Vecka 40
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 20 juni 2007
Jag är i vecka 40 (39 + 1)
Jaha, då går man in i vecka 40 nu då. Jag hoppas verkligen att det är sista veckan och att lillebror kommer snart. Tjejerna längtar och tjatar varje dag, vi längtar och det börjar bli lite jobbigt nu. Han lever om som bara den därinne, ibland undrar jag om han gör volter. Det känns som om han är överallt - uppe, nere, till höger, till vänster. :)


Söndag 24 juni 2007
Jag är i vecka 40 (39 + 5)
Än så länge så har jag inte känt att något skulle vara på gång. Man väntar mest på att det ska kännas som det har känts de 2 andra gångerna, men vem vet, det kanske blir helt annorlunda denna gång. Både Amandas och Johannas förlossning har ju börjat precis likadant - lite molvärk i ryggen och "mensvärk" i magen, slemproppen som släppt och att jag måste springa på toa hela tiden. Det är så spännande att se hur det blir denna gång. Sen är vi så nyfikna på hur han ser ut därinne. Kommer han ha en massa svart hår som tjejerna hade, eller kommer han vara en liten blondie som Daniel var?

På tisdag ska jag tillbaka till barnmorskan för att kolla blodtrycket, om lillebror inte kommit innan dess, men det tvivlar jag på. *ler* Jag frågade bm sist hur länge man får gå över och det är 2 veckor. Efter 1 vecka görs ett ultraljud för att kolla mängden fostervatten, moderkakan och flödet i navelsträngen, d v s se att allt ser ok ut. Jag hoppas verkligen att jag inte ska behöva gå över så många dagar den här gången.....


Tisdag 26 juni 2007
Jag är i vecka 40 (40 + 0)
Jaha, då har man bf i dag då !!!!! Ingen bebis i sikte än så länge. Trodde något kändes lite annorlunda i går kväll, men icke sa nicke.

Jag har varit hos bm i dag. Magen hade växt 3 cm ! på 1 vecka..... så nog verkar han trivas därinne. Blodtrycket var lika "högt" som förra veckan, men det hade inte stigit mer i alla fall. Urinprovet var bra och jag hade inte ökat så mycket i vikt heller så det var ingen fara. Han var fortfarande rörlig men bm tyckte nog att han låg lite längre ner än förra gången. Fick en ny tid om en vecka, som jag verkligen hoppas att jag slipper gå på. *ler* Har lillebror inte kommit nästa onsdag (4/7) så ska jag in på ultraljud på onsdag morgon kl 9, för att kolla att allt ser bra ut.
 

Vecka 40

Kroppen:

Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet:
Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-06-26 14:23