Vecka 18
 
Start
Uppåt
Vecka 15
Vecka 16
Vecka 17
Vecka 18
Vecka 19
Vecka 20
Vecka 21
Vecka 22
Vecka 23
Vecka 24
Vecka 25
Vecka 26
Vecka 27

 

 


Onsdag 17 januari 2007
Jag är i vecka 18 (17 + 1)
I dag har Daniel varit hemma med Johanna. Hon har haft över 39 graders feber. Jag lämnade Amanda på dagis i morse och åkte sedan och jobbade.

Jag känner av min rygg varje dag, det är ganska jobbigt. I morgon ska jag till läkaren på MVC för att prata om just ryggbesvären. Få se om jag ska gå till en kiropraktor.

Den 30 januari är det dags för ultraljud - längtar !!! Vi hoppas att den som gör UL-et kan se och säga vad det är för kön. Spännande!!!


Söndag 21 januari 2007
Jag är i vecka 18 (17 + 5)
I torsdags var jag hos läkaren på MVC. Jag blev sjukskriven 50 % t o m den 4 mars, till att börja med. Detta p g a mina ryggproblem. Jag kommer att jobba 3 dagar ena veckan och 2 dagar den andra. D v s jag jobbar alltid måndag + tisdag, varannan onsdag + att jag är ledig varje torsdag + fredag.

 

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här perioden är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att utvecklingstakten för foster är relativt lika under denna period, efter vecka 23 kan de sedan växa i snabbare eller långsammare takt och då är det svårare att avgöra hur många dagar fostret är.

Fostret:
Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

(Info från www.familjeliv.se)







 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:44