December 2006
 

Start
Uppåt
Januari 2006
Februari 2006
Mars 2006
April 2006
Maj 2006
Oktober 2006
November 2006
December 2006

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Tisdag 12 december 2006
Vi har inte skrivit här på länge.

Förra söndagen var vi på julmarknad på Torekällberget. Det var mysigt!



Tjejerna fiskade fiskdamm och red ponnyridning. Ponnyridningen var en riktig succé!!!




Amanda och Johanna i väntan på att få rida.




Amanda på hästen.




Johanna på hästen.


Efter julmarknaden åkte vi till Fredric och Linda, för att fira Fredric som fyllde 30 år.

Förra veckan gick tjejerna på dagis hela veckan och var friska. Kors i taket !!! I torsdags kväll blev dock Johanna magsjuk och kräktes på kvällen. Daniel var ute med jobbet då. Hon kräktes bara en gång sen var det inget mer. Skönt! Jag hade tagit ledigt i fredags för att vi skulle åka och köpa julklappar och så, men vi höll oss hemma då Johanna inte skulle smitta andra plus att man vet ju aldrig om hon skulle må dåligt igen.

I lördags åkte vi till Skärholmen och handlade julklappar. Efter det åkte vi till min pappa en sväng. Min mamma var iväg på damlunch. Vi var bjudna till Pär på middag, pappa också, så han åkte med oss dit. Vi var där vid 14 ungefär.



Johanna och Amanda hemma hos Pär.


Vi kollade på Sällskapsresan 2 på video, drack glögg, åt middag och efterrätt. Johanna somnade som en stock i bilen på vägen hem så henne var det bara att bära upp i sängen. Amanda var vaken ett tag till och kollade på tv med oss. Hon är så mysig och gosig den där extra stunden på kvällen när hon är själv uppe med oss. Hon blir så kelig när hon börjar bli trött! *ler*

I söndags var vi på 3-års kalas hos Sofie! Det var jättekul !!!



Alla barn satt vid ett eget barnbord.




Jättefin tårta !




Självklart var det även fiskdamm. Barnen fick jättefina presenter i påsen!


I går måndag var det min tur att bli magsjuk. Jag kände mig lite krasslig redan i söndags kväll, med magont och allmänt hängig. Sen i går morse så kräktes jag. Vi var hemma hela familjen. Tjejerna får inte gå på dagis när någon familjemedlem är magsjuk. Vi är hemma i dag också men ska gå och jobba och gå på dagis i morgon. Jag har inte mått mer dåligt efter i går morse. Skönt att det inte var något som satt i länge.


Söndag 17 december 2006
Då Amanda kräktes i tisdags så var de ju inte på dagis förra veckan och missade då även luciafirandet. På onsdag morgon så gick de omkring här hemma med luciakrona och ljus i handen och sjöng lite julsånger för oss.



Våra små lucior.


I torsdags åkte vi upp till mina föräldrar i Kransen. Vi sov kvar där allihopa. Jag jobbade i fredags. Daniel, tjejerna, min mamma och min bror åkte och hälsade på min mormor på dagen. Sen hämtade Daniel mig vid 15 på jobbet. Då var tjejerna kvar hos mormor och morfar. De skulle sova där till i lördags, då de skulle gå på Skansens julmarknad. Jag och Daniel åkte till Södertälje och handlade lite julklappar. Sen gick vi och åt middag på The Eagle - "vår" restaurant. Det var hur gott som helst. Vi åt tzatziki med vitlöksbröd till förrätt. Jag åt oxfiléplanka till varmrätt och Daniel åt entrecote. Jättegott! När vi kom hem slog vi in julklappar och kollade på film. Mysigt !

I går gjorde vi knäck och var och köpte en julgran på Plantagen. Det blev en kungsgran i år igen. På eftermiddagen kollade vi på Mission Impossible III, den var bra. Till middagen kom mamma, pappa och brorsan ner med tjejerna. De stannade kvar på middag och åkte hem efter julkalendern.

I dag har vi klätt vår fina gran.

    

Innan granen var klar.                                              Amanda hjälper också till.




Tjejerna hänger upp lite grejer.




Den färdiga granen.


Jag och Daniel åkte till Coop och handlade på förmiddagen. Tjejerna hade ingen lust alls att följa med så de var hos Ulla och Pelle så länge. Vi köpte de sista inför julen, d v s skinka, prinskorv etc. På eftermiddagen gjorde vi köttbullar. Så det blev det till middag idag, med potatismos och brunsås. Mums!



Allihopa rullade köttbullar!




Fina va?!?!


Tisdag 26 december 2006
Nu är vi hemma efter att ha varit borta nästan hela julen. I lördags fm (23/12) åkte vi upp till Kransen till mina föräldrar. Vi klädde granen och killarna bastade som vanligt på kvällen. Sen blev det provsmak av skinka, sill m m. Mums!



Mormor (min mamma), Amanda och Johanna klär granen.




Amanda fick ta stolen till hjälp för att nå upp!




En förväntansfull tjej!




Johanna myser i fåtöljen framför Bolibompa.


Vi firade julafton där också. Min mormor kom vid 12 på julafton. Tjejerna längtade efter att få öppna sina julklappar.



Johanna hjälper mormor med potatisen.




Den färdigklädda granen och julklapparna.


Vi kollade på Kalle Anka och sen öppnade vi julklapparna efter det och därefter middag. Det blev lite omvänd ordning i år, men vi åt lunch så sent så vi var inte hungriga efter Kalle.



Amanda kollar på Kalle Anka.




Daniel och jag framför tvn.


Tomten kom med några julklappar. Tjejerna tyckte att det var jättekul när han kom. Vi såg när han kom gående på gården, genom fönstret. Enligt Amanda så var det "samma tomte som förra året". *ler*



Tomten delar ut klappar.




Amanda hjälpte tomten med att dela ut paketen.


Tjejerna fick jättemycket julklappar, vi fick också en massa fint!!!



Amanda, min mamma och min mormor vid middagen.




Min pappa, Johanna och Daniel vid middagen. Min bror var ute och hämtade mer mat så han fastnade inte på bild.




Johanna provar mormors revbenspjäll.


Vi åkte hem till Järna på morgonen på juldagen. Packade upp, duschade och så. Sen åkte vi till Ulla och Pelle för att fira juldagen med Linda, Fredric, Thomas, Annelie, Margit och May-britt. Det var trevligt. Vi fick jättegod mat, potatisgratäng och helstekt oxfilé. Sen blev det ännu mera julklappar.
 


Tjejerna hjälper till att lägga ut våra julklappar under granen.


Fredag 29 december 2006
Den 29 december 2006 så fyllde Johanna 3 år. Då det är mitt i jul- och nyårstider så har vi valt att även i år fira henne i januari. Vi kommer att ha barnkalas lördagen den 13 januari och kalas för släkten söndagen den 14 januari.

Då Johanna hade kommit in till oss fram på morgonkvisten så firade vi henne i vår säng, med bullar med ljus i och mjölk att dricka. Tårtan sparade vi till kvällen.



Johanna visar att hon fyller 3 år!




Det blev ingen tårta till frukost, däremot bullar med ljus i och mjölk att dricka.


*

Presenterna som Johanna fick från oss - leksaksmat, nappflaskor till dockan, låtsaspengar, portmonnä, kaffeservis i porslin, klistermärken och pärlor att göra pärlhalsband av.



    

Johanna.                                                                Amanda.




Johanna och Amanda myser i vår säng och kollar på tv.


Efter lunch kom Ulla, Pelle och May-Britt ner och fikade en sväng och grattade Johanna. Senare på em kom mina föräldrar ner. De stannade kvar på middag och tårta och så sov de kvar tills i går lördag.



Johannas tårta.




Johanna blåser ut ljusen.



Söndag 31 december 2006
I dag är det nyårsafton! Linda och Fredric ska komma hit på nyårsmiddag.

Vi har varit lediga från jobbet i veckan. Skönt! I onsdags var vi till stan en sväng och handlade lite. Det blev ett duntäcke till Johanna, för hennes julklappspengar. Sen blev det 2 nya satinlakan till mig och Daniel + lite kläder till tjejerna. Sen handlade vi födelsedagspresenter till Johanna som blev 3 år i fredags ! Henne firade vi på morgonen med paket och fika.

På förmiddagen var vi en sväng till Babyland i Södertälje och kollade på vagn. Det är jättelång leveranstid, typ 15 veckor på vissa färger. Vi kunde inte riktigt bestämma oss.

Efter lunch kom Ulla, Pelle och May-Britt ner och fikade en sväng och grattade Johanna. Senare på em kom mina föräldrar ner. De stannade kvar på middag och tårta och så sov de kvar tills i går lördag.

Daniel åkte in till systembolaget i går och handlade lite öl och vin. Jag och tjejerna var hemma. De lekte jättebra med alla sina nya leksaker. De byggde en koja under trappen. På em så bastade dem. Christian och William kom också över och bastade. Jag var hos Sari under tiden. Sen kom Daniel och tjejerna över dit. Till middag åt vi pizza hemma. När tjejerna somnat för natten så gick vi över till Christian och Sari. Det var jättekul ! Var hemma vid 22.30 ungefär.

I dag är det lite grått och trist väder. Vi går väl ut en sväng sen.




 

Start | Januari 2006 | Februari 2006 | Mars 2006 | April 2006 | Maj 2006 | Oktober 2006 | November 2006 | December 2006

Sidan uppdaterades senast 2007-04-09 09:23