Vecka 9
 
Start
Uppåt
Vecka 4
Vecka 5
Vecka 6
Vecka 7
Vecka 8
Vecka 9
Vecka 10
Vecka 11
Vecka 12
Vecka 13
Vecka 14

 

 


Fredag 17 november 2006
Jag är i vecka 9 (8 + 3)

I onsdags var vi på inskrivning. Vi fick en jättetrevlig barnmorska. Hon tog blodprov i armen, stick i fingret, urinprov och mätte blodtrycket. Fick även väga mig. Allt var bra förutom att jag hade lite blod i urinen, så i dag har jag lämnat ett nytt urinprov som de skulle skicka på odling. På måndag ska jag ringa till Södertälje sjukhus och boka tid för UL, någon gång i vecka 17-20. Få se när det blir!

På dagarna så har jag svårt att få i mig lunch på jobbet. Någon dag åt jag bara en banan och en Pago-juice. Maten lyster inte. En dag köpte jag pastasallad, det var jättegott! Det känns nästan som om kall mat går bättre att äta.


Måndag 20 november 2006
Jag är i vecka 9 (8 + 6)

I dag har jag bokat tid för rutin ultraljud på Södertälje sjukhus. Vi fick först tid den 25/1, är då i vecka 19, men sen kom jag på att då är ju Daniel i Las Vegas hela den veckan, så då bytte jag tid och fick den 30/1, då är jag i vecka 20. Det var på gränsen för att vara för sent sa barnmorskan, men innan så var det nästan för tidigt. De vill tydligen att man ska ha gått 18 fulla veckor vid UL.

I dag blev det hemgjord pastasallad till lunch - det var jättegott!!! Till middag blev det rostmackor och oboy.....


Tisdag 21 november 2006
Jag är i vecka 9 (9 + 0)

I morgon åker jag på konferens med jobbet, vi ska åka på Idol-kryssning med Viking Cinderella. Det ska bli kul. Jag lär väl dock inte orka vara vaken halva natten. Brukar ju slockna runt kl 20 i soffan hemma... *ler*

Nu på kvällen när Amanda skulle gå och lägga sig så sa hon "mamma, jag vill att det blir en killbebis". Vi får väl se vad det blir!

 

Vecka 9

Kroppen:
Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor.

Embryot:
Embryot är nu cirka 3 cm och fötterna är ca 2 mm stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

(Info från www.familjeliv.se)


 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:36