Oktober 2007
 

Start
Uppåt
Januari 2007
Februari 2007
Mars 2007
April 2007
Maj 2007
Juni 2007
Juli 2007
Augusti 2007
September 2007
Oktober 2007
November 2007
December 2007

 

                                                      
Här kan ni läsa om vad som har hänt den senaste tiden. Kommer dock inte skriva något varje dag, utan lite då och då. Den senaste anteckningen ligger längst ner!

Onsdag 3 oktober 2007
I måndags kom vi hem från Cypern. Vi var där i 2 veckor och har haft det underbart härligt !!! Det har gått jättebra med Rasmus och tjejerna. Jag kommer att fylla på med dagboksanteckningar och foton därifrån så småningom, under Resor - Cypern 2007.

Daniel var ledig igår - skönt. Tjejerna var på dagis, det var fotografering. Amanda hade tydligen skrattat på kortet, men inte Johanna. Så det blir spännande att se hur de blir. :) Jag och Daniel var iväg till Coop och storhandlade efter att jag lämnat tjejerna på dagis. Sen åkte vi förbi mina föräldrar för att hämta den packning som de hade tagit i deras bil, som inte fick plats i vår. Sen tvättade, tvättade och tvättade vi. Vi köpte t o m en till torkställning för att få plats med lite mer tvätt.

Daniel hämtade tjejerna vid 14. De lekte med William när han kom hem. Han åt middag hos oss. Johanna somnade vid 19 och Amanda vid 19.30 ungefär. Rasmus däckade också runt 19.30.

Idag ska jag till bvc och väga och mäta Rasmus.


Söndag 7 oktober 2007
I fredags träffades jag (+ barnen förstås) och pappa inne på K-Rauta i Södertälje. Vi skulle kolla på en vindstrappa till oss. Vi hittade en som skulle passa så jag köpte den. Sen följde pappa med hem till oss och stannade kvar på middag och sov över. I lördags så monterade pappa och Daniel vindstrappan. Det var lite pyssel med att såga upp taket, bygga upp reglar och mäta en massa, men det blev jättebra till slut!!! Så nu är det betydligt enklare att ta sig upp på vinden.

Jag och Linda åkte in en sväng till Södertälje. Jag köpte en ny vinteroverall till Amanda och en vinteroverall till Rasmus. Vi tog ner förra årets vinterkläder i fredags och provade dem. Både Amanda och Johanna hade växt ur allt från förra året, men Johanna kunde ha de kläder som Amanda hade förra året så vi behöver "bara" köpa nytt till Amanda.

Idag har Daniel varit på ICA Maxi och storhandlat. Jag och barnen var hemma. Vi var ute en sväng, innan regnet kom.


Lördag 13 oktober 2007
I måndags var vi på öppna förskolan i församlingshemmet. Det var jättekul. Tjejerna tyckte också det. De ritade, lekte med lego och var med på sångstunden. Rasmus sov 1 timme i vagnen när vi var där. Sen så fikade vi lite. 15 kr för vuxna och 5 kr för barn. Det fanns te, kaffe, saft, mackor, pålägg, frukt, kräm och mjölk.

Sen har jag mest varit hemma på dagarna.

Igår var vi hemma hos farmor och farfar på dagen när Daniel var på jobbet. Vi spelade en massa olika spel. Daniel kom hem strax efter kl 15, skönt. Vi åt fylld lövbiff och potatiskroketter till middag - mums filibaba!!! På kvällen kollade vi "som vanligt" på Idol. Barnen sov allihopa när klockan var 20.00. Rasmus somnar för natten någon gång mellan 19-20, det är jätteskönt. Han somnar då själv i sin säng med nappen och snuttisar över halva ansiktet, det tycker han är mysigt. :)

Idag har jag och Amanda varit i stan på förmiddagen. Vi köpte vinterskor till "oss tjejer". Alla 3 fick varsitt  par Viking. Det var rea på Intersport. De var nedsatta från 800 kr till 590 kr. De var helsvarta. Tjejernas med kardborreband och mina med snörning. Vi var inne på Wedins först och där hade de också Viking, ett par lila för 649 kr. Iofs var de lila snyggare till tjejerna, men här gäller det att tänka praktiskt och ekonomiskt. De svarta var billigare + att de kan Rasmus ärva, han kanske inte är så pigg på att ha ett par lila när han blir lite större. :) Sen köpte jag några mössor till mig. Hittade faktiskt ett par riktigt snygga som jag inte såg helt korkad ut i. Sen köpte vi födelsedagspresent till en tjej på gatan som Amanda ska på kalas till nästa lördag. Innan vi åkte hem från stan så åt vi lunch på Mc Donalds och därefter åkte vi till Babyland i Weda och köpte lite nya flasknappar till Rasmus, med lite fler hål i.

Amanda har lekt med William resten av dagen. Daniel har klippt gräset, antagligen sista gången den här säsongen.

Nu sitter vi och kollar på Bolibompa, det är Disneydags. När barnen sover sen ska jag och Daniel kolla på senaste Beck-filmen, nr 24 - spännande !!!


Lördag 20 oktober 2007
I måndags var vi på öppna förskolan i församlingshemmet igen. Tjejerna tyckte att det var toppen!

I tisdags var jag in till mamma och pappa en sväng. Vi åkte ner på stan och åt lunch på Kolgrillen i Luna gallerian. Mums! Jag köpte lite pyjamaser till Rasmus på Kappahl.

I onsdags var jag inne en liten stund hos mamma och pappa igen. Åkte direkt efter dagis. Ibland är det så trist att bara vara hemma och inte göra så mycket. Det är inte så kul att bara tvätta och städa hela tiden :(.

I torsdags var jag bara hemma. Dammade, dammsög, tvättade och städade badrum. Efter dagis gick vi till macken och köpte glass till mellis och firade att vi nu var lediga i några dagar. På kvällen kom Elinor hit en sväng. Vi var iväg på ett kläd- och prylparty hos en tjej på Kallfors. Kul! Jag köpte lite julklappar.

Igår var jag och barnen in en snabbis till Södertälje. Köpte födelsedagspresent till Elinor, som vi ska fira på söndag. Sen köpte jag lite nya pyjamaser till tjejerna. På kvällen kom Ulla och Pelle hit och åt middag, fläskfilé och potatisgratäng. Gott! Sen kollade vi på Idol - så klart!!!

Idag har jag och Johanna varit på IKEA och handlat lite ljus, servetter m m. Sen åt vi lunch på Mc Donalds på vägen hem. Daniel och Amanda bakade rågsiktsbröd hemma. När vi kom hem så var vi ute i det fina höstvädret. Gick till macken en sväng och köpte lite lördagsgodis till tjejerna. Nu är Amanda iväg på kalas hos en granntjej, det är mellan kl 14-16.

Rasmus har fått sin första smakis idag, vi tjuvstartade lite. Han fick kokt potatis blandat med ersättning, så det blev som potatismos ungefär. Han verkade tycka det var helt okej, han gapade efter mer och spottade inte ut. Kul!!!



Rasmus får sin första smakis.



"Mamma, jag vill ha mera!"


Onsdag 31 oktober 2007
I helgen hade vi dop för Rasmus. Det var jättelyckat!

I måndags var vi på öppna förskolan. Efter det åkte vi till faster Linda i Mölnbo. Åt lunch och hade trevligt. Tjejerna målade i nya målarböcker som faster köpt. Sen satt vi och mös i soffan med tänd brasa. Rasmus somnade på en tjock filt på golvet framför brasan. Vi andra, förutom Amanda som målade och målade, somnade en liten stund i soffan. Det var jätteskönt! Det var riktigt ruskväder ute, grått och regnigt. Bläää!

I går var jag hemma bara efter att ha lämnat tjejerna på dagis. Kollade på film och tvättade. På eftermiddagen så kom mina föräldrar hit, de stannade på middag. Trevligt!

Nu ska jag gå och lämna tjejerna på dagis. I morgon ska jag nog åka och hälsa på på jobbet.




 

Start | Januari 2007 | Februari 2007 | Mars 2007 | April 2007 | Maj 2007 | Juni 2007 | Juli 2007 | Augusti 2007 | September 2007 | Oktober 2007 | November 2007 | December 2007

Sidan uppdaterades senast 2007-10-31 08:43