Vecka 37
 
Start
Uppåt
Vecka 28
Vecka 29
Vecka 30
Vecka 31
Vecka 32
Vecka 33
Vecka 34
Vecka 35
Vecka 36
Vecka 37
Vecka 38
Vecka 39
Vecka 40
Vecka 41
Vecka 42

 

 


Onsdag 30 maj 2007
Jag är i vecka 37 (36 + 1)
De sista dagarna har jag varit jättetrött. I går sov jag till 7.30, sen sov jag 2,5 timme på dagen och var ändå jättetrött lagom till middagen. Vet inte om mitt järnvärde har försämrats avsevärt. Jag får se vad värdet visar på måndag när jag ska till MVC.

De ringde från Babyland häromdagen och sa att footsacken till sittdelen på vagnen hade kommit, men parasollet saknas fortfarande. Det är ju det vi vill ha. Footsacken behöver vi ju inte så länge vi använder liggdelen. Få se när parasollet behagar dyka upp...

I kväll ska jag och Elinor träffas i Skärholmen och shoppa lite. Det ska bli jättekul !!!


Måndag 4 juni 2007
Jag är i vecka 37 (36 + 6)
I dag har jag varit på MVC. Allt var bra, förutom järnvärdet som var lite lågt, det låg på 115. Så nu har jag varit på Apoteket och köpt järntabletter, Niferex. Hoppas att jag inte blir konstig i magen av dem... Magen hade växt 3 cm på 2 veckor och ligger nu på den övre kurvan, så det är inte konstigt att det känns som om magen har exploderat i storlek den sista tiden. Snart börjar väl naveln att puta ut också... :)

Lillebror låg fortfarande "väldigt rörlig" så frågan är om han kommer fixeras överhuvudtaget innan förlossningen drar igång. Det återstår att se. Jag ska tillbaka till barnmorskan om 2 veckor igen. Man går tydligen inte varje vecka längre, utan endast varannan vecka även på slutet.

Jag lämnade även urinprov innan jag gick därifrån så det resultatet får jag veta nästa gång.
 

Vecka 37

Kroppen:

Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfus-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34 cm.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

(Info från www.familjeliv.se) 

Start

Sidan uppdaterades senast 2007-06-04 22:14