadiet där jag börjat känna avsmak för mat. Häromdagen hade Daniel gjort pasta och köttfärssås och jag kunde inte ens äta det. Likadant i går, då skulle vi äta makroner och falukorv. Bläää! Så istället har jag 2 gånger denna vecka ätit rostade mackor med smör och oboy att dricka till middag. Tjejerna undrar förstås varför mamma äter det till middag. Jag försökte förklara för dem att ibland mår man lite konstigt när man har en bebis i magen och är inte så sugen på allting. De verkade "förstå". *ler*

I dag har jag ringt till Sibyllekliniken, så den 5 mars ska vi dit för att göra ultraljud för att se om det är en liten kille eller en liten tjej därinne. Amanda tycker att bebisen ska heta Rebecca, om det blir en tjej. Vi berättade för tjejerna förra veckan att de ska bli storasystrar. De verkar tycka att det är jättekul och pratar någonting om det varje dag. "Vår bebis" som Johanna säger. Amanda tyckte först till en början att det skulle bli lite "jobbigt" då hon skulle bli storasyster åt 2 stycken, både åt Johanna och åt bebisen. *ler*


Lördag 11 november 2006
Jag är i vecka 8 (7 + 4)

I dag är det världens tristaste väder! Det har regnat hela dagen. Daniel ska ut och käka med några pappor här på gatan ikväll. De ska åka in till Södertälje. Linda kommer hit när hon slutat jobba så vi ska bara slappa och ha en skön kväll. På förmiddagen var vi inne i Södertälje. Köpte lite farsdag-presenter och så köpte jag några nya mammatröjor på H&M.

På onsdag ska vi på inskrivning på MVC. Hoppas att vi får en bra barnmorska. Jag har ju inte gått på den MVC förut. Det ska bli spännande !

 

Vecka 8

Kroppen:
Det är bra att äta lite och ofta, magens matsmältning är långsammare än förut och ger ofta upphov till gaser och att man känner sig uppsvälld eller obehagligt mätt.

Embryot:
Embryot är nu omkring 25 mm, fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, d v s dubbelt så fort som hon en vuxen.

(Info från www.familjeliv.se)


 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:36