Vecka 11
 
Start
Uppåt
Vecka 4
Vecka 5
Vecka 6
Vecka 7
Vecka 8
Vecka 9
Vecka 10
Vecka 11
Vecka 12
Vecka 13
Vecka 14

 

 


Tisdag 5 december 2006
Jag är i vecka 11 (11 + 0)

Jag kan inte förstå var tiden tar vägen. Snart är det jul och allt. I lördags så adventsstädade vi hela huset. I söndags var vi på julmarknad på Torekällberget. Det var mysigt.

I går åt jag en banan och en pago-juice till lunch. Har svårt att i mig lunch och middag. Till middag blev det rostbröd och oboy, både i går och i dag. Jag kommer se ut som ett rostbröd snart..... *ler*

I dag var jag på utvecklingssamtal för Johanna. Då berättade fröken att Johanna pratar väldigt mycket om att "mamma har en bebis i magen" och att hon ska bli storasyster. Kul!

På torsdag ska jag till MVC och träffa läkaren för att prata om det läkemedel som jag fått för min problemmage. Det ska man helst undvika att "äta stora mängder av" när man är gravid. Så jag ska få prata med honom om vilka rekommendationer som finns och så. Vågar ju inte äta dem nu innan jag vet vad han säger.

 

Vecka 11

Kroppen:
Nu är det möjligt att ta reda på om det blir en pojke eller flicka. Tekniskt sett är det möjligt att ta reda på det tidigare genom ett blodprov, men denna teknik är alldeles nyupptäckt och har inte börjat användas ännu. Tekniken går ut på att embryots celler blandas med mammans blodomlopp redan tidigt i graviditeten och då kan man se om en Y-cell (för pojkar) finns med i blodet.

Fostret:
Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnas och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek.

(Info från www.familjeliv.se)


 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:38