Augusti 2005

Start
Uppåt
Januari 2005
Februari 2005
Mars 2005
April 2005
Maj 2005
Juni 2005
Juli 2005
Augusti 2005
September 2005
Oktober 2005
November 2005
December 2005

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då.

Onsdag 24 augusti 2005
Nu har jag hunnit jobba i 3 dagar. Det känns lite segt. Johanna har nu haft 1 veckas inskolning, så det är lika mycket kvar. Det har gått så där. Både Amanda och Johanna har varit ledsna och så triggar de varandra.... För mer info, läs "Inskolning dagis -05" på Johannas sida.

I dag när jag kom hem från jobbet så såg jag att Johanna hade gjort sig illa i ansiktet. Hon hade tydligen ramlat ner från yttertrappen rakt ner i gruset/stenarna och skrapat sig. Det hon skrapat är näsa och panna. Hade blött en del näsblod men annars var det ingen större fara. Näsan är lite svullen också. Stackarn ! Tur att det inte är dags för dagisfotografering ännu. *ler*

I onsdags förra veckan så höll jag min allra första Tupperware-demonstration. Den var hemma hos Annie i Tullinge. Det var ganska nervöst men kul. Sålde för ca 3500 kr. Bra ! I går hade jag min andra demonstration hemma hos Elinor. Sålde då för ca 3200 kr. Också det var bra ! I går kändes det riktigt kul att stå "där framme" och prata. Det är ju en av orsakerna till att jag provar på detta - att försöka komma över min skräck att prata inför folk. Nästa vecka blir det e v en demo hemma hos Linda i Mölnbo.

Nu under semester så har vi hunnit köpa en ny säng till Johanna. En likadan som Amanda har, en vuxensäng 105 cm bred från IKEA. Hon sover jättebra i den !!!



Johannas nya säng !

I lördags (20/8) så var Elinor och jag i Södertälje och shoppade. Jim och Sofie var hemma hos Daniel och tjejerna under tiden och lekte.



Johanna och Sofie i sandlådan.

         

Johanna flinar upp sin inför kameran.....

Jag hittade ett par byxor, 2 par tröjor, lite underkläder och lite smycken + lite kläder till tjejerna förstås. När vi shoppat klart så åkte vi hem till oss. Det var toppenväder!



Elinor och en nyvaken Sofie.

Till middag grillade vi biff och kyckling och hade ris och bearnaisesås till. Supersmarrigt! Var ute hela eftermiddagen och mös i solen!



Jim, jag och Elinor.



Amanda och Sofie.


Torsdag 11 augusti 2005
Denna dag åkte jag, Daniel, Amanda, Johanna, Pelle och Ulla till Kolmården. Vi åkte hemifrån 8.30 och var på plats lagom till de öppnade kl 10.00.



Daniel och tjejerna vid lokatterna.



Johanna och Daniel kollar på en liten älgkalv.....



Bland det första vi gick till var Bamses Värld. Där hade de knappt öppnat så vi gick bara igenom detta och gick sedan tillbaka dit innan vi åkte hem.

         



Daniel, Johanna, Ulla, Amanda och Pelle vid "Bamses Värld".



Präriehundar.



Amanda kröp in i tunneln under präriehundarna och kom upp här !

Efter Bamses Värld gick vi dit där barnen får klappa djuren. Det var små getter och grisar. Både Amanda och Johanna tyckte att det var jättekul och var inte det minsta rädda för djuren.
                                                                                     








Efter detta så gick vi och kollade på en visning om rovfåglar. Intressant! Vi gick sedan mot tigrarna och ovanför dem fanns en rastplats under tak där vi åt vår medhavda lunch. Varm korv med bröd, senap och ketchup och dricka. MUMS !!! Klockan var då 11.15 ungefär. Kl 12.00 var vi på Delfinariet och kollade på en delfinshow. Både Amanda och Johanna tyckte det var jättekul. De var helt fascinerade båda två. Johanna satt helt paralyserad i mitt knä och tittade.



Delfinshowen. (Ursäkta bristen på bildkvaliteten.....)

Johanna somnade i vagnen direkt efter delfinshowen och sov i 1,5 timme. Skönt för henne!!! Dessvärre så missade hon ju en hel del djur, men men, det är inte så mycket att göra åt. Det var nog inte sista gången som vi besökte Kolmården.



Farmor Ulla och farfar Pelle kör Amanda uppför den låååånga backen mot aporna. Farmor ser lite trött ut !!! *ler*



Schimpanserna.



Savannen med några av dess alla djur. Bl a fanns där giraffer, zebror, noshörningar, gnuer och
maraboustorkar.







De två elefanterna.

     

Amanda i sin vagn iklädd regnskydd.                            Amanda och Johanna fick varsitt Bamse-paraply.



Daniel och Amanda vid eftermiddags-fikat. Äggmackor / skinkmackor med kaffe / varm choklad. Amanda åt en banan och drack en Mer. Johanna sov fortfarande i vagnen.....:





Pelle och Ulla mumsar äggmackor.

Efter picknicken så begav vi oss mot utgången. Johanna vaknade på vägen och låg och mös lite i vagnen. Ulla åkte linbanan och vi andra gick till Tropicariumet utanför entrén till Kolmården. Amanda och Johanna tyckte det var kul med alla ormar och fiskar.



En nätpytonorm.



Jag tror att detta var en diamantskallerorm.



En krokodil.



Innan utgången så finns en bassäng med bl a rockor som man får klappa om man vågar. Amanda och Johanna klappade en snabbis bara, de tyckte det var lite läskigt.

Vi åkte hemåt vid 15.00. Det tog ca 1 timme och 15 minuter hem. Amanda somnade i bilen nästan på en gång och sov hela vägen hem. Johanna var vaken och tyckte väl att det var lite tråkigt där bak medan syrran sov....


Tisdag 9 augusti 2005
I söndags efter lunch så lämnade vi Amanda och Johanna hemma hos farmor och farfar. Kl 18.00 skulle vår båt till Åland avgå. Vi åkte med Birka Paradise - den nya båten. Den var jättefin !!! Vi tog skruttgolfen upp till Kransen och parkerade den där. Sedan så tog vi tunnelbanan till Slussen. Skönt med lite egentid bara Daniel och jag.



Vår hytt - en "Birka Class". Den hade fönster, kylskåp och kassaskåp.



Daniel på väg ut från den fräscha toaletten.

Vi hade bokat bord i a la carte restauranten till kl 18.00. Mums !!! Vi åt en s k kryssningsmeny som bestod av 3 rätter:



Förrätt: Skaldjurssallad - innehöll räkor, kräftor, lite krabbkött och musslor. Sås till var lite sweet chili thai sås.



Varmrätt: Panerad sjötungafilé med sikromscreme och mild citronsås. Till det kokt potatis och bl a sparris, sockerärtor och ärtskott.



Efterrätt: Hallonmousse.

Allting var verkligen jättegott! Fisken bara smällte i munnen. Efter middagen så gick kollade vi när Carolina Klüft skulle springa 800 m. Hon vann loppet + hela sjukampen ! Efter det gick vi en sväng till Taxfree och handlade lite. Vi satt sedan i Copacabana bar ett tag. La oss inte så sent alls, somnade kanske vid 23. Skönt! Vi sov faktiskt ända till kl 07.40. Rekord ! Efter den goda frukosten gick vi upp till plan 10 och till Paradise Beach. Bubblade lite bubbelpool och satt i varsin solstol under de varma sollamporna. Det var mysigt, speciellt när det var alldeles grått och urrigt väder utanför.



Sollamporna på plan 10.

I går på dagen så satt vi ute på plan 10 och lyssnade på livemusik och åt god lunch. Jättemysigt - trots att vädret inte var så bra. Grått och mulet och lite småkallt. Vi kom i land vid 16. Tjejerna sov hos farmor och farfar till i dag tisdag också, så vi hade ännu en barnfri kväll i går. Mysigt. Vi åt mat från kolgrillen i Pershagen och kollade sedan på tv och slappade.

I morse vaknade vi 8.30 !!! Så länge har vi nog inte sovit på flera år. Superskönt ! Vi åkte och hämtade tjejerna så fort vi ätit frukost. Vi åkte sedan direkt till Jim, Elinor och Sofie. Vi var till Lekplatsen i Bromma allihopa. Tjejerna tyckte verkligen att det var toppen och vi tyckte också att det var kul. Man blev helt svettig av att fara runt som en tok där. Värre än ett träningspass nästan!!!

         

Johanna ska åka rutschkana.                                                                Sofie kommer farande !



Jag, Johanna, Amanda och Sofie i hoppborgen.



Det är även roligt för vuxna....... *ler*



Amanda åker bil.



Amanda och Johanna åker tillsammans.



Jim och Sofie i "klätterlabyrinten".



Johanna och Daniel.


Lördag 6 augusti 2005
Nu var det ett tag sedan jag skrev något här. Jag är inne på min andra semestervecka och har 2 veckor kvar.
Det är så skönt !!! Sista veckan av min semester börjar Johanna sin inskolning på dagis. Det ska bli spännande.

I torsdags (4/8) var vi och hämtade vår nya bil !!!! Den är så fin och så rolig att köra !!! Det händer verkligen något när man trycker på gaspedalen. Se bild nedan på VÅR bil:



Vår nya bil - en Opel Vectra kombi 2,0 l med 175 hk. Den har 6 växlar. Det är jättegott med benutrymme. Johanna och Amanda sitter bak. Johanna kan sitta raklång med sina ben och Amanda kan sitta och dingla med sina. Helt underbart !!! Bagaget är t o m lite större än vad det var i vår Octavia. Det är CD stereo som kan spela MP3.

Samma dag som vi hämtade bilen så var Jim, Elinor och Sofie här på lunch. Det var jättekul !

Fredagen den 29 juli till tisdag den 2 augusti så var vi på landet hos mina föräldrar. Vi åkte ner på fredag morgon och mina föräldrar och bror kom på kvällen när mamma slutat jobba. Hon började sin semester då.



Johanna och Amanda leker på framsidan, i väntan på att mormor, morfar och Pär ska komma.

På lördagen var vi på marknad i Malmköping, det är liksom tradition att åka dit varje år. Köpte inte så mycket, bara lite smågrejer.

På söndagen var vi ute i skogen och plockade svamp allihopa. Amanda och Johanna tyckte det var jättekul.

På måndagen åkte Daniel hem för att lämna vår Skoda till försäljning på Autoforum. Han fick då en lånebil, en ny Skoda Octavia combi. Under tiden han var där så åkte jag, Amanda, Johanna, mamma och pappa till Nyköping och shoppade lite. Det regnade hela dagen så tjejerna var klädda i galonisar. Tur det! Jag köpte lite kläder till mig men framför allt lite nya tröjor och byxor till tjejerna.



Tjejerna + mormor på Mc Donalds i Nyköping.

På eftermiddagen var Daniel, Amanda, Pär och mormor nere vid sjön och fiskade. Amanda fick 2 abborrar.



Amanda metar.



Amanda med en av fiskarna hon fick.



Mormor och Amanda.

En kväll gick mormor, morfar, Pär och tjejerna bort till hästarna i hagen och matade dem med skorpor. Tjejerna tyckte det var jättekul.



Mormor, Amanda, Pär och Johanna hos hästarna.

På söndagkvällen hade vi kräftskiva. Jättesmarrigt !!!



Uppdukat för kräftskiva.

         

Jag i snygg kräfthatt.                                                                 Min mamma (och pappa som syns lite grann).



Min bror och pappa.
         


Jag och Daniel.

         

Johanna och Amanda slickar varsin visp efter att jag vispat grädde. MUMS !!!



Amanda äter rabarberpaj och vispgrädde.



Johanna åt hellre grädde än paj. *ler*



Johanna och pappa pussas.




 

Start | Januari 2005 | Februari 2005 | Mars 2005 | April 2005 | Maj 2005 | Juni 2005 | Juli 2005 | Augusti 2005 | September 2005 | Oktober 2005 | November 2005 | December 2005

Sidan redigerades senast tisdag 26 december 2006 17:48