Vecka 4
 
Start
Uppåt
Vecka 4
Vecka 5
Vecka 6
Vecka 7
Vecka 8
Vecka 9
Vecka 10
Vecka 11
Vecka 12
Vecka 13
Vecka 14

 

 


Måndag 16 oktober 2006
Jag är i vecka 4 (3 + 6)

I somras
(2006) så bestämde vi oss för att försöka utöka vår familj ytterligare!

Jag hade inte riktigt tänkt mig själv som 3-barnsmamma, men efter att ha funderat på det ett tag så kändes det helt rätt. Vi har diskuterat det fram och tillbaka och kände att nu ville vi försöka. Daniel har nog alltid varit mer inställd på 3 barn. Det har nog att göra med att de är 3 syskon, så för honom är det mer ”naturligt”.

Vi lyckades i alla fall på andra försöket. I går, söndagen den 15 oktober 2006, så testade vi positivt!!!

Beräknad födelse blir ungefär 26 juni 2007.

Jag har känt mig lite uppsvälld i magen men inte några andra symtom annars. Är ganska trött, men det är jag nästan jämt, så det är ju inget ovanligt. *ler*

I dag har jag känt lite molvärk i magen till och från.

 

Vecka 4

Kroppen:
När man är gravid ökar halten av progesteronhormon i kroppen vilket kan göra att man känner sig trött. Ett annat vanligt tecken är att man måste gå på toaletten och kissa oftare.

Embryot:
Morulan delar sig än mer och det bildas en ihålig cellklump som kallas för blastocyst, denna bäddar in sig i livmoderslemhinnan som i sin tur blir tjockare och mer blodrik. De celler som ska bli moderkaka och hinnor skapar först kontakten med moderns blodkärl och bildar ett förstadium till moderkaka, samt börjar producera graviditetshormonet hCG. När blastocysten har fastnat så får kroppen signaler om att embryot har kommit fram och i och med det stannar ägglossningscykeln upp. Imunförsvaret får också information så att embryot inte ska uppfattas som främmande materia och stötas ut. Embryot borrar ner sig allt djupare i livmoderslemhinnan och
runtom bildas en vätskefylld säck, fostersäcken. I fostersäcken ligger
barnet skyddat fram till födseln. Intill fostersäcken har gulesäcken bildats, den tar hand om blodkroppstillverkningen och förser embryot med näring tills moderkakan är klar att ta över regleringen av näringstillförseln. Ingången till livmoderhalsen sluts samman av en slempropp och skapar en trygg och tillsluten miljö för barnet.


(Info från www.familjeliv.se)






 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-03-28 17:32