Dagbok

 
Start
Uppåt
Dagbok
Lägenheten
Poolområdet

 

 


Söndag 28 maj 2006
Nu är det ca 1 vecka kvar tills vi ska åka till Cypern igen! Packlistorna är uppdaterade. Resväskorna tog vi ner häromdagen från vinden.

Amanda pratar om Cypern varje dag. Frågar "Hur långt är det kvar tills vi ska åka till Cypern?" etc. Vi har gjort en nedräkningskalender som vi har satt upp i badrummet på övervåningen. Tjejerna har fått varsin sån där de varje morgon får kryssa dagens datum och "räkna ner" hur många dagar det är kvar. Det funkar bra att "locka upp" dem ur sängarna på morgonen när det är så trötta så trötta. *ler* Tack Cathrine för tipset!!!


Måndag 5 juni 2006
Klockan var ställd på 03.45. 02.45 vaknade jag och kunde inte somna om. Då satte jag på tvn och såg någon deckarserie på 5-an.

Amanda vaknade vid 4, med ett stort leende på läpparna. Hon hoppade ur sängen och det var inga som helst problem med att fixa i ordning henne. Johanna var lite tröttare men det gick också hur bra som helst att få upp och klä på henne.



Vi packade ned de sista grejerna.

Daniel satte fast vagnarna på taket med jag fixade tjejerna. 04.38 rullade vi ut från vår biluppfart. Knappt en timme senare var vi på Lindskrogs långtidsparkering vid Arlanda. Vi var vid incheckningen på Arlanda när de öppnade vid 05.55. Det var nästan inget folk alls - skönt! Vi åt våra medhavda mackor till frukost. Mums! Handlade lite skvallertidningar och lite godis. På Arlanda mötte vi en grannfamilj hemifrån gatan - Pelle och Johanna och deras barn Emil och Ida samt Johannas föräldrar. De skulle också till Sunwing. Kul !!!

         

Amanda på Arlanda.



Johanna på Arlanda.



Vårt flygplan - en Airbus 330-300.

Planet skulle ha lyft 07.55, men vi kom i väg ca 1 timme senare. Först var det något strul med "dockningen" till gaten och sen så gick noshjulet sönder som de då var tvungna att byta, medan vi satt i planet och väntade. Resan ner gick jättebra, den tog 4 timmar. Amanda och Johanna kollade lite på film, målade i sina målarböcker och läste bok. Ingen av dem sov något.

Vi fick vänta ett tag på våra väskor. Det var jättevarmt när vi landade, ca 35 grader. Transfern tog 40 minuter. Johanna somnade och sov 20 minuter. Incheckningen på hotellet gick snabbt. Vi fick rum 573, ett av de rum som vi angett som önskemål. Jag passade på att boka bord till restaurant Fino till kl 18.30 i samband med incheckningen. Jag började packa upp lite och sen gick vi till poolerna och badade. Det var superskönt! Riktigt varmt i vattnet. Johanna var lite reserverad i början, men det släppte snabbt. Sen hoppade hon runt och plaskade hon också. Vi stötte på grannarna hemifrån i poolen också. Efter lite bad så gick vi "hemåt" och packade upp lite till, duschade och gjorde oss i ordning för middagen på Fino. Det blev en välkomstmeny för Daniel och mig:

Förrätt: Garden salad.
Varmrätt: Tournedos, 200 gr med pommes frites och bearnaisesås.
Dessert: Glass, jordgubbar och grädde. (Amanda fick min...)

Det var lika gott som förra året. Köttet är helt utsökt. Amanda och Johanna åt från Lollo & Bernies meny som bestod av korv, köttbullar, kyckling, ris, pommes, köttfärs, tomater, gurka och hamburgare. Johanna åt mest korv. Vi skrev upp notan på rummet, 27.95 CYP. Smidigt att kunna göra så, då behöver man inte alltid ha med sig kontanter.



Johanna och Daniel på Fino när vi åt välkomstmenyn.

Innan vi gick hem gick vi till Minimarket & Deli och handlade lite - vatten, läsk och potatis. Amanda och Johanna fick varsitt Lollo & Bernie mjukisdjur. Amanda fick giraffen Lollo och Johanna fick björnen Bernie.

De somnade efter varsin liten saga ca kl 20.45. De sover i varsin del av bäddsoffan. Vi möblerade om lite så de inte står precis bredvid varandra, utan mer som ett L i vardagsrummet.

Jag och Daniel sitter på terrassen nu och njuter. Kl är 21.15 och termometern visar 28,5 grader. Det blåser en hel del men det är varma vindar!!! Det blir inte så sent i dag. Det känns att vi varit uppe i många timmar nu.......


Tisdag 6 juni 2006
I dag är det Sveriges nationaldag.

Johanna vaknade vid 6.15. Då kände jag mig ändå ganska pigg. Jag och Daniel somnade väl vid 22 i går. Har sovit bra, dock är sängarna lite väl hårda.... Har trixat lite med AC-n bara. Ibland var det för kallt och i bland för varmt. Det tar väl ett tag innan man hittar en bra läge. Jag och Johanna satt en stund på terrassen innan Daniel och Amanda vaknade vid 07.10. Då var det redan 25,5 grader där ute. Härligt! Skönt att det fläktar också.

Vi var vid frukostbuffén vid 8 ungefär. Mums! Satt ute och åt. Amanda åt mjölk och chokladflingor, lite macka, ananas och aprikos. Johanna åt smörgås och drack mjölk.

Efter frukosten gick vi till poolen. Vi låg vid en av barnpoolerna. Poolområdet är omgjort sen förra året och nu är det 6 pooler varav 3 st är barnpoolen med en massa roliga figurer i, Lollo, en bläckfisk, en säl och en liten rutschkana.



"Bläckfisk-poolen" - den var 60 cm djup.



"Lollo-poolen" - den var också 60 cm djup.



"Bernie-duschen".

Tjejerna är helvilda i vattnet och Johanna vill bara hoppa från kanten. De åt varsin glass på förmiddagen. Jag tog en Frozen Strawberry Daquiri (= hädanefter förkortad FSD). Daniel tog en öl.



Frozen Strawberry Daquiri.

Vid 12 gick vi hem och åt lunch. Tjejerna åt fiskbullar och potatis. Jag och Daniel tog varsin smörgås. Efter lunchen så sov Amanda och Johanna. Johanna sov ca 3 timmar och Amanda ca 2,5 timme. Efter tuppluren gick vi till poolen och åt glass. Sen badade vi och var med lite grann på vattengympan som började kl 16.30. Vi gick hemåt vid 17.30. Vi hade bokat bord på Fino till kl 19.00. Så innan dess duschade vi och bytte om. Vi tog vagnarna till tjejerna och gick en sväng innan middagen. Jag och Daniel åt Toast Skagen till förrätt. Sen en rätt som heter "Surf & Turf" till varmrätt. Den bestod av 150 gr Tournedos och ett spätt med 3 tigerräkor på.  Till det tog vi ris och jag tog bearnaisesås och Daniel tog aioli. Tjejerna åt från L & B menyn. I dag bjöds det: pizza, fiskpinnar, kyckling, hamburgare, pasta penne, pommes frites, köttfärssås.



Toast Skagen - suveränt god!!!

Kl 20.30 så började barnshowen i Lime bar - björnshowen. Den kollade vi på. Amanda blev helt i extas när hon såg dem - kul !

Kl är nu 21.40 och vi sitter på terrassen. Daniel löser pysseltidning. Tjejerna sover. Termometern visar 25 grader. Det har varit jättevarmt i dag. Det är inte länge man orkar ligga och sola utan att svalka sig. Vi är alla lite röda av solen, tjejerna bara lite lite grann.


Onsdag 7 juni 2006
I dag sov vi ända till strax efter 7. Skönt! Låg och mös lite i vår säng allihopa innan vi gick upp. Vi packade ihop badkassarna och smörjde in oss. Sen gick vi och "paxade" solstolar vid "bläckfisk-poolen" - samma som i går. Sen gick vi och åt frukost. Mums! Jag och Johanna gick till minimarketen efter frukosten och handlade vatten, lite lunchmat till tjejerna (köttbullar, korv, makaroner) och lite vattenleksaker (hink, spade, sil, vattenkanna). Låg vid poolerna hela förmiddagen. Det är jättevarmt i solen så man badar mycket. Vi gick en sväng till lekparken vid Lollo & Bernies miniland. I dag åt vi lunch på La Tasca. Amanda och Johanna åt från L & B menyn. Jag åt en räk- och avocadosallad och Daniel åt en grekisk sallad. De var helt OK.



Johanna i Lollo-poolen.



Johanna och Amanda leker i poolen.

Tjejerna sov middag, mellan ca kl 13-15. När de vaknat åt de lite mellis. Frukt och riskaka. Sen bar det av till poolen igen. Eftermiddagssolen är jätteskön, inte alls lika "stekande". Vi var kvar vid poolen till ca kl 17. Då gick vi hem och duschade och så. Idag gick vi och åt middag på en kinarestaurant som ligger på väg in mot Ayia Napa centrum. Jag och tjejerna åt kyckling med champinjoner och bambuskott och ris. Daniel åt kyckling szechuan. Ganska gott, men ingen superhöjdare...



Jag på Kinarestauranten.

På vägen tillbaka köpte vi lite "huvudbonader" som jag ska ha för att inte bli så varm i knoppen av solen. *ler* Det känns ibland som om hela hjärnan kokar i värmen...

Vi satte oss i Lime bar och tog en drink. Daniel tog en Irish Coffee och jag en FSD. Tjejerna åt glass.



Kl 20.30 var det dags för björnshowen. Efter den gick vi hem. Tjejerna var jättetrötta. Kl är nu 21.35 och vi sitter på terrassen.


Torsdag 8 juni 2006
Vi fick sovmorgon i dag - ända till 7.30. Lyxigt för att vara i vår familj! Frukost åt vi mellan 8.30-9.30. Skönt att äta utan att behöva stressa. Johanna åt 2 kokta ägg, utan gulan... Legat vid poolerna i dag också.



Jag och tjejerna i poolen.

Vi åt lunch hemma. Amanda och Johanna åt kokt korv och makaroner. Jag och Daniel åt baguette med pålägg. Jag gick tillbaka till poolen efter lunch och låg och "stekte" lite i solen - så nu ser jag ut som en kräfta. Tjejerna sov ca 2 timmar. Efter vilan gick vi och åt glass vid poolen. Därefter blev det en tur till Lollo & Bernies miniland och lekpark.



Lollo & Bernies miniland.



Johanna åker rutschkana i lekparken.

Badade i poolen till kl 17, då gick jag hem och duschade. Daniel och tjejerna var kvar ett tag till. Nu sitter vi på terrassen - nyduschade allihopa. Jag och Daniel tar lite dricka. Tjejerna äter chips. Bra att de får i sig lite salt i värmen. Kl är 17.50. Kl 19 har vi bokat bord på Fino. Jag ska nog äta någon fisk i dag och ev Toast Skagen till förrätt - för den var jättegod! Skriver mer sen.....

Till middag åt jag grillad lax med ris och bearnaisesås. Daniel åt grillad tonfisk med salsa på vattenmelon, chili och koriander. Till det kokt potatis. Middagen gick på 29.25 CYP.

Gick en sväng och handlade lite dricka i minimarketen. Sen kollade vi på björnshowen och var med en stund på minidiscot.

Nu är kl 21.15. Daniel läser saga för Amanda, jag har läst för Johanna.


Fredag 9 juni 2006
Sov ända till 7.30. Johanna är lite hostig. Åt frukost och låg sen vid poolen. Åt lunch hemma. A + J åt köttbullar i tomatsås (på burk) och Felix pulvermos. De åt jättebra! Sen sov de ca 2 timmar. Jag och Daniel sov också en stund. Skönt. Sen gick vi till poolen och åt glass till mellis. Badade lite till. Sen duschade vi och så. Efter det gick vi och spelade minigolf i värmen. Tjejerna försökte, men det var ganska svåra banor...



Amanda spelar minigolf.



Daniel hjälper Johanna.

Innan middagen gick vi på Happy Hour på Lime bar (det är happy hour mellan kl 18.30-19.30 = 2 drinkar till priset av 1). Jag och Daniel tog varsin Tropical - en exotisk drink. Jag tyckte den var sådär, men Daniel tyckte den var jättegod.

Kl 19 åt vi på Fino. Jag åt tournedos, pommes och bearnaisesås. Daniel åt Mixed grill (kyckling, lamm, fläskkött) med pommes och grönpepparsås. Tjejerna åt som vanligt från L & B buffén.



Min tournedos.



Amanda med buffébrickan från Lolle & Bernies buffé i Fino.


På fredagar är det "aktivitetsfri dag", så det var alltså ingen björnshow eller minidisco. Vi gick och köpte vykort och frimärken. La tjejerna när vi kom hem. Sen satt vi och skrev vykort. Låg och läste lite innan vi släckte. Det blir inga direkta sena kvällar, man blir ganska trött av allt solande och badande.


Lördag 10 juni 2006
I natt har J hostat jättemycket. Vi har sprungit upp flera gånger då hon varit lite ledsen. Tur att vi hade Ventoline med, den hjälper lite i alla fall. Sov till 7.30. Amanda vaknade först i dag. Kors i taket. Gick och tog platser vid poolen innan vi gick och åt frukost. Legat vid poolerna hela dagen. Kl 12 var vi med på vattengympan. Kul! Åt lunch på La Tasca. Daniel åt pizza och jag åt en Club Sandwich med pommes. Gott. Tjejerna åt från L & B buffé. Efter lunch vilade tjejerna en stund. Inte så länge i dag. Det tog lång tid innan de somnade. Daniel var kvar hemma. Sov lite och låg och läste. Jag låg vid poolen och sov en stund i skuggan. Solade lite också. Vid 16.30 åt vi glass vid poolen. Amanda och Johanna badade lite i lilla poolen innan vi gick hem. Nu är kl 18 och vi har duschat. Ska äta på Fino kl 18.30. Kl 19 är det fotbollsVM - Sverige spelar mot Trinidad/Tobago. Den visas på storbildstv i Lime bar.

Vi har nu precis lagt tjejerna. Har kollat på Ministars. Innan dess var det fotboll i Lime bar. Daniel satt inne och kollade på matchen - andra halvlek. Vi tjejer satt ute och ritade och åt glass. Mysigt. Jag tog 2 st FSD. Åt god middag på Fino innan fotbollen. Jag åt som vanligt tournedos, ris och bearnaisesås. Daniel åt lammfilé med sparris, timjansås och potatisgratäng. Amanda och Johanna åt inte så mycket i dag. Vi ska lägga oss nu. Är helt trötta.... Hoppas att J sover bättre i natt trots hennes hosta.


Söndag 11 juni 2006
I dag vaknade Johanna vid 7.15. Amanda väckte vi vid 8 ungefär. Johanna hade feber i morse när hon vaknade, 38.6. Hon har hostat mycket i natt. Hon fick en alvedon. Efter frukost gick vi till poolen. Johanna åt inte så mycket frukost. Vi har försökt hålla henne i skuggan. Lunch åt vi hemma. Amanda och Johanna åt korv och makaroner, jordgubbar till efterrätt. Amanda åt en hel tallrik mat. Johanna åt litegrann i alla fall. Hon är ändå pigg. Sen sov de en stund. Jag gick och surfade lite på internet. 30 minuter kostar 1,20 CYP = ca 20 kr. Jag laddade mitt kontantkort till mobiltelefonen. Såg på lönekontot att skattepengarna kommit - tack så mycket! Låg sen vid poolen, i solen och skuggan om vartannat. Drack 1 FSD. Daniel och tjejerna kom till poolen efter vilan. Badade en stund och åt glass. Vid 17.30 gick vi in till Ayia Napa - till Paula´s restaurant. Jag åt jättegott fiskspett med bakad potatis. Daniel åt plankstek. Tjejerna åt pannkaka med sylt och lite glass till efterrätt.



Mitt grillspett på Paula´s.



Daniels plankstek på Paula´s.



Daniel på Paula´s.

Det tog ca 25 minuter att gå dit, enkel väg. När vi kom tillbaka till hotellet satte vi oss i Lime bar. Vi kollade in björnshowen. Pelle och Johanna & co kom och satte sig med oss så vi satt och pratade. Jättekul! I morgon ska vi ut och äta middag med dem, på en mexikansk restaurant.



Jag och tjejerna innan björnshowen.

Kl är nu 22 och tjejerna har precis somnat. Johanna hade 38.4. Hon fick en alvedon och lite hostmedicin. Hoppas hon kan sova i natt. Vi ska också gå och lägga oss snart...


Måndag 12 juni 2006
Hämtade in Johanna till oss vid 6 i morse då hon hostade så mycket. Hon hade 38.1 i feber. Hon somnade om och sov till 8.30. Amanda vaknade vid 8. I dag var det mycket folk vid frukosten, antagligen för att vi var lite senare i dag. Många åker hem idag då det är "bytesdag". Gick till poolen "som vanligt" efter frukosten. Badade i den stora "kantiga" poolen. Emil och Ida (grannbarnen hemifrån gatan) badade där också så det tyckte tjejerna var kul. Tjejerna har suttit under parasollet och lekt och ritat. Nu ska vi snart äta lunch. Amanda och Johanna ska äta fiskbullar och potatis.

Kl är 17.45 och vi har precis duschat. Johanna sov 2,5 timme förut och Amanda 1,5. Jag sov 1 timme. Skönt! Badade lite efter middagsvilan. Kl 18.30 ska vi träffa Pelle, Johanna & co. Vi ska gå till en mexikansk restaurant, ca 10 minuters promenadväg in mot Ayia Napa.

Nu har vi kommit hem från middagen och lagt tjejerna, de var jättetrötta. Det var gott med mexikansk mat. Jag och Daniel åt enchilladas. Johanna åt mest nachos och guacamole. Den var jättegod! Vi vuxna fick i oss några tequila.....



Nachos "special" - med guacamole, gräddfil med mera.

Efter middagen gick vi till hotellet och satt i Lime bar och tog några drinkar. Ungarna lekte med varandra. God natt!


Tisdag 13 juni 2006
Jag kunde inte somna i går kväll. Klockan var säkert 1 innan jag sov. Vi hade då lyft in Johanna in till oss då hon hostade så mycket. Jag vet inte om det var alkoholen som gjorde att jag inte kunde sova (3 FSD + 2 tequila). *ler*

Johanna vaknade vid 7.30 i morse och Amanda vid 8. Legat vid poolen på fm. Ätit glass, solat och badat. Tjejerna har suttit och ritat i sina målarböcker. Nu är kl 13.45 och tjejerna har precis ätit lunch och lagt sig. Vi har också ätit lunch och ska också vila lite......

Johanna sov 2,5 timme och Amanda ca 1,5. Jag och Daniel sov 1 timme ungefär. Vi gick aldrig tillbaka till poolen, så jag hämtade våra grejer. Tjejerna ville vara hemma och leka i stället. Vi spelade UNO och kollade lite på tv - SVT Europa. Skönt att inte vara ute i solen och värmen hela tiden.

Kl är 21.30 och vi har precis lagt tjejerna. Innan middagen tog vi en drink i baren - FSD. Åt middag på Fino kl 19. Jag åt Surf & Turf med pommes och bearnaisesås. Daniel åt lammkotletter i vitlök med bakad potatis och getostkräm. Getostkrämen var jättegod tyckte Daniel. Tjejerna åt från L & B buffén.  Efter maten gick vi en sväng och tog lite kort på poolområdet. Gick till lekparken också. Sen kollade vi på björnshowen och var med lite på minidiscot. Jag och Daniel ska spela lite kort nu. Vi hade tänkt att åka på en badbåtsutflykt på torsdag med Pelle, Johanna & co, men Pelle hade kollat med receptionen och tydligen så hade de inte kommit igång med dessa båtutflykter ännu. Tråkigt, för det hade varit kul.


Onsdag 14 juni 2006
Johanna vaknade vid 7.30. Hon har hostat en del i natt men inte jättemycket. Hon hade ingen feber i alla fall, 36.7. Skönt. Amanda sov ända till 8. Vi har badat i poolerna på fm. Solat och ritat. Har precis ätit lunch nu och tjejerna ska sova. Johanna sover redan men Amanda har inte somnat ännu. Ev tar vi också en tupplur. Sitter på terrassen, det fläktar skönt här.....

Johanna och Amanda sov ca 2 timmar. Daniel var hemma med dem. Han låg och läste och sov en stund. Jag låg vid poolen och solade. När tjejerna vaknade ville de inte gå tillbaka till poolen så vi lekte hemma. Det var mysigt. Gick och spelade minigolf innan middagen. Kl 18.30 hade vi stämt träff med grannarna Pelle, Johanna & co. Gick till vänster ut på "huvudgatan" och åt på någon cypriotisk restaurant där de hade bra lekplats för barnen. Maten var sådär..... Amanda och Johanna åt Chicken Nuggets och pommes frites. Vi vuxna åt kött och pommes. Sen gick vi till Lime bar och kollade på det som var kvar på björnshowen. Vi satt ute på terrassen vid Lime bar och tog varsin drink. Jag och Johanna (grannen alltså) tog varsin FSD och killarna varsin Vodka Shark (typ vodka + red bull).

Nu är kl 22.20 och vi har lagt tjejerna. Vi ska också lägga oss snart. God natt!


Torsdag 15 juni 2006
I dag vaknade jag först av alla - kl 8. Jätteskönt att sova så länge! Johanna och Amanda vaknade strax därefter. Efter frukosten gick vi en sväng till Nissi Beach. Det var lika fint som förra året.



Nissi Beach.

Tjejerna tyckte det var kul att leka i sanden och bada i vågorna.



Daniel och tjejerna på Nissi Beach.



Johanna på stranden.

Vi var inte där så länge. Gick tillbaka till poolen sen. Visst är det fint på stranden, men det blir ju sååå sandigt och saltigt. Jag är nog mer "pool-typen" tror jag. *ler*



Vi träffade på Bernie när vi skulle gå och handla.

Vi åt kräm, mjölk och smörgås till lunch. Tjejerna åt jättebra. De tyckte nog att det var gott med kall mat i värmen. Sen sov dem 1,45 - 2 timmar. Jag låg vid poolen och solade. Det har varit jättevarmt i dag och inte blåst så mycket. Fick SMS av Cathrine i dag. De har fått en dotter till - roligt! Hon kom med planerat kejsarsnitt då hon låg i säte.



Daniel fixar mellis till tjejerna.

Innan middagen kl 18.30 på Fino så satt vi i Lime bar. Jag ringde hem och pratade med pappa. Allt var bra därhemma. Daniel tog en Dry Martini.



Jag njuter av kvällsolen i Lime bar, även om jag ser lite sur ut. *ler*



Jag och tjejerna i Lime bar.

Jag åt Surf & Turf till middag. Daniel åt "veckans fisk" med tillbehör. Efter middagen gick vi och shoppade lite på andra sidan gatan. Jag köpte ett par solglasögon och lite armband. Tjejerna fick varsin leksak och en torped att ha att leka med i poolen. Sen tog jag en FSD och Daniel en Sunwing Coffee (kaffe + amaretto + grädde) i baren. Gick hem vid 21. Det var inga shower i dag. Spelat UNO och läst saga för tjejerna. Kl 22 spelar Sverige mot Paraguay i fotbolls vm så Daniel ska gå tillbaka till Lime bar och kolla på den matchen tillsammans med Pelle. Jag stannar hemma med tjejerna och sover för jag är jättetrött!


Fredag 16 juni 2006
Daniel kom hem vid 23.45 i går. Sverige vann med 1-0. I morse vaknade jag vid 6.45 redan. Amanda och Johanna vaknade runt 7.15.

I dag har vi legat vid den stora "kantiga" poolen. Tjejerna tycker det är så bra att bada där, eftersom det finns en stor trappa att gå ner på. Vi åt kräm, mjölk och smörgås till lunch i dag också. Sen sov tjejerna till kl 16. Jag låg vid poolen och stekte. Satt och pratade med grannen Johanna. Vi gick och köpte varsin FSD. Mums va den är läskande i värmen !!! Det säger bara slurp... Jag gick hem en sväng sen. Vi gick tillbaka till poolen ett tag allihopa och tog ett dopp. Har nu duschat och fixat oss. Äter på Fino även i dag, bokat bord till kl 19. Ska ev ut och shoppa lite innan. Ska köpa Ouzo och några t-shirtar till tjejerna.

Nu är kl 22.35 och vi har precis lagt tjejerna. Var och shoppade innan middagen. Hittade varsin gul t-shirt till tjejerna och några tändare. Sen tog vi en drink på Happy Hour i baren - FSD. Till middag blev det Surf & Turf med pommes och bearnaisesås. Gick tillbaka till Lime bar efter middagen för ytterligare en drink, i väntan på Ministars. Kollade på barnen som uppträdde och var med på minidiscot. Vi såg även 30 minuter på familjeshowen som började kl 22. I dag var det "The great 80's". Duktiga sångare/sångerskor. Johanna somnade i vagnen och Amanda somnade nästan i Daniels knä.



Johanna sover i vagnen.

Amanda somnade så fort vi la henne på kudden. Det kommer nog jag också att göra. Det svider lite här och var på mig i kväll. Det känns att solen har tagit i dag.....


Lördag 17 juni 2006
Jag och Daniel vaknade före barnen, strax efter 7. Efter frukosten gick vi till poolen, den stora kantiga i dag också. Åt glass på fm. Solade och badade. Gick hem vid 13 och åt lunch. Amanda och Johanna åt köttbullar och potatismos. Jag och Daniel tog varsin macka. Tjejerna sov middag och jag låg vid poolen och solade. Daniel och tjejerna kom dit vid 16.45. Badade och köpte med glass hem som vi åt på terrassen. Duschat. Jag har packat ner de saker som vi inte kommer använda något mer. Skönt att ha det gjort. Nu längtar man hem till Sverige, till huset och släktingarna! Hoppas att det fina vädret håller i sig till midsommar.

I morgon ska vi äta middag på Fino tillsammans med Pelle, Johanna, Emil, Ida och Johannas föräldrar. Det ska bli kul med en trevlig avslutning på denna semester!

Innan middagen tog vi varsin FSD på Happy Hour i Lime bar.



Johanna och Amanda pussas i Lime bar.

Kl 19 åt vi middag på Fino i dag. Daniel åt vegetarisk pasta. Den var jättegod. Den innehöll fetaost, oliver, tomater, purjolök, paprika och morötter.



Daniels pasta.

Vi kollade på Ministars. Ida var med och uppträdde som Carola tillsammans med några andra tjejer. Hon var jätteduktig!!!

Kl är 21.30 och tjejerna sover nästan. Det blev en "tidig" kväll i dag. Jag och Daniel löser lite korsord och sudoku. Ska väl sova snart.

Nu är det bara en hel dag kvar på denna semester. Det känns skönt att åka hem nu, men ändå lite sorgligt att "det är slut för denna gång".


Söndag 18 juni 2006
I dag vaknade tjejerna kl 7.15. Gick till poolen efter frukosten. Badade, solade, ritade och åt glass - som vanligt alltså!



Johanna, Daniel och Amanda i poolen.

Åt lunch hemma vid kl 13. Tjejerna somnade vid 14. Jag och Daniel passade på att packa medan de sov. Låg och löste sudoku ett tag också. Tjejerna sov i ca 1,45 timme. Vi fick aldrig tillbaka till poolen då tjejerna hellre ville leka "hemma". Daniel gick och hämtade våra grejer och passade på att själv ta ett sista dopp i poolen. Vi lekte inne och läste sagor. Duschade och så. Sen gick vi och spelade minigolf. Vi gick och frågade om Emil och Ida ville följa med, så det gjorde dem. Sen mötte vi upp de andra i Lime bar. Vi hann med en FSD före middagen som vi alla åt tillsammans på Fino.



Jag och Amanda under vår sista middag på Cypern.

Vi var lagom klara till 20.30 då vi kollade på den sista björnshowen. Sen gick vi och handlade lite Ouzo och lite vykort med Lollo & Bernie på. Vi betalade även vår räkning, för alla middagar på Fino, dricka + luncher på La Tasca + lite drinkar i Lime bar som vi hade skrivit upp på rummet. Totalt 323 CYP. Vissa dagar betalade vi kontant.

Nu är kl 22 och vi har packat lite till. I morgon blir en resedag. Hoppas att allt går bra. Bussen hämtar kl 11.50 och vi får checka in bagaget här på hotellet mellan kl 9-9.55. Tack och god natt!


Måndag 19 juni 2006
Jag har sovit oroligt i natt. Vaknat flera gånger och bara vridit och vänt på mig. Kl 7 gick jag och Daniel upp. Packade lite. Tjejerna vaknade vid 7.20. Åt tidig frukost. Hämtade en bagagevagn efter frukosten. Kl 9 checkade vi in bagaget. Jättesmidigt att kunna göra det direkt på hotellet. Då slipper man allt sånt sen på flygplatsen. Efter det satt vi i lägenheten och kollade på DVD - "Ice Age". Roligt!



Daniel och tjejerna i väntan på att åka hem.....

Vi gick till receptionen och checkade ut vid 11 ungefär. Bussen åkte 11.55. Det tog 35 minuter till flygplatsen. Johanna somnade och sov ca 10 minuter. Vi köpte lite Halloumi-ost och en flaska whisky på taxfree. Jag kollade på parfymer men det var jättedyrt. Planet gick 15 minuter efter beräknad avgång, men flygtiden beräknades till 3,55 timmar. Resan gick jättebra. Tjejerna kollade lite på film, målade i målarböckerna. Daniel fick kyckling, curry och ris. Jag fick laktosfri mat - kyckling och ris. Kycklingen var jättetorr.... Amanda och Johanna fick köttbullar, pasta och tomatsås. De åt upp nästan allting. Sen fick de varsin påse ostbågar, som de inte orkade äta upp. *ler* Vi landade enl plan, kl 17.45 på Arlanda. Vi fick vänta en bra stund på väskorna och vagnarna. Vi stannade på Mc Donalds i Moraberg och köpte varsin hamburgare till mig och Daniel. Tjejerna somnade i bilen. Vi var hemma innanför dörren runt 20.00. Johanna la vi bara upp i sängen och hon sov vidare. Amanda vaknade till och hjälpte oss att packa upp lite. Hon fick en macka för hon var lite hungrig. Hon somnade jättefort när vi la henne.


Borta bra men hemma bäst! Det är härligt med semester och miljöombyte, men det är såååå skönt att komma hem igen!!! Man uppskattar det man har hemma på ett helt nytt sätt när man varit hemifrån ett tag.
 



 

Start | Dagbok | Lägenheten | Poolområdet

Webbplatsen uppdaterades torsdag 05 februari 2009