Dopet
 

Start
Graviditeten
Besök på MVC
Förlossningen
Dopet
Fotoalbum
Längd & Vikt
Framsteg+Kom ihåg
Lite rutiner

 


Rasmus döptes i Överjärna Kyrka, Järna, den 28 oktober 2007. Prästen heter Iwan Giertz och är samma präst som vigde oss.

Vår son döptes till Per Rasmus. Per efter pappa, farfar och morbror och Rasmus för att vi tycker så mycket om det namnet.

På morgonen så var jag och Ulla uppe i församlingshemmet och fixade ordning inför fikat efter dopet.Församlingshemmet där vi hade fikat efteråt.Johanna, Amanda, Jim, Rasmus Elinor och Sofie, i kyrkan innan dopet.

Allting gick jättebra och Rasmus var jättesnäll. Skrattade när han fick vatten på huvudet av prästen. :)Rasmus får vatten på huvudet.

Det blev ett härligt dop! Elinor och Jim är faddrar, precis som de är till Amanda och Johanna. Jag läste första bönen, Daniel läste en text om Jesu ord om dopet och tron, Jim läste en text ur evangeliet och Elinor läste en förbön. Amanda bar korset in och ut ur kyrkan och Sofie (Jim och Elinors dotter) hällde upp vattnet i dopfunten. Tanken var att Johanna skulle torka av vattnet på Rasmus huvud efter själva dopakten, men hon ville inte göra det när det väl var dags, så det fick Daniel göra. Det var kul att vi alla var så delaktiga!

Innan själva dopakten så fick alla barn komma fram i kyrkan för att kunna se bättre och vara med lite mer. När Rasmus var döpt så gick prästen runt i församlingen så gästerna fick hälsa på det nydöpta barnet.Jim, Daniel, Rasmus, Elinor, Eva, Johanna, Sofie och Amanda.

De psalmer vi hade valt var 21, 248, 193 och 383.

Efter dopgudstjänsten så bjöd vi på smörgåstårta, kaffe, läsk/mineralvatten och morotskaka i församlingshemmet. Det var jättegott och mysigt!Rasmus helt utslagen efter dopet.

Rasmus fick en massa fina presenter bl a; kläder, leksaker, mattallrikar, bestick och presentkort på Babyland.

Rasmus skötte sig exemplariskt hela dagen, som vanligt alltså ;)!!!Så här stilig var Rasmus efter dopet, när dopklänningen åkte av.Johanna, Rasmus och Amanda, hemma efter dopet.
 

Start | Graviditeten | Besök på MVC | Förlossningen | Dopet | Fotoalbum | Längd & Vikt | Framsteg+Kom ihåg | Lite rutiner

Sidan redigerades senast måndag 05 november 2007 07:12