Augusti 2008
 

Start
Uppåt
Januari 2008
Februari 2008
Mars 2008
April 2008
Maj 2008
Juni 2008
Juli 2008
Augusti 2008
September 2008
Oktober 2008

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då. Den senaste anteckningen ligger längst ner!

Lördag 2 augusti 2008
Grattis Amanda på namnsdagen! Idag är det Karin och igår hade Daniel och Rasmus namnsdag för då var det Per.

Efter att det nu varit värmebölja en ganska lång tid har det idag regnat till och från hela dagen. Ganska skönt, men ändå lite trist då det inte är så kul att vara ute. Lite moln och så gör inget men regnet kan vi vara utan. Får dock se det positivt att växterna och gräsmattan behöver det.

I onsdags var vi på Farstanäs och solade och badade hela dagen. Familjen Leray var också med, det var lika kul som vanligt!!! Det var jätteskönt i vattnet, runt 24 grader. Vid strandkanten så hittade vi en död ål ! Tjejerna blev mycket förundrade över vad det var för konstigt som låg där och guppade. :)



Rasmus på Farstanäs. (Min fot, Jenny och Magnus i bakgrunden. Vi försökte jobba på vår solbränna...)



Johanna, Adrian och Emilia poserar gärna.

Vi hade med oss varmkorv och bröd till barnen och grekisk sallad och baguette till mig och Daniel. Mycket mysigt med picnic på stranden! Barnen lekte jättebra på stranden och i vattenbrynet. Rasmus och Isabella busade och sov lite i sina vagnar.

I torsdags var Sam, Cathrine, Filippa och Ebba här. Det var jättekul att ses igen, det blir ju tyvärr inte så ofta. Vi grillade fläskfilé och god potatis till det. Till efterrätt blev det Gino med smält vit choklad och glass.

Igår var vi hos Ulla och Pelle och badade. 28 grader i poolen - härligt! Vi lämnade barnen där en stund så åkte jag och Daniel hem och fixade lite hemma. Sen åkte vi tillbaka på em och stannade på middag. Grillad kyckling, pommes frites och sallad - mums!



Rasmus hos farmor och farfar.



Amanda sitter och ritar efter badet hos farmor och farfar.



Johanna värmer sig efter badet.



Rasmus sitter på kanten och sprattlar med benen innan han hoppar i plurret!



Rasmus, pappa och Johanna.



Amanda och Johanna efter middagen.


Måndag 11 augusti 2008
Idag är det 6 år sedan Amanda döptes! Tänk va fort tiden går. Nästa vecka börjar hon i 6-års. :)

I lördags kom vi hem efter en vecka på lantgård utanför Eskilstuna. Vi var där med familjen Leray. Vi bodde på en gård som heter Husby Enskifte och låg ca 1 mil från Eskilstuna, mot Strängnäs. På gården fanns 2 hästar, 2 kaniner, 1 gris, höns, ankor och får.

Veckan har gått jättebra och vi har haft jättekul ! Vädret var tyvärr dåligt i stort sett hela tiden.



Jag, Daniel, Magnus och Jenny utanför vårt hus, samma kväll som vi kom.



Tjejerna springer runt på gården.



Johanna framför skördetröskan.



Amanda inne hos kaninerna, som bodde i stallet.



Grisen Anna.


I måndags åkte vi till Tuna Park, ett stort shoppingcentrum. Barnen och makarna var väl inte lika roade av det som Jenny och jag :) 

I tisdags var vi på äventyrsbadet "Vattenpalatset", det var kul. Lite läskiga vågor i vågmaskinen bara. Efter det gick vi och käkade lunch och fikade. Mums!

I onsdags var det hyfsat väder, t o m lite sol, så då passade vi på att gå på Parken Zoo, det var kul !!! Jag har inte varit där på säkert 15-20 år.

*

Hela gänget (utom Daniel som fotar) inne på Parken Zoo.



Vit tiger.



Jag, Johanna och Rasmus.



Isabella.



Rasmus.



Rasmus klappar en liten get.



Glassmonstrena; Amanda, Johanna och Emilia.



Amanda, Magnus och Johanna åkte hästkarusell.



Alla barnen står i kö.



Adrian åker bil.



Amanda och Emilia åkte bil och Johanna red på en giraff.


I torsdags så var vi "var familj för sig". Leray´s åkte till Örebro och vi åkte in till Eskilstuna och gick på "Leklandet" och bowlade. Tjejerna tyckte bowlingen var jätterolig. Sen åkte vi till Slagsta och åt Slagsta-glass. På kvällen grillade vi.

I fredags så åkte vi in till Eskilstuna allihopa. Daniel, Magnus och de stora barnen (d v s alla barn utom Rasmus och Isabella) bowlade. Jag, Jenny, Isabella och Rasmus gick på stan en sväng och shoppade liiiite. Sen möttes vi upp allihopa och fikade innan vi åkte hem till gården igen. Barnen fick pannkakor till middag och sen godis framför en Disney-film. Vi vuxna passade då på att äta kräftor. Tjohoo va gott det var!



Smarriga kräftor.



Rasse-frasse.



Gottråttorna; Amanda, Emilia, Johanna och Adrian.


Vi hade huset till i söndags, men då vädret varit så dåligt så beslutade vi oss för att åka hem redan i lördags. Vi packad i ordning allt och stack därifrån vid 10. Städning hade vi betalat för så det slapp vi göra, jätteskönt!
Vi tvättade för fullt när vi kom hem. Jag åkte till Ica Maxi och handlade på eftermiddagen. På kvällen var våra grannar här och vi spelade Buzz och hade jättekul.

Igår var vi hemma. Ulla och Pelle kom hit och fikade på em.

Idag har jag varit i stan en sväng och köpt nya regnkläder till Amanda. Hon hade växt ur sina från förra året. Johanna kunde ha Amandas från förra året så det var ju bra. Just nu är Daniel och tjejerna hos Ulla och Pelle och badar i poolen. Jag hade ingen lust att bada så Rasmus och jag är hemma, han ligger och sover.

Ikväll ska jag på tupperware-party hos Sari.


Torsdag 21 augusti 2008
Förra veckan var vi på landet onsdag-lördag. Vädret var så där. I fredags var vi ute i skogen och plockade svamp. Vi hittade lite kantareller. Rasmus var också med. Han sov 1,5 timme i vagnen - perfekt!



Rasmus sussar i skogen.



Lite fika i skogen. Min mamma, pappa, Johanna och Amanda.



Rasmus myser med pappa.


I måndags började Amanda i "6-års" = förskoleklass, på Järna friskola. Det går bra och hon tycker det är kul. :)
I måndags var Daniel med henne, mellan kl 9-10. Daniel satt i matsalen och väntade under tiden.
I tisdags var hon där mellan 9-11, då åkte Daniel hem under tiden.
I går var hon i skolan 8.15-12. Då åt hon lunch också - fiskpinnar, potatis, sås och grönsaker.
I dag har hon gått "full dag", vilket innebär 8.15-14. Det har gått jättebra!!! Till lunch fick de spagetti och köttfärssås idag.
I morgon går hon 8.15-12, vilket alla elever på friskolan gör på fredagar.

Varje dag så ska hon ha med ett litet mellis, typ en frukt eller riskakor, som de äter på morgonen, ungefär som fruktstunden de hade på dagis.

I går var Daniel och jag på föräldramöte i skolan på kvällen. Pelle passade Amanda och Rasmus under tiden. Johanna åkte med mormor och morfar till landet igår. Hon kommer hem på söndag igen.

I dag har Daniel, jag och Rasmus varit i Skärholmen och shoppat en massa. Skor till Amanda och Rasmus, gympakläder till Johanna och Amanda, lite andra kläder till tjejerna, en del plock från Clas Ohlson. Vi träffade Elinor och Filip där så vi lunchade tillsammans - kul !!!

Daniel, Amanda och Rasmus har precis badat nu, så nu ska Rasmus på lite kvällsmat (yoghurt) och sen är det läggdags för honom. Amanda lägger sig senast 20. I går var hon jättetrött. :)


Torsdag 28 augusti 2008
Snart har Amanda gått 2 veckor i 6-års! Tiden bara flyger iväg när man är "tillbaka i vardagen". Det går bra för Amanda i skolan, hon tycker det är kul. Johanna började på dagis i tisdags. Hon kommer att gå tisdag-torsdag 9.15-14.15. Amanda slutar ju kl 14.00 så det är svårt för Daniel att vara både i skolan och på dagis kl 14.00. Så då löste vi det med att Johanna får börja en kvart senare på morgonen och gå en kvart längre, så Daniel, Amanda och Rasmus åker direkt till dagis efter skolan och hämtar Johanna. Då hinner hon även äta mellis på dagis.

I måndags var Elinor, Sofie och Filip här och lekte. Johanna var ju ledig från dagis då men Amanda var i skolan. Johanna och Sofie lekte jättebra. Det var kul att ses igen!

Igår var Amanda iväg på utflykt så hon hade med lunchmatsäck och fika. Det blev pannkaka och äppelmos till lunch och 2 kakor + MER till fika och lite vindruvor.

Jag, Daniel och Rasmus var en sväng till Kungens Kurva igår. Vår diskmaskin har lagt av så vi är på jakt efter en ny. Vi hittade en på Elon i Södertälje i tisdags, men ville även kolla runt lite mer, men hittade ingen som "matchade" den på Elon. Det var en Electrolux. Nu står vi bara i valet och kvalet om vi ska ta en vit eller en rostfri. Vi fick ju byta ugnen för ett tag sedan och då valde vi ju en rostfri, så det kan ju vara snyggt om det kanske "matchar" :)

Amanda var på sin gympa i Södertälje igår kväll. Jag följde med henne. Vi fick igår reda på att det startat en ny gympagrupp som inriktar sig mer på "gymnastik", alltså fristående, bom etc. Det är inte lika mycket "lekar" i den gruppen som det är där hon går nu. Den nya gruppen heter "Trupp-kul". Jag ska ringa och anmäla Amanda dit idag. Hon vill gärna gå den, där det är lite mer gymnastikövningar. Den är dock på tisdagar kl 18.00-19.30, samtidigt som Johanna kommer gå på gympa i Järna. Men vi pratade med Pelle och han kan hjälpa till en hel del tisdagar med att passa Rasmus under tiden. De gånger vi inte har någon barnvakt så får han följa med på Johannas gympa, den är mellan 18.00-19.00.

I morgonkväll ska Daniel träffa sina killkompisar. De ska träffas och äta middag och spela lite spel. Det blir kul för honom för det var ju ett tag sedan!

På söndag börjar Johannas simskola igen. Amanda kommer inte att gå den här terminen då hon nu kan simma. Det gäller bara att "finslipa" lite. :)




 

Start | Januari 2008 | Februari 2008 | Mars 2008 | April 2008 | Maj 2008 | Juni 2008 | Juli 2008 | Augusti 2008 | September 2008 | Oktober 2008

Sidan uppdaterades senast 2008-08-28 08:19