April 2005

Start
Uppåt
Januari 2005
Februari 2005
Mars 2005
April 2005
Maj 2005
Juni 2005
Juli 2005
Augusti 2005
September 2005
Oktober 2005
November 2005
December 2005

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Måndag 25 april 2005
I går fyllde Daniel 30 år !!! I lördags så åkte vi och lämnade tjejerna hos farmor och farfar och faster. De skulle sova där tills igår. Mitt på dagen så åkte jag och Daniel in till Södertälje. Gick på stan och shoppade lite. Åt en snabblunch på Mc Donalds. Sedan så åkte vi till Torpa Pensionat i Södertälje Syd. Där fick vi ett jättemysigt rum - nr 15. Det hette också "Hoffröken Alette Wedel-Jarlsbergs rum". Det var deras "andra bröllopsrum". Jätteblommiga tapeter och gardiner och balkong med utsikt mot vattnet. Daniel visste om att vi skulle göra någonting och att vi skulle sova borta men inte vart. Vi var ju tvungna att tala om för tjejerna i veckan att de skulle sova hos farmor och farmor, så i alla fall Amanda, skulle vara lite förberedd på det. Vi sov 1,5 timme på eftermiddagen. Till kl 18.00 hade jag bokat bord på Restaurang Grillgården. Där åt vi först nachos med salsa, gräddfil och guacamole till förrätt, sedan tournedos, klyftpotatis och tryffelsås till varmrätt. Helt underbart gott. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet där vi tillbringade kvällen i sängen och kollade på tv och åt chips och godis.

Självklart vaknade jag "som vanligt" d v s vid 6 ungefär. Lyckades dock somna om ända till kl 8.15. Jätteskönt! Vi gick ner och åt frukost kl 9. Gott ! Innan vi åkte hem igen så åkte vi till Plantagen en sväng och köpte lite nya blomkrukor och lite hängamplar och väggamplar som vi ska ha på altanen och hänga Mårbacka-pelargoner i.

Det hade gått jättebra för tjejerna hos farmor, farfar och faster. De satt och åt lunch när vi kom. Amanda hade sovit bredvid faster, så Fredric för förpassad ut till soffan. Johanna sov i spjälsäng uppe i fasters gamla rum, vägg i vägg med farmor och farfar.

I går kväll åt vi glass, grädde, banan och non stop efter middagen, för att fira Daniel lite grann. Vi firade ju oss alla den 9 april.



Söndag 17 april 2005
I fredags var mormor och morfar här och hämtade Amanda. Hon är med dem på landet hela helgen, ända tills i morgon måndag !!! Vi saknar henne nu, hon har bara varit borta max 2 nätter förut och nu blir det 3. Det är lite tomt här hemma. Hon har det jättebra hos mormor och morfar, vi har pratat lite med dem, även om Amanda inte är så jättesugen på att prata med oss på telefon. Hon har fullt upp med annat. De har plockat pinnar och kottar och slängt i brasan, cyklat på 3-hjulingen, varit i skogen, lekt med vatten m m m m m m. I morgon lämnar de av henne på vägen hem. *Längtar !!!*

I går lördag var jag, Daniel och Johanna inne i Södertälje. Shoppade lite t-shirtar till tjejerna. Sedan var vi och lunchade på Mc Donalds. På vägen hem åkte vi förbi Plantagen och köpte lite penseér, spanska margueriter och lite nya blomkrukor att ha på trappen. När vi kom hem så planterade jag dem och Daniel målade lite på altanen. Johanna sov väl 2-2,5 timme i går också. Till middag så grillade vi kyckling och hade pommes frites och hemgjord timjansås. Supersmarrigt !!! Johanna tyckte också att det var gott, hon fick dock kokt potatis istället för pommes frites till.

I dag har vi varit hemma hos Sam, Cathrine och Filippa på Stora Essingen. På förmiddagen har vi varit hemma och pysslat i trädgården och bara njutit av det fina vädret. Vi åkte upp till dem när Johanna sovit middag. Hon sov mellan 12-14.30, då väckte vi henne. Vi var till lekparken en sväng och gungade, lekte i sandlådan och åkte rutschkana.

         

Johanna gungar.                                 Coola Filippa åker rutschkana.

Sedan bar det av hem till dem. Vi fick jättegod middag - baconlindad kycklingfilé med ugnsstekt potatis, morötter och rödlök. Till det serverades en creme fraiche med thai chili sås och vitlök i. Hur gott som helst !!!!!!!!!!!! Till dessert blev det blåbärs- och hallonpaj med vaniljglass. De hade tänkt på allt när det gällde min laktosintolerans !!! Det var mjölkfritt margarin i pajen, låglactos creme fraiche till såsen och lactosfri glass till desserten. Vilken omtanke ! Johanna har varit en solstråle hela dagen. Vi åkte hem vid 19.45 och hon somnade inte i bilen heller utan var glad och pratade på för fullt. Vi la henne så fort vi kom hem och hon slocknade på typ 1 minut. Hon sa inte ens pip.


Lördag 9 april 2005
Både jag, Amanda och Daniel fyller år inom loppet av 1 månad. Därför slog vi ihop våra födelsedagar och firade oss samtidigt - lördagen den 9 april 2005. Först bjöd vi på fika (tårtor, hembakta bullar och köpta kakor) och sedan på middag (thai-kyckling med ris och tillbehör) för de som ville stanna kvar på det.

 

Lite förberedelser.

 

         

Tårtorna !


Det var självservering.


Några av gästerna; min mormor Karin i soffan bredvid min pappa Torbjörn. Min mamma Gunilla på pallen, min storebror Pär i bakgrunden samt Daniels farmor Margit längst till höger.


Daniels mormor May-britt och farmor Margit.


Här kommer Amandas farmor Ulla, farfar Pelle och faster Linda gående till oss. Med sig har de Amandas cykel som hon fick. En 12 " röd jättecool cykel med stödhjul, vimpel, ringklocka, slanglås och "saker som man sätter på ekrarna som låter".


Ett glatt födelsedagsbarn !


         

Amanda öppnar paket.


Här är cykeln !


Daniel öppnar vårt paket som vi fick från Jim, Elinor och Sofie. Där i låg ett presentkort på Ving, precis vad vi önskade oss !!!


Elinors och Jims sötnos Sofie.


Faster med en febrig och pipig Johanna.....


     

 

Amanda blåser ut ljuset på tårtan. Hon lyckades på första försöket !


Daniels farbror Kalle till vänster, Daniels mamma Ulla och sedan min mormor Karin till höger och jag syns lite grann i högra hörnet.


Ingela, med bebis i magen, hugger in på tårtan !!!


Barnbordet: Sofie längst till vänster, sedan Annie och Marcos tjejer Julia, som är lika gammal som Amanda och Sofia som är 1,5 år.


Love tyckte det var kul att leka med kylskåpsmagneterna.


En sjuk Johanna fick dock i sig lite tårta i alla fall. Det var typ det enda hon åt den dagen.....


Sofia.


Sofie med nästan en hel kaka i munnen. *ler*


Min bästis Elinor !!!


Amanda och Love lekte med lite Play-doh lera som Amanda fick utav Christian och Jenny.


Både jag, Amanda och Daniel fick massa fina presenter.

Amanda fick bl a böcker, pussel, kläder, pärlor + pärlplattor, hinkar, spadar, skor, cykel, cykelhjälm etc.

Jag och Daniel fick bl a pengar och presentkort på Ving. Daniel fick en guldkedja av sin mamma, pappa, syster, svåger, bror, svägerska, mormor och farmor.
 

Onsdag 6 april 2005
I dag har jag jobbat igen efter att ha varit sjuk sedan i torsdags. Efter jobbet så åkte jag upp med tjejerna till frissan. Det var dags för klippning. Johannas lugg var så lång så hon såg ingenting och Amandas lugg hade också växt en hel del. Vi klippte även ganska mycket bak på Amanda. Det blev jättebra på båda två !!!!!! Det var första gången för Johanna att gå till frisören. Hon var lite ledsen och ville inte riktigt sitta still. Amanda däremot satt snäll som en ängel hela tiden. Hon tycker verkligen att det är kul att gå till frissan ! *ler*  **E


         

Nyklippta tjejer !!!
 

Lördag 2 april 2005
Jag har varit sjuk sedan i onsdags. Då vaknade jag och kände mig lite hängig men gick till jobbet ändå. När jag kom i onsdags så hade jag feber, så jag var hemma torsdag och fredag. I fredags kände jag mig mycket bättre på morgonen, hade ingen feber. Sen på eftermiddagen så kom febern tillbaka och den sitter fortfarande i. Vaknade i morse med 38,5. Låter inte så mycket, men jag har ganska låg normaltemp så för mig är det ganska högt. *tycker lite synd om mig själv - ler*

Daniel och tjejerna åkte ner till mormor och morfar på landet i dag. De har arbetshelg där och skulle släpa och elda en massa ris. Det tycker Amanda är kul. Jag har legat och halvslumrat i sängen från det att de åkte kl 8.15 till nu, 13.30. Ska nog krypa ner tillbaka i sängen snart....... Skönt att bara kunna ta det lugnt när man är sjuk. Man orkar inte så mycket annat.  **E



Johanna och Amanda på landet.




Amanda och Johanna ute på landet.




 

Start | Januari 2005 | Februari 2005 | Mars 2005 | April 2005 | Maj 2005 | Juni 2005 | Juli 2005 | Augusti 2005 | September 2005 | Oktober 2005 | November 2005 | December 2005

Sidan redigerades senast måndag 15 januari 2007 08:35