Vecka 29
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 4 april 2007
Jag är i vecka 29 (28 + 1)
I dag har jag varit i Skärholmen med Linda. Shoppade lite byxor till tjejerna, några kortärmade lite längre toppar till mig på Gina Tricot och sen lite sexiga *not* mammatrosor på Kappahl. De jag hittills haft, är av den låga modellen, men de sitter inget bra under bongotrumman, utan rullar bara ner. *ler* Så nu blev det maxi-sizen,
d v s de som går upp en bit på magen.....

Hämtade tjejerna på dagis vid 15. Var uppe på ICA innan dess och köpte påskägg till fröknarna på dagis. Det uppskattades!

Nu känns magen så där spänd och trång igen i skinnet. Det har varit lugnt ett par dagar, men nu är den väl i växartagen igen.


Lördag 7 april 2007
Jag är i vecka 29 (28 + 4)
I torsdags jobbade Daniel halvdag, skönt. Tjejerna var lediga från dagis. Mina föräldrar och bror kom hit på dagen och stannade på middag.

I går var vi ute i stort sett hela dagen. Det var jättefint och soligt väder, dock kallt för att det blåste så. Jag satt ute i solstolen i lä och solade. Det var jätteskönt! På kvällen åt vi middag tillsammans med våra grannar hemma hos oss. Vi grillade - mums!

De 2 senaste nätterna har jag sovit jättekonstigt. För det första så har jag jättesvårt att somna, även fast jag känner mig trött. Ligger bara och vrider och vänder på mig. Sen vaknar jag någon / några gånger per natt och har ganska svårt att somna om. Har även halsbränna och kramp i vaderna nattetid. Inte så kul...

 

Vecka 29

Kroppen:

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet:
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-04-09 09:35